Iivo Niskasen kimppahevonen murskavoittoon – ”Heti alkoi WhatsApp laulamaan”

Julkaistu:

ravit
4-vuotias Bismarck Comery ravasi uransa avausvoiton Vermossa murskaavan ylivoimaisesti.
Bismarck Comerya ohjastanut Olli Koivunen lähti kyselemään keulapaikkaa ensimmäisellä takasuoralla, mutta se ollut hieman yllättäen suosikille tarjolla. Näin Koivusen oli tyytyminen ”kuolemanpaikkaan” keulahevosen rinnalla.

Se ei ollut kuitenkaan tällä kertaa nimensä veroinen. Kierrosta myöhemmin Bismarck Comery marssi keulaan, ja lopulta se karkasi voittoon lähes 50 metrin erolla muihin. Samalla syntyi uusi ennätystulos 1.17.7, joka tarkoittaa keskimääräistä kilometrivauhtia 2120 metrin juostulla matkalla.

– Iso oli ero seuraavaan. Oli hieno esitys, omistajakimpan keulakuva Iivo Niskanen ihasteli tuoreeltaan.

Hän joutui seuraamaan lähdön kännykällä ääni mykistettynä kesken illallisen Italian Cognessa, missä on ainoana omistajaporukasta valmistautumassa MM-kisoja edeltävään maailmancupin osakilpailuun.

– Ollaan eri paikassa, mutta siitä päätellen muutkin oli ilmeisesti katsoneet lähdön ja oli tyytyväisiä, että heti alkoi WhatsApp laulamaan. Hyvää nostatusta tämä on kaikille omiakin kisoja ajatellen, Iivo Niskanen iloitsi.

– Ja kivasti nostaa painetta päästä katsomaan hevosen startteja porukalla paikan päälle. Varmaan heti mennäänkin, kun lumet sulaa ja hiihtokausi loppuu.

Suuria seteleitä jaossa syksyllä

Idea hevoskimpan perustamisesta hiihtäjille syntyi jo vuosi sitten keväällä. Tuulta purjeisiin se sai lokakuussa, kun Iivo Niskasen kimppakaveri Kari Lähdekorpi mielistyi näkemäänsä Bismarck Comeryn koelähtöön Forssassa ja suositteli Iivolle ruunan ostamista.

Tämän myyntityö Keski-Euroopan leirillä tuotti tulosta. Bismarck Comeryn osti porukka, johon kuuluvat Niskasen ja Lähdekorven lisäksi Matti Heikkinen, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Martti Jylhä, Lauri Lepistö, Jari Räisänen, Jesse Väänänen ja Jari Vilmi.


Avausstarttia saatiin odotella viime viikon tiistaille saakka. Siinä Bismarck Comery oli pienoinen pettymys ja jäi keulasta suosikkina toiseksi, mutta nyt toiseen starttiinsa hevonen paransi hurjasti.

– Eiköhän tämä startti anna työrauhan jatkoa ajatellen, Iivo Niskanen veisteli.

4-vuotiaiden suurimmat ikäluokkalähdöt ajetaan syksyllä. Niistä suurimassa eli Derbyssä voittaja palkitaan 31. elokuuta 150 000 eurolla.

Iivo Niskanen on osakkaana jo yhteensä viidessä hevosessa: 8-vuotiaassa Victory Bonsaissa, lauantaina Kuopiossa 5-vuotiskautensa avaavassa Cameron Evossa, 4-vuotiaassa Biosmarck Comeryssa ja sen ikätoverissa Peacock Comeryssa sekä 2-vuotiaassa Goldiivo Hossissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt