Ravit

Nousukkaan voittosarja sai jatkoa – ”Rajat on sopivan kaukana”

Julkaistu:

Toto75
Antti Ojanperän talli vei Seinäjoen gaalaravien kovimmat sarjat.
Johtopaikka oli voiton avain kuudessa 75-kohteessa lauantaina.

Iikka Nurmosen ajamalle Roberto Diverille ulkoradan lähtöpaikkakaan ei ollut minkäänlainen este keulaan pääsylle. 6-vuotias ruuna irrotteli 12,5-vauhtisella lopetuksella muilta helposti karkuun ja nappasi viidennen peräkkäisen täysosuman.

–  Se lähtee kovaa, ja lähtisi paljon kovempaakin jos uskaltaisi satsata. Ei se enää virheitä paljon tee. Hevonen on viisastunut ja voimistunut tosi paljon, Nurmonen suitsutti nousijadivisioonan voittajaa.

Uran alkupuolella enemmän kirjaimia kuin numeroita tulosriviinsä saaneen ruunan tahti muuttui sen siirryttyä viime syksynä Ossi Nurmosen valmennukseen. Seinäjoen ykkössija oli jo kymmenes. Voittosumma nousi 20 000 euron tuntumaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

–  Tällä hetkellä näyttää että rajat on sopivan kaukana. Ei tarvinnut pyydellä vauhtia lisää, ajamatta voitti ja korvat kiinni, Iikka Nurmonen totesi.

Kierroksen suursuosikeista onnistui myös Questionmark Me. Lyhyeen ryhmään sisäradalta startanneen ruunan kriittisimmät hetket olivat heti kiihdytyksessä, mutta tiukan haasteen heittänyt Valnes Gary ei päässyt edelle.

–  En uskaltanut ihan täyttä ladata ettei tulisi laukkaa, kurvi pelasti, voittajaa ohjastanut Olli Koivunen totesi.

–  Sitten saikin nauttia vaan. Tuntui, että hevonen olisi mennyt vielä kierroksen samaa vauhtia, Koivunen kehui 14-vauhtia lopun tyylitellyttä isänsä Harrin valmentamaa 6-vuotiasta.

10-vuotiaat voittokunnossa

Antti Ojanperän valmentama Josveis sai torjuttua kylmäveristen valiodivisioonan kiihdytyksessä Pyörylän Paronin alkumetreillä ja piti rivakasta avauskierroksesta huolimatta Santtu Raitalan ajamana pintansa maaliin saakka.

Polara punnersi rinnalta toiseksi ennen pussiin jäänyttä Pyörylän Paronia. Suosikki Ellin Sisu laukkasi jo ennen lähtölinjaa.

Josveisin ikätoveri ja tallikaveri, 10-vuotias Regent Zet hallitsi lämminveristen kovinta sarjaa niin ikään johtopaikalta. Hannu Torvinen sai rauhoittaa vauhtia alun jälkeen, eikä ohittajia ilmaantunut. Ranch Newman nappasi johtavan takaa kakkosrahat ennen takaa kirinyttä Shadow Of Brisbanea.

10-vuotias on myös avauskohteen vienyt Marvel Neat, mutta sen ura on vasta alkutekijöissään. Lauantain kisa oli vasta uran kolmastoista.

Juha Länsimäen tällä kertaa ajama tamma pääsi pudottamaan ensimmäisellä takasuoralla vauhdilla vetäneen keulahevosen kantaan ja ohitti tämän kierrosta myöhemmin. Loppu oli Kirsi Huhmarsalon suojatille voiton varmistelua.

–  Harvoin on 75-tason lähtöä voitettu näin helposti. Olin sitä sivusta katsellut, että taitaa olla vähän parempi hevonen kun Kirsi on itse sillä päästellyt. Kova tempo sopi meille, saatiin mennä puolivapailla ohjilla, Länsimäki kehui jo kolmannen kerran tänä vuonna voittanutta tammaa.

Aatsi päätti kuivan kauden

2600 metrin tasoituksessa keulaan jo etusuoralla edenneen Aatsin tehtävä helpottui suursuosikki Mysteerion laukattua takajoukoissa avauspuolikkaan jälkeen. Koko viime vuoden voitoitta kulkenut ruuna erkani lopulta selvällä marginaalilla ykköseksi.

Ohjastaja Jarmo Saarelan mukaan Aatsin ongelmat ovat enemmän huumoripuolella ja toisten takaa yrityshalu ei aina riitä, toisin kuin keulapaikalta.

–  Siitä se on heti parempi. Viimeisessä kurvissa ajattelin, että koitetaan karkuun ja se onnistui. Voitti varmasti, Saarela tuumaili Juhani Inkisen tallin 9-vuotiaasta.

Lämminveristen pronssidivisioonassa Hannu Torvinen luovutti Ice Winen rattailla vetotyöt suosiolla Ari Moilasen ajamalle Wilhelm Nashille, eivätkä asetelmat enää sen jälkeen muuttuneet. Ville Mäkelän suojatti otti viime lauantain Teivon voiton jatkoksi toisen peräkkäisen 75-täysosuman.

Oikea Toto75-rivi, Seinäjoki 19.1.

Toto75-1: 7 Marvel Neat

Toto75-2: 4 Aatsi

Toto75-3: 1 Questionmark Me

Toto75-4: 8 Roberto Diver

Toto75-5: 4 Wilhelm Nash

Toto75-6: 1 Josveis

Toto75-7: 2 Regent Zet

Seitsemän oikein voitto-osuus: 132,10 euroa

Kuusi oikein: 2,60 euroa

Viisi oikein: -

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt