Ravit

Pelaajien murheenkryyni iskee taas puskista? ”Tuntuu siltä, että voi viedä kuskilta kysymättä keulaan”

Julkaistu:

Toto64
Wang Dang Doodlen voitto olisi taas kerran yllätys.
Jorma Kinnusen Kärkölässä valmentama Wang Dang Doodle on ollut ravivedonlyöjille parin viime vuoden aikana varsinainen painajainen. Ruuna on voittanut kahtena syksynä peräkkäin tasokkaan Jokimaa tekee tähtiä -karsinnan suurena yllättäjänä. Muita voittoja ei sitten olekaan tullut viimeisen 1,5 vuoden aikana.

Kinnusella on tarjota ainakin yksi selvä syy, miksi ruuna ei kilpaile jatkuvasti tasollaan. Kesä on Wang Dang Doodlelle vaikeaa aikaa.

– Takana on nyt jo kaksi kesää, jolloin hevonen ei ole ollut oma itsensä. Ilmeisesti sillä on jonkinlaista allergiaa ja siksi hevonen ei ole saanut itsestään kunnolla irti starteissa. Treeneissä se on ollut kesälläkin ihan hyvä, mutta kilpailurasituksessa viimeinen tatsi on jäänyt puuttumaan, Kinnunen harmittelee.

Keskiviikon Toto64-lähtöön Wang Dang Doodle palaa noin kahden kuukauden kilpailutauolta. Marraskuun lopun kisa jäi väliin sairastelujen vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hevosen molemmat takajalat turvottelivat vuorotellen. Jotain virustautia ruunassa varmaankin kävi. Nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa.

Kuusivuotias Wang Dang Doodle tunnetaan starttirakettina, joka juoksee usein sisäradalla keulassa tai kärjen takana. Kinnusen mukaan ruuna on ollut viime harjoituksissa sen verran paineissaan kilpailutauon vuoksi, että hevonen saattaa itse päättää taktiikan keskiviikon kisassa.

– Ruuna ei tunnu ainakaan huonolta kotona. Itse asiassa se on ollut sen tuntuinen, että saattaa viedä alussa keulaan kuskilta mitään kysymättä. Mutta Holopaisen Esa saa joka tapauksessa ajaa kuten parhaaksi näkee, en anna ajo-ohjeita.

Wang Dand Doodlen voitto olisi tälläkin kertaa yllätys. Keskiviikkoaamun tilanteen mukaan se on kerännyt vain muutaman prosentin kannatuksen T64-pelissä. Vedonlyöjät aprikoivat todennäköisesti eniten sitä, onko hevonen nyt talvitamineissa eli hokkikengät alla yhtä hyvä kuin avojaloin JTT-karsinnassa lokakuussa.

Kinnusella on asiasta selvä näkemys.

– Ruuna on voittanut T65-lähdön hokeillakin, joten en näe kengättömyyttä kamalan isona asiana, vaikka siitä niin paljon puhutaankin. Kai se on uskottava että kenkien riisumisesta jotain hyötyä on, mutta nythän kaikilla on hokit.

”Ravi ei ollut ihan satkua”

Keskiviikon kilvan (T64-4) pelatuimmaksi hevoseksi on noussut Rebel Rapid. Sen valmentajalta tuli kuitenkin varoituksen sanoja maanantaina. Aatto Silventoinen ei ollut täysin tyytyväinen kovakirisen suojattinsa otteisiin viime harjoituksissa. Tieto ei vie Rebel Rapidilta voiton mahdollisuuksia, mutta vääntää kilvan yllätysmomenttia kaakkoon ainakin lievästi.

– Starttiin ilmoittaessa olin vielä toiveikas, mutta viimeistelyhiitillä ruunan ravi ei ollut ihan satkua ja se laskee odotuksia hieman. Toisaalta on hevonen osannut ennenkin olla treeneissä vähän vempula, mutta suorittanut silti startissa hyvin. Mitään varmaa siitä ei kuitenkaan voi nyt luvata, Silventoinen kommentoi.

Myös Rebel Rapidin viime kilpa on marraskuulta. Sen jälkeen hevonen sai Silventoisen mukaan suunnitellun huoltotauon, jonka aikana varsinkin ruunan selkää on hoidettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt