Ravit

Suomenhevoshuipulla myrskyvaroitus – täältä tulee Tähen Toivomus

Julkaistu:

toto75
Tänä vuonna tosissaan kuninkuuskilpailuun tähtäävä Tähen Toivomus ei saanut kilpakumppaneistaan vastusta Oulussa.
Vaikka ravikausi on vasta alussa, Pauli Raivion tallin Tähen Toivomus antoi muille suomenhevoshuipuille jo myrskyvaroituksen vuoden pääkilpailuja silmällä pitäen.

Hankasalmen 8-vuotias ori dominoi lauantaina Oulun Toto75-ravien valiodivisioonaa näyttävästi.

Ohjastaja Henri Bollströmin ei tarvinnut oikeastaan muuta kuin istua piiska tyylikkäästi olkapäällään joka metrin johtaneen Tähden Toivomuksen kärryillä.

– Saimme pidettyä helposti keulat, kun Koskelan Akseli laukkasi rinnalta, ja Tähen Toivomus voitti aika helposti. Ihan herkimmillään se ei vielä ole tauon jäljiltä, mutta sitä on pitkä kevät aikaa notkistella, Bollström mainitsi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ori oli tosi hyvä jo aikaisempina kausina, mutta se muuttunut vielä ronskimmaksi. Pientä kehitystä sille varmaan tulee täksikin vuodeksi. Jos kaikki kovat suomenhevoset pysyvät terveinä, ravikesästä tulee ikimuistoinen, Bollström herkutteli.

Tähen Toivomuksella jätettiin kuninkuuskilpailu tarkoituksella väliin vielä viime kesänä, mutta tänä vuonna sillä tähdätään tosissaan suomenhevosten pääkarkeloihin.

Valmentaja ei ollut Oulussa lämmityksen jälkeen voitonvarma. Raivio pelkäsi Tähen Toivomuksen vaihtavan ravinsa peitsiksi.

– Rata oli hevosellemme turhan napakka. Tähen Toivomukselle kaivettiin valjaskopasta vanhaan malliin varvaspainot etukavioihin, ja lopputulos on tässä. Sillä oli nuorempana peitsiongelma, johon varvaspainot auttoivat, Raivio selvitti.

Kilpailussa kiltisti ravilla pysyneen Tähen Toivomuksen perässä juossut Josveis seurasi pienen välimatkan päässä kakkoseksi.

Regent Zet leikitteli

Josveisin valmentajan Antti Ojanperän juhlat olivat vuorossa heti perään lämminveristen huippulähdössä, jossa hänen tallinsa hevoset veivät kaksoisvoiton.

Supersuosikki Regent Zet johti Hannu Torvisen ajamana kevyesti alusta loppuun, ja sen rinnalle puolimatkan jälkeen kiertynyt Tir du Caux sinnitteli toiseksi.

Voittajan perässä juosseella Callela Leonardilla olisi ollut voimia rikkoa Ojanperän hevosten kärkirintama, mutta se ei mahtunut kirimään toiseksi.

– En halunnut päästää Callela Leonardia selästäni pois, eikä meillä ollut edes mitään velvollisuutta antaa sille kiritilaa. Saimme ajaa kärjessä nätisti, ja Regent Zet tuli hyvävoimaisena maaliin, Torvinen kuvaili.

Tuuria ja taitoa

Matalimman tason lämminverikohteen vieneen Mas Capacityn voitossa oli myös tuuria mukana, mutta silti ruunan voi sanoa ansainneen joka killingin 3 000 euron pääpalkinnosta värikkäässä lähdössä.

Peräti kolme kärkihevosta lakosi laukalle maalisuoralle tultaessa. Mas Capacityn sisukas kiri kantoi sen jälkeen ohi johtoon kiertäneen Moonlight Blackin loppumetreillä.

Voittajan alkumatka sujui kaikkea muuta kuin onnellisten tähtien alla. Se joutui kiertämään pitkään kolmatta rataa pitkin ja laukkasi toisessa kurvissa, kun kurotteli jo kärkipaikalle.

Ohjastaja Janne Soronen paljasti, että hän menetti toiveensa ruunan laukattua.

– Mas Capacity heitti vapaalle heti , kun pääsi muista vähän edelle. Se on vielä varsamainen ja hölmö. Ajattelin siinä vaiheessa, ettei meillä olisi enää voittomahdollisuutta ja lähdin ajamaan sillä loppumatkan vain varman päälle ravia. Tuumasin, että ohitellaan sitten lopussa mitä ohitellaan, Soronen sanoi.

Voittaja ei osannut kertoa, mistä vastustajien laukkaryöppy johtui. Sorosen mukaan radassa ei ainakaan ollut vikaa.

– Koska ravanneista vastustajista maalisuoralla edellämme oli enää Tuomas Pakkasen hevonen, ajattelin, että se kyllä ohitetaan, koska Tuomas löi meidät edellisessä lähdössä ihan lopussa. Mas Capacityssä on tosi paljon hyvää. Se on pääsevä ja fiksu hevonen, ohjastaja kehui.

Talvitreeni tehonnut

Ikäluokkalähdöissäkin aikaisempina vuosina kilpailleen Hard to Trickin tämä kausi on alkanut hyvin positiivisesti. 5-vuotias tamma oli voittanut jo ensimmäisen kilpailunsa Kuopion iltaraveissa edellisenä viikonloppuna, ja sen voittoputki sai tyylikkäästi jatkoa arvokkaammassa Oulun T75-lähdössä.

Kun Martti Pellikka antoi hevoselleen kirikäskyn viimeisellä takasuoralla, se ohitti muut hetkessä ja jatkoi lopussa selvään voittoon ennen myös pirteästi kirineitä Filius Felixiä ja Mountain Hooligania.

– Olemme voineet treenata hevosia erinomaisesti talvella, Pellikka selvitti Hard to Trickin kovan vireen saloja.

– Tammalla on tarkoitus jatkaa sopivasti kilpailemista tällä kaudella, ja toivottavasti sillä riittää terveyttä. Saattaa käydä niin, että se astutetaan jo ensi vuonna, hyväsukuisen nuoren tamman omistaja suunnitteli.

”Yllättävän hyvä”

Kotiradan tolppakone Willy Wingston jatkoi yhden hutistartin jälkeen voitokasta menoaan pronssidivisioonassa.

Vaikka se joutui avaamaan talviolosuhteisiin nähden hurjasti keulapaikan hakemisessa, alle 1.10-vauhtinen alkurynnistys ei masentanut sisukasta kilpailijaa.

Lupaavasti Suomessa debytoinut ruotsalaisruuna Gute Band lähestyi pirteällä päätöspuolikkaan kirillään, mutta uhattuna Mauri Jaaran tallin Willy Wingstonin voitto ei ollut.

– En omasta mielestäni edes ajanut kovaa alussa. Hyvin Willy Wingston kesti, Jaara iloitsi.

Jaara suhtautuu suojattinsa jatkoon hyvin luottavaisesti.

– Willy Wingston oli jopa yllättävän hyvä Vermon starttia seurannut pikkutauko huomioiden. Se on tällä hetkellä kyllä hyvällä mallilla.

– Ruunaa ei ole edes treenattu kovaa, vaan hevonen on pyritty pitämään rauhallisena kilpailujen ulkopuolella. Se onkin yksi syy, minkä takia se menee nykyään näin hyvin ja pystyy avaamaan kovaa.

Oikea Toto75-rivi, Oulu 9.2.

Toto75-1: 7 Mas Capacity

Toto75-2: 3 Bianca Creek

Toto75-3: 2 Ruhvanan Urho

Toto75-4: 4 Hard to Trick

Toto75-5: 7 Willy Wingston

Toto75-6: 1 Tähen Toivomus

Toto75-7: 4 Regent Zet

Seitsemän oikein -voitto-osuus 11,50 euroa. Kuusi ja viisi oikein ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt