Maanantaina koville joutuneen hevosen ohjastaja luottavaisena – ”Todennäköisesti ruuna on vain parempi”

Julkaistu:

Toto75
Ruhvanan Urhon tiivis kilpailutahti on ihan suunniteltu juttu.
8-vuotias suomenhevosruuna Ruhvanan Urho on yksi Oulun Toto75-ravien suurimmista ennakkosuosikeista lauantaina. Hevonen viimeisteli kuntonsa Kaustisella maanantaina ja voitti Magic monday -ravien T65-lähdön, mutta joutui tosi koville kärkipaikalta, kun rinnalla rummuttanut Hipatsu löi pökkoä pesään jo ensimmäisellä kilometrillä kärkipaikka mielessään.

Kaksikko kisaili niin, että pääjoukko oli välillä kymmeniä metrejä perässä. Hipatsulle tempo oli liikaa ja se kangistui hännille. Ruhvanan Urhon askelkin ymmärrettävästi lyheni lopussa ja kirihevoset pääsivät kupeelle.

[video]
[/video]Vakio-ohjastaja Mauri Jaara ei pelkää, että niin sanotun välistartin kuluttava suoritus painaisi Ruhvanan Urhon kintereissä.

– Todennäköisesti ruuna on vain parempi lauantaina. En usko että palautumisen kanssa on mitään ongelmia, kun alkuvuosi on starttailtu harvakseltaan. Tilanne olisi toinen, jos olisi laskettu pidempään kilpaa viikon välein. Lyhyt starttiväli on tähän paikkaan ihan suunniteltu juttu, Jaara vakuuttaa.

Jaara luottaa, että maanantaina liukkaasti lähtöauton takaa kiihtynyt Ruhvanan Urho pystyy avaamaan reippaasti hyvin myös volttilähdössä, joka on ohjelmassa lauantaina. Kärkipaikka olisi valttia Oulun lyhyellä 180-metrisellä loppusuoralla.

– Parhaat vastustajat ovat 20 metrin takamatkalla ja niiden ei ole helppo tavoittaa Ruhvanan Urhoa, varsinkin jos päästään keulaan.

Jaaran mukaan Ruhvanan Urho on kehittynyt viime aikoina kovasti ja ohjastajan tuntemuksien mukaan hevosen terveystilanne on kohdillaan. Valmentaja Sanna Fingerroos vahvistaa näkemyksen.

– Ruuna loukkaantui viime vuoden alussa, kun naapurin pojat paukuttelivat raketteja loppiaisena ja tarhassa ollut Ruhvanan Urho säikähti sitä. Rytäkässä revähti takajalan lihas ja polveenkin tuli sanomista, mutta kuntoutus sujui hyvin ja viime aikoina näistä probleemista ei ole näkynyt merkkejä hevosessa.

Treenari kertoo myös, että Ruhvanan Urho palautui maanantain kovasta rypistyksestä ongelmitta. Hevonen on ollut virkun oloinen viikolla.

– Urho on aktiivinen kotona ja sen kilpailuvireen huomaa päällepäin. Ruuna ei todellakaan ole mikään pullasuti tarhassa. Aidat saavat kyytiä välillä, Fingerroos nauraa.

Valmentajan mukaan hevonen alkaa olla taas samalla mallilla kuin reilu vuosi sitten joulukuussa ennen loukkaantumistaan. Tuolloin Ruhvanan Urho tienasi parissa viikossa 5 500 euroa tasokkaista T76-lähdöistä ja oli muun muassa finaalilähdön hyvä kolmas.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt