Ravit

Her Royal Highness täytti toiveet pika-ajassa – ”Kultainen juoksupää ja hyvä moottori”

Julkaistu:

Toto64
Viikon Toto64-rivistä tuli niin vaikea, ettei täysosumia löytynyt lainkaan.
– Tamma kehittyi hyvin viime kaudella. Toivottavasti se pysyisi tänä vuonna edes samanlaisena, jolloin se kyllä vielä pärjäisi, Tiina Poikolainen toivoi valmentamastaan Her Royal Highnessistä IS Ravien Toto64-ennakkojutussa kisan aattona.

Treenarin toive toteutui heti tamman ensimmäisessä kilpailussa 3,5 kuukauden tauolta Vermossa keskiviikkona. 6-vuotiaaksi varttunut Her Royal Highness taittoi matkaa sisäradalla ja pääsi nousemaan kiriin viimeisen takasuoran lopulla. Se kiri vahvasti ensimmäisenä maaliin, mutta laukkasi heti maalilinjan jälkeen.

– Lopussa vähän ravi heikkeni, mutta askellaji vaihtui onneksi vasta maalin jälkeen. Tammalla oli kyllä paljon varoja vielä, ohjastaja Jukka Torvinen vakuutti.

Torvinen uskoi, että lahjakkaan tamman meno muuttuu kauden edetessä sujuvammaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tällä hevosella on kultainen juoksupää ja hyvä moottori sisällä. Siinä on tosi paljon aineksia kovempiinkin lähtöihin.
Illan rahakkaimpien lämminveristen taistossa nähtiin I’m Just a Sundin melko odotettu paluu voittajakehään. Olli Koivunen kannusti tykkikirin tehneen ruunan viime metreillä ohi joukkoa rauhassa vetäneen Ida’s Owenin.

Pelaajat odottivat Koivusen ajavan alussa kohti kärkipaikkaa. Turkulainen ohjastajavirtuoosi pitikin kynttilää vakan alla kiihdytyksessä ja tyytyi suosiolla selkäjuoksuun. Matkavauhti ei ollut valjakon puolella, mutta niin vain I’m Just a Sund puristi väkisin ykköseksi.

– Siinä tuli pieniä suunnitelmien muutoksia, mutta se onnistui tänään. Oli tosi hieno matsi loppusuoralla Ida’s Owenin kanssa, ja luulin jo että jäätiin kakkoseksi. Loppusuoraa tultiin niin kovaa, etten voi toivoa hevoselta yhtään enempää.

I’m Just a Sundia valmentaa Kaisa Toivonen. Hevonen näytti jo viime vuonna ennen sairastelujaan, että siinä on ainesta rodun kovimpiin lähtöihin, joten vauhtikoneen jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Reilun 80 000 euron voittosummallaan se mahtuu vielä pitkään esimerkiksi T75-hopeadivisiooniin.
Huumorihevoseksi tituleerattu Tom Erikssonin tallin Daddy Boy oli taas mainio ja voitti T64-lähdön toisena keskiviikkona peräkkäin. 6-vuotias ruuna hyökkäsi voitokkaaseen kiriin viimeisellä takasuoralla.

– Saatiin ajaa omaa kiriä viimeinen puolikas eikä jouduttu kääntelemään ulospäin. Hevonen tuli tosi rehdisti loppua, kierroksen tuplavoittaja Jukka Torvinen kommentoi.

Jonkinlaisen muodonmuutoksen tammikuussa on kokenut myös Teemu Okkolinin Ohikiitävä. Laukkaherkkä ruuna malttoi jälleen ravata koko matkan ja myös se uusi viikon takaisen voittonsa. Parhaiten haastoi pitkän kirin tehnyt Karlo.

– Oli hyvä, että päästiin vapaalle radalle. Ruuna oli tosi hyvä tänään ja vastasi rehdisti kun kaveri tuli rinnalle, Okkolin kiitteli.

Ohikiitävä taittoi matkaa kärkihevosen rinnalla. Toiseksi viimeisessä kaarteessa se teki pienen kurvauksen, mutta ei menettänyt asemiaan.

– Ruuna meinasi talliportin kohdalla, että eiköhän lähdetä jo kotiin. Siinä sai ajella kieli keskellä suuta, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

T64-kierroksen yllätyksestä vastasi Blue Flash. Nopea mutta tarkan selkäjuoksun tarvitseva hevonen sai unelmareissun johtavan takana ja iski kiriin maalisuoran alussa.

– Ruuna lähti oikein helposti, kun saatiin tilat. Aina kun se saa tuollaisen juoksun, jotain menestystä tulee, ohjastaja-valmentaja Tommi Kylliäinen sanoi.

Kierroksen pelatuin hevonen Adrienne’s Ami pilasi juoksunsa ensimmäisen kaarteen laukkaan. Tilanteen hyödynsi parhaiten shokkivoittaja PT’s Revit, joka kiri terävästi loppusuoraa hyvän selkäjuoksun jälkeen.

Vaivaiset 0,23 prosenttia kohteen pelimerkeistä Toto64:ssä kerännyt PT’s Revit oli ylivoimaisesti suurin syy siihen, että rivi äityi vedonlyöjille lopulta liian vaikeaksi.

– Tietenkin voitto yllätti, mutta hevonen on kyllä tehnyt asiallisia startteja ruunaamisen jälkeen ja tuntunut käteen hyvältä, ohjastaja Ville Tonttila valotti jättiyllättäjän voiton taustoja.

Vermon tuomaristo tutki hetken maaliintulon jälkeen, nousiko valjakko liian ahtaasti kiriin neljännelle radalle 200 metriä ennen maalia. Kenkälusikkataktiikkaa ei kuitenkaan nähty hylkäyksen arvoiseksi.

Oikea T64-rivi

T64-1: 8 Daddy Boy

T64-2: 1 Ohikiitävä

T64-3: 7 Her Royal Highness

T64-4: 3 Blue Flash

T64-5: 7 PT’s Revit

T64-6: 6 I’m Just a Sund

Kuusi oikein: ei oikeita rivejä

Viisi oikein: 209,40 euroa

Neljä oikein: 11,40 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt