Ravit

Keskiviikkoillan voittoresepti Vermossa: Olli kärryille ja jenkit perään

Julkaistu:

Toto64
Voitot ovat olleet Ready Creditille harvinaista herkkua, mutta uran toinen täysosuma tuli komeasti maan pääradalta Vermosta.
Vermon keskiviikkoravien toisen T64-kohteen suosikit Ready Credit ja Black Emperor iskivät lujaa yhteen keulapaikasta. Ready Credit veti pidemmän korren ja vei joukkoa maaliin saakka, vaikka jymy-yllätystä havitellut Confidence Man antoi rinnalla tiukan vastuksen.

– Luulin että hävittiin, ohjastaja Olli Koivunen huokasi maalissa.

– Meidän juoksu meni tosi hyvin, mutta vastustaja näytti rinnalla koko matkan tosi hyvältä. Loppukurvissa vedin korvapallot ja yritin ajaa karkuun, mutta tosi tiukan vastuksen kaveri antoi.

Voitto oli Ready Creditille vasta uran toinen, vaikka hyvässä kunnossa se on ollut jo pitkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olli kärryille ja jenkkikärryt perään, tamman valmentaja Peppi Paakkonen kiteytti voiton avaimet.

Niin sanotuilla jenkkikärryillä ajaessa ohjastajan asento on makaavampi kuin tavallisilla ravikärryillä, ja valjakon painopiste on taaempana.

Sama resepti toi voiton myös päätöskohteessa Harri Koivusen tallin Selene Lunella. Kun Pope ja Leon Coger hurjastelivat kärkiparina avauskierroksen 12,5-vauhtia ja suursuosikki Ergo Am jäi niiden taakse pussiin, tie voittoon oli tasoitettu tasavauhtiselle, mutta väsymättömälle jättiyllättäjälle. Selene Lune starttasi lähtöradalta 12.

– Paikasta ei ollut tälle hevoselle suurta haittaa, kun se ei lähde muutenkaan lujaa. Meille sopi hyvin että kärki veti liian lujaa. Selene jaksaa aina tulla loppuun asti, Olli Koivunen sanoi.

Tapio Perttunen toinen kaksoisvoittaja

Toto64-rivi käynnistyikin yllätyksellä, kun Tapio Perttunen kannusti vain kahteen prosenttiin riveistä rastatun Special Envoy U.S:n voittoon. Perttuselle itselleenkin voitto oli yllätys.

– Viime Teivon startin jälkeen ei ollut ajettu yhtään kovempaa treeneissä, ohjastaja-valmentaja perusteli.

– Juoksu meni 110-prosenttisesti, kun päästiin onnekkaasti johtavan selkään. Takasuoralla mietin, uskallanko kääntää toiselle radalle, mutta ajattelin antaa lyhyellä matkalla mahdollisuuden. Kurvissa ruuna painoi vähän sisälle päin. Se oli ainoa miinus, mutta suoralla se kiri tosi iloisesti.

Perttusen vaatimattomuudesta huolimatta hevonen ansaitsi täydet pisteet. Se oli 08,5-avauksessa mukana, juoksi viimeiset 600 metriä toista rataa ilman vetoa ja karkasi silti ylivoimavoittoon.

Ranch Newman kesti keulasta kakkoseksi ja kiihdytyksessä kauas kärjestä jäänyt suosikki Star Martini lopetti lujaa kolmanneksi. Kakkossuosikki Bret Boko sen sijaan oli selkäjuoksulla vain tasainen neljäs.

Tapio Perttunen ohjasti voittoon myös Siru Juutisen valmentaman Morisonin. Juoksupaikka vahvaksi ja kovakuntoiseksi tiedetyn Ohikiitävän rinnalla ei Perttusta huolettanut, van hän suunnisti sille jo kierroksen juoksun jälkeen.

– Se on melkein paras paikka tällaiselle pikkuisen epävarmalle hevoselle, joka jaksaa aina perille, Perttunen perusteli.

Viides kerta toden sanoi

Suomenhevosten kovimman sarjan voittoon kesti keulasta pitkän matkan vieras, Iisalmesta asti Vermoon saakka saapunut Koskelan Akseli. Sen rattailla Jukka-Pekka Kauhanen piti matkavauhdin tasaisen reippaana koko matkan ajan.

– Ajattelin ajaa muilta mehuja pois, kun tällä on joskus tapana lopussa vähän laiskotella, ohjastaja-valmentaja perusteli taktiikkaansa.

Marginaalit olivat pieniä, sillä pitkän kirin kiertäneet Viktor Kärppä ja Rokin Maxi veivät ratkaisun maalikameran kuvaan. Siinä Rokin Maxi kurotti uloimpaa kakkoseksi.

Borgmester on hakenut pitkään täysosumaa kotiradaltaan Vermosta, ja viidennellä yrittämällä tärppäsi. Ari Moilanen tarjosi ruunalle hyvän selkäjuoksun toisella radalla, ja 600 metrin kiri kantoi varmasti ohi johtaneen Oxan Cockadoodledon.

– Juoksu onnistui hyvin, ensin kolmannessa ja sitten toisessa parissa ulkona. Vähän epävarmaa meno oli, mutta hyvin Borgmester jaksoi perille, Moilanen kiitti Tero Pohjolaisen valmennettavaa.

Oikea T64-rivi

T64-1: 5 Special Envoy

T64-2: 2 Ready Credit

T64-3: 5 Koskelan Akseli

T64-4: 13 Morison

T64-5: 5 Borgmester

T64-6: 12 Selene Lune

Kuusi oikein: 9550,60 euroa

Viisi oikein: 87,50 euroa

Neljä oikein: 4,00 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt