Ranskalaistoimittajalta jymytärppi superlähtöön – ”Nopein sprintteri 300 metrillä”

Julkaistu:

Prix d'Amerique
Neljä suosikkia erottuu muista, kun Euroopan talven raviherruus ratkotaan sunnuntaina Pariisissa. Ranskalaisasiantuntija vihjaa nelikon ulkopuolelta myös jymy-yllättäjää.
Ranskan kansainvälisin ravitoimittaja, kaikki Euroopan suurkilpailut Suomea myöten kiertävä Paris-Turf-lehden Fabrice Theil nostaa ”Fantastic Fourista” ykkössuosikikseen Propulsionin.

– Pienellä tuurilla se olisi voittanut jo vuosi sitten Prix d’Ameriquen. Nyt se on mukana viimeistä kertaa, ja kaikki on varmasti pelissä, Theil perustelee.

– Mutta kaikki neljä ovat kovia, ja kuka tahansa voi voittaa, hän jatkaa.
Kakkossuosikikseen Theil nostaa isäntämaan Belina Josselynin.

– Valmentaja Jean-Michel Bazire luottaa siihen tosi kovasti. Muista hevosistaan hän uskoo myös Davidson du Pontin voivan olla viiden parhaan joukossa. Se on hänen suuri toivonsa ensi vuoden Ameriqueen.


Kotka lennossa harjoituksissa

Bold Eaglesta Theil keskusteli viimeksi keskiviikkona sen valmentajan Sebastian Guaraton kanssa. Theil rankkaa oriin kolmanneksi ennen viime vuoden voittajaa Readly Expressiä.

– Sebastian sanoi, että Bold Eagle suorastaan lentää harjoituksissa, Theil huomauttaa.

Guaraton tallista tulee myös ravitoimittajan tärppi jymy-yllätyksen etsijöille.

– Eridan voi olla nappijuoksulla kisan suuri yllättäjä. Se on nopein sprintteri 300 metrillä, hän varoittaa.

Vaikka hevoset kulkevat Ranskassa aina lujaa, hevospelit eivät vedä entiseen malliin. Niiden vaihto on viime talvimeetingiin verrattuna jo kuutisen prosenttia pakkasella.

Se näkyy suoraan palkinnoissa, joita laskettiin 1. tammikuuta alkaen 12,5 prosenttia. Prix d’Ameriquessa voittaja saa viimevuotisen 450 000 euron sijasta tällä kertaa ”vain” 400 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt