Ravit

Hullumies löysi uuden omistajan

Julkaistu:

ravit
Kilpauransa vuodenvaihteessa päättänyt Hullumies, 16, jatkaa uraansa siitosoriina Reijo Ranteella Kankaanpäässä.
Suomenhevosten kilpailuoikeus niiden täyttäessä 16 vuotta. Vain ani harva kilpailee rotunsa absoluuttisella huipulla 15-vuotiskauden loppuun saakka, mutta sellaisiakin poikkeuksia löytyy: viimeksi kaksinkertainen ravikuningas Köppinen sekä moninkertaiset kuninkuuskisakävijät Hullumies ja A.T. Visku.

Hullumiehen kohdalla tehtiin jo hyvissä ajoin selväksi, että sen omistanut kimppa luopuu hevosesta sen kilpailuoikeuden päättyessä. Ostajaksi valikoitui lopulta maan suurimpiin hevoskasvattajiin kuuluva Reijo Ranne.

– Näyttöjen perusteella innostuin oriista. Kyllähän noin nopea (ennätys 19,6) ja kovasukuinen ori kiinnosti, Reijo Ranne perustelee.
Kauppasumma jää perinteiseen hevosmiestyyliin kaupan osapuolten väliseksi salaisuudeksi, mutta…
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyllähän se jonkin verran makso, Ranne suostuu kommentoimaan.

– Toivotaan kuitenkin, että hinta tulee varsamaksuina takaisin.

Varsakauppa käy hyvin

Ranne on satsannut kovasti suomenhevosoreihin, ja ennestään häneltä löytyy jo ravikuninkaat Apassi ja Patrikin Muisto sekä Villikunkku.

– Niillä kävi viime vuonna yhteensä 70 tammaa. Hullumiehen olettaisin saavan 30–40 tammaa. Muutama isäntä teki varauksen heti, kun kerroin että tällainen ori olisi tulossa.

Heppa-järjestelmä kertoo Reijo Ranteen kasvattaneen itsekin hurjat 274 varsaa, ja lisää on tulossa.

– Kantavina on nyt 10 suomentammaa ja 4 lämpöistä. Yhden suomentamman ostin juuri, ja lisääkin on tarkoitus vielä hankkia. Suomenhevosvarsat kävi viime vuonna hyvin kaupaksi, hän kehaisee.

Reijo Ranne myös valmentaa hevosia, ja tällä hetkellä työn alla ovat Veluuri ja uusi hankinta Sahara Foxylady. Se on ollut Ranteen omistuksessa parisen kuukautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt