Ravit

Naisvalmentaja antoi kunnian hevoselleen ja kuskilleen – ”Minä olen vain taustalla tuulettelija”

Julkaistu:

toto64
Vermon voimamiehen valmentaja keskittyi radan varressa tuuletteluun.
Kymmenvuotias T.M. Chagall on puhjennut elämänsä kuntoon. Se piti Vermon keskiviikkoravien pitkän matkan Voimaliigassa hyvin haastaneen Elliot Webin varmasti takanaan komeassa kirikamppailussa.

Turkulaishevonen on naputellut pelkkiä totosijoja viime kuukausina. Keskiviikon voitto oli ruunalle kolmas kuuteen viime starttiin.

Vahvaa työtä on tehnyt myös Vermon sankarin valmentaja Maria Penttinen. Hän kuitenkin vähätteli omaa osuuttaan ja ohjasi kunnian toisaalle.

– Ei voi sanoa muuta kuin, että mahtavaa. En tiedä, kumpaa pitäisi kehua enemmän, hevosta vai kuskia. Alkaa tuntua siltä, että tässä on itse enää vain tällainen tuulettelija muiden mukana. Tusen tack, iloinen Penttinen kiitteli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ohjastaja Ari Moilanen kuvaili ratkaisumetrejä kärryiltä.

– Jani Ruotsalaisen hevonen (Elliot Web) kiri hyvin, mutta tuntui heti, että T.M. Chagall lähtee vastaamaan. Numerolapun kohdalle kaveri jäikin. Ruuna oli tänään normaalia innokkaampi ja painoi vähän päälle koko ajan. Se arvelutti, kuinka hevonen tulisi sen jälkeen maaliin asti, mutta hyvin se tuli, Moilanen kehui.

Murheenkryyni loisti

Pelaajien murheenkryyni Ohikiitävä onnistui vihdoinkin.

Solkenaan laukkaillut kyvykäs ruuna oli tällä kertaa jättänyt harha-askeleet kotitalliinsa ja jyräsi valmentajansa Teemu Okkolinin kannustamana hallittuun voittoon johtaneen Tupla Tommin rinnalta.

Kolmatta peräkkäistä täysosumaansa hakenut Taistelu Jaska yritti haastaa Ohikiitävän maalisuoralla, mutta ohi ei ollut mitään asiaa.

– Ohikiitävä on tosi vahva, ja kun se vain alkaa keskittyä kilpailemiseen, se tulee tänne toisenkin kerran, Okkolin uskoi seremonioissa.

Valmentaja kertoi, että varustemuutokset varmistivat ruunaa.

– Sille laitettiin laput päähän ja se valjastettiin vanhaan malliin. Juoksupaikka keulahevosen rinnalla on paras tämän kohdalla. Voitto ei yllättänyt, Okkolin sanoi.

Kuskilupaukset kouluttivat

Toto65-ajajamestarissa nuoren polven ohjastajalupaukset jättivät tuhansien ykkössijojen konkarikuskit varjoonsa. Ylivoimaiseen voittoon kiri Ergo Am, jolle Iivari Nurminen tarjosi maukkaan reissun toisessa parissa.

– Tuntui mukavalta päästä pikkuisen kouluttamaan oikeita ammattimiehiä, mutta toki hevosella oli oma osansa. Ergo Am on hieno hevonen, jota oli upea päästä ajamaan, 24-vuotias Nurminen kiitteli valmentaja Markku Niemistä saamastaan luottamuksesta.

Yllätyskakkoseksi spurttasi 21-vuotiaan Niki Finnströmin ajama Ripasso Classico.

Jo tapaninpäivänä suuren vaikutuksen Vermossa tehnyt Flexible Journey jatkoi voittokulkuaan leikitellen.

Viidennen kilpailunsa juosseessa 4-vuotiaassa on huippuhevosen leima. Ei olisi ihme, vaikka Juha Utalan suojatti olisi tänä vuonna kamppailemassa ikäluokkalähtöjen suurista seteleistä.

– Hevonen on mennyt startti startilta eteenpäin. Ensimmäisillä kerroilla se jännitti, mutta on jo rennompi. Hyvään suuntaan ollaan menossa, Utala iloitsi.

Utala ajoi takarivistä startanneen Flexible Journeyn jo toisessa kaarteessa piikkipaikalle, mistä ruuna karkasi lähimpänä seuranneelta Glamour Ariosolta niin sanotusti pintakaasulla maalisuoralla.

Oikea Toto64-rivi, Vermo 9.1.

Toto64-1: 3 T.M. Chagall

Toto64-2: 9 Flexible Journey

Toto64-3: 12 Ohikiitävä

Toto64-4: 3 Ergo Am

Toto64-5: 10 Paddock’s Star

Toto64-6: 2 Daddy Boy

Kuusi oikein -voitto-osuus 2620,90 euroa. Viisi oikein 18,90 euroa. Neljä oikein ei voitto-osuutta.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Suomalaiset töllöttivät televisiota lähes 3 tuntia vuorokaudessa – vuoden katsotuinta ohjelmaa seurasi keskimäärin yli 2,4 miljoonaa ihmistä
   Kotimaa
  3. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  4. Tunti sitten
  5. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  6. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  7. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  8. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  9. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  10. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  11. 2 tuntia sitten
  12. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  13. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  14. Näytä lisää