Supertamma Ranch Kelly aloittaa kilpakautensa – astutetaan keväällä yllätysnimellä

Julkaistu:

Ravit
Ansaitun loman upean viime kautensa päätteeksi pitänyt Ranch Kelly palaa kilparadoille pirteänä.
Omistaja Anne Luttinen paljastaa visionsa ylivoimaisella äänivyöryllä viime vuoden hevoseksi valitun Ranch Kellyn jatkosta.

– Edetään päivä kerallaan, mutta Lahdessa kokeillaan, miltä meno mummolle maistuu, Luttinen sanoo.

Luttinen viittaa ensi viikon torstain Jokimaan raveihin. Joulun alla Ranskan turneelta kotiutunut supertamma palaa siellä reilun kahden kuukauden kilpailutauolta.

Luttinen on ympyröinyt kilpailukutsuista kaksi muutakin lähtöä.

Jos maanantaina pirteästi intervalleja pistelleen Ranch Kellyn kauden avaus tyydyttää taustavoimia, hevonen kilpailee seuraavaksi viikkoa myöhemmin Vermon Tammatähdessä ja siitä 1,5 viikkoa myöhemmin Espoon Palkinnossa.

– Ranch Kelly lähtee Lahdessa takamatkalta, ja tulemme kilpailuun matalammalla profiililla. Tamma juoksee siellä treenibalanssilla. Se on ollut kyllä virkeä harjoituksissa.

Luttinen haikaili Ranskassa suomalaisen ammattihierojan perään.

– Täytyy sanoa, että kyllä minulla on ikävä Tuula Pursiaista, hän sanoi marraskuussa.

Joko olette taas tavanneet Pursiaisen?

– Kyllä, Tuula on hoitanut Kellyn selkää kahdesti. Hieronnasta on näyttänyt olevan apua.

Jenkkiori sulhaseksi

Syksyllä ruvettiin puhumaan 11-vuotiaan tamman siirtymisestä siitokseen tänä vuonna. Luttinen paljastaa, että asia on varmistunut.

– Ranch Kelly astutetaan loppukeväällä. Sillä olisi kantavanakin oikeus jatkaa kilpailemista vielä syksyllä, mutta koko ajan mennään hevosen ehdoilla päivä kerrallaan. Ainakin viime kesänä se syttyi tosissaan vasta lämpimillä ilmoilla.

Luttinen oletti syksyllä, että hänen tähtitammansa ensimmäinen partneri olisi ranskalainen siitosjätti Love You. Omistajan mieli on kuitenkin muuttunut.

– Pohdimme sitä, ettei ranskalaissukuinen ori olisi paras vaihtoehto Kellylle.

– Tamma siemennetään jonkun amerikkalaisen hevosen tuontispermalla. Siitosoriin nimeä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta vaihtoehtoja ovat Trixton, Muscle Mass ja EL Titan, Luttinen luettelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt