I’m Just A Sund selätti mystisen vaivansa – voittokulku jatkuu taas

Julkaistu:

Toto64
Antti Teivainen oli Vermon keskiviikkoillan kunkku kolmella T64-voitollaan.
Ensimmäisen voittonsa Teivainen ajoi I’m Just A Sundilla. Hevonen tuli puolitoista vuotta sitten Ruotsista Kaisa Toivosen talliin Kirkkonummelle ja iski heti kultasuoneen. Kuudesta ensimmäisestä startistaan ruuna voitti neljä, paineli mailin kovimmillaan aikaan 10,9 ja tienasi 25 500 euroa.

Kun viime kausikin käynnistyi voitokkaasti, vain taivas näytti olevan rajana. I’m Just A Sund kutsuttiin kansainväliseen Seinäjoki Raceen. Siinä se ei onnistunut, ja loppukausi oli pelkkää painajaista. Se käsitti enää viisi starttia ja tiliä kertyi vaivaiset 400 euroa.

– Hevosta tutkittiin pitkään, eikä syytä meinannut löytyä millään ennen kuin syksyllä löytyi mykoplasma. Kun se löydettiin ja lääkittiin niin tulos on tässä, Toivonen ihasteli.

– Tästä ei voi valmentaja ottaa itselleen ansiota. Hevonen on vaan näin hyvä.

Nyt oli kauden toisen voiton vuoro. Suosikki Wilhelm Nashin menetettyä kiihdytyksessä keulat Amaretto Scoopille ohjastaja Teivainen lähti kärppänä hakemaan paikkaa. Sen onnistuttua juoksu oli käytännössä ohi.

– Harvoin voi sanoa että tiesin I’m Just A Sundin voittavan heti kun näin lähtölistan. Niin hyvältä ja tasapainoiselta se on harjoituksissa tuntunut, Kaisa Toivonen kehaisi.

– Nyt jatketaan kuitenkin matalammalla profiililla kuin vuosi sitten. Sen verran vaikeudet tiputtivat maan pinnalle.

Tammatähti kohti kuningatarkilpaa

Illan odotetuinta antia oli Huimariinan ja Juliette Laxin kohtaaminen suomenhevosten Tammatähdessä. Todellista taistelua ei kuitenkaan syntynyt, kun Antti Teivainen kierrätti Juliette Laxin salamana keulaan ja 20 metriä taaempaa startannut Huimariina joutui kiertelemään kirikierroksen ulkoratoja.

Huimariina oli mainio, mutta Juliette Lax täysin pitelemätön.

– Tosi paljon jäi voimia tallelle. Ei tarvinnut kuin istuskella ja katsella tilannetta, Teivainen myhäili.

Esitys nosti Juliette Laxin kertaheitolla yhdeksi tulevan Lahden kuningatarkilpailun kuumimmista nimistä. Samassa tilanteessa se on ollut kahtena edellistalvenakin, mutta kesän koittaessa alkoivat ongelmat.

– Huonot veriarvot ja maha-ongelmia, valmentaja Jussi Suominen selvitti.

Teivaisen hattutemppu täydentyi Shamelessin keulasoololla. Kimmo Kuusiston silmäterä on noussut 9-vuotiaana elämänsä kuntoon.

– Vähän on muutettu valmennussysteemejä, jotain pitää vanhan ruunan kanssa yrittää, Kuusisto myhäili.

Kiropraktikon ja hierojan työnäyte

Kultasuoneen on iskenyt vuodenvaihteen jälkeen myös Teemu Okkolinin Mopoheikki. Kolmas peräkkäinen Vermon-voitto heltisi koko matkan johdon jälkeen, vaikka Kilhakka heitti selästä tiukan haasteen.

– Voltin kakkosrata ei tuottanut mitään ongelmia, ja vaikka Kilhakka kiri hyvin rinnalle, mitään hätää ei silti ollut, Okkolin vakuutteli.

– Ruuna oli keulassa laiska ja rauhallinen, mutta se oli pelkästään positiivinen asia.

Suosikkien voittokulku katkesi kolmanteen T64-kohteeseen, jota johti lähdöstä maaliin Riikka Helasrannan Crossover. Tehtävää helpottivat suosikeista Borgmesterin laukka ja Stonecapes Quantumin ja Daddy Boyn kiertelemät ylimääräiset metrit.

– Itku silmässä katselin lähtöä, Helasranta huokasi.

– Ravin kanssa oli ongelmia viime toukokuun Kokemäen startista lähtien, ja kiropraktikon ja hieroja avulla on koitettu saada sitä letkeämmäksi. Jo viime tauoltapaluustartti oli tosi hyvä.

Molemmissa starteissa ohjastuksesta vastasi Petri Salmelan tallilta Ruotsista Suomeen palannut Tomi Haapio.

Sinetin suosikkipitoiselle T64-kierrokselle löi Matti Mäkisen valmentama Ian Boko rattaillaan Mika Forss. Keulaan ei ollut asiaa, mutta kun kiritilaa loppusuoralla tuli, vauhdilla vetänyt urhea San Jose Shark joutui antautumaan.

– Selvää oli, että kun keulaan ei päästy, ajetaan hyvän hevosen takaa. Tällä luulotellaan Ruotsin isoista 4-vuotislähdöistä eikä epäillä lähteä kokeilemaan, jos kaikki on niiden aikaan mallillaan, Forss painotti.

– Hokkikengässä juokseminen ei ole muutenkaan tämän juttu. Tyyli muuttuu paljon kun päästään kesäkenkään, nyt ajetaan vaan rutiinia.

Oikea T64-rivi

Toto64-1: 3 I’m Just A Sund

Toto64-2: 2 Mopoheikki

Toto64-3: 2 Crossover

Toto64-4: 11 Juliette Lax

Toto64-5: 4 Shameless

Toto64-6: 5 Ian Boko

Kuusi oikein tuloksille: 68,40 euroa

Viisi oikein ja neljä oikein ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt