Tuoko takaiskusta toipunut lahjakas hevonen uskoa valmentajalleen? ”Synkkien tähtien alla on vaellettu”

Julkaistu:

Toto64
Reisirevähtymästä toipunut nurmijärveläisravuri on uudistuneen totopelin avainhevosia keskiviikkona.
Ravipelaajat ovat uuden pelimuodon ääressä Vermossa keskiviikkona. Kasteensa saa Toto64-peli, jossa on yksi voittoluokka enemmän kuin sen tieltä väistyvässä Toto65:ssä.

Mikäli pelivaihto ei yllättäen kasva, keskiviikkoravien päävoitto pienenee normaalikierroksilla. Tämän vastapainoksi jo neljän voittajahevosen tietäminen riittää lunastukseen, ellei Toto64-rivi ole liian suosikkipitoinen.

Samalla tavalla Toto76-peli muuttuu tämän vuoden ensimmäisenä lauantaina kolmen voittoluokan Toto75:ksi.
Vermon historiallinen Toto64-kierros on melko kimurantti, joten voitto-osuus tuskin jää kahvirahoihin. Yksi apunuotti hunajapurkille voisi olla lupaavasti syksyn voittostarteissaan viilettänyt Five Finger Crawl.

Nelivuotiaaksi uudenvuodenpäivänä vanhentunut tamma jäi 1,5 kuukautta sitten normaalia ponnettomamman Vermon juoksunsa jälkeen tauolle nuolemaan haavojaan.

Valmentaja Kari Savolaisen kommenteista välittyy melko vahva usko Five Finger Crawliin, vaikka vastoinkäymiset ovat seuranneet toisiaan hänen hevosmäärältään pienentyneessä tallissaan.

Five Finger Crawlin heikompi viime juoksu johtui Savolaisen mukaan reisilihaksen revähtymästä.

– On aika koomista, että tallimme molemmille starttihevosille tuli syksyllä sama vaiva. Tämä kertoo hyvin sen, kuinka synkkien tähtien alla on vaellettu viime aikoina, Savolainen päivittelee.

Savolainen toinen starttihevonen on Five Finger Crawlia vuotta vanhempi Poetry In Motion.

Kaksikosta etenkin Five Finger Crawl on väläyttänyt sellaisia otteita, että se saa vielä monta kertaa valmentajansa ilmeen kirkastumaan, jos jatkaa uraansa lahjojensa mukaisesti. Vermon keskiviikkoinen lähtö on sille vain välietappi kohti arvokkaampia kilpailuja.


Ammattiapu auttanut

Savolainen näki viimeksi jo ennen lähtöhetkeä, ettei Five Finger Crawlilla olisi paras päivänsä.

– Tamma kävi silloin tavallistakin kuumempana jo kuljetuksesta lähtien, joten voi olla, ettei se pystynyt keskittymään kunnolla oireittensa takia. Hevonen kyllä ravasi ihan hyvin, muttei ottanut normaalisti vauhtia. Se oli sen uran ensimmäinen heikko juoksu.

Valmentaja kertoo, että Five Finger Crawlin lihasrevähtymää on hoidettu kotitallissa ja ammattihieroja Tuula Pursiaisen vastaanotolla. Nuorta hevosta on hierottu muu muassa laserilla.

Five Finger Crawlia on myös valjastettu Nurmijärvellä hoitojen lomassa.

– Tammaa on taas treenattu ihan normaalisti, eli olen pyrkinyt ajamaan meneväisellä hevosella niin hiljaa kuin mahdollista. 3000 metrin hiitti on ajettu 1.33-vauhtia, Savolainen kertoo.

– Ehkä se ei ole paussin jälkeen aivan parhaimmillaan, mutta toisaalta sille on jäänyt voittostarteissa varaa. Vermon porukkakaan ei näytä kamalan kovalta.

Raju avaaja

Savolainen kehuu hevosensa rajua lähtönopeutta. Ajotaktiikka on hänelle hyvin selvä.

– Tamma on lähtenyt auton takaa varmasti ja lujaa, joten keulapaikalle pyritään. Sieltä sillä on tosi hyvä ajaa. Five Finger Crawlilla pitäisi olla ihan hyvät pärjäämismahdollisuudet keskiviikkona, treenari vinkkaa.

Savolainen kertoo, että hänen tavoitteenaan on päästä starttailemaan Five Finger Crawlin kanssa rauhalliseen tahtiin talvella.

Omistajan mielessä pyörii myös operaatio, joka voisi auttaa kuumaluonteista tammaa.

– Olen ajatellut leikkauttaa siltä toiselta puolelta munasarjat pois. Jos hevonen saataisiin sen avulla rauhoittumaan ja ravaamaan suoremmassa, se ehkä parantaisi vielä pari luokkaa. Sen jälkeen sillä voisi tähtäillä ensi syksyn kisoihinkin, Savolainen sanoo ja viittaa arvokkaisiin ikäluokkalähtöihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt