Olosuhteet päivän puheenaihe Vermossa – ”Räpylät olisivat hyvä lisävaruste”

Julkaistu:

Toto65
Rapakeli sekoitti hevosten voimasuhteita Vermon T65-kierroksella keskiviikkona.
Taitava ratamestari Juha Keskimaunu osaa loihtia Vermon kaviourasta hyvän silloin, kun asialle on tehtävissä jotain. Keskiviikkona ei ollut. Vesisade ja lämpöasteet sulattivat talviradan kuraiseksi, mikä näkyi tulostasossa sekuntitolkulla tavallista hitaampina noteerauksia.

– Räpylät olisivat hyvä lisävaruste tänään, sanavalmis ohjastaja-valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen kuvaili olosuhteita TotoTV:n haastattelussa.

Esa Holopainen voitti illan ensimmäisen T65-lähdön omalla valmennettavallaan Sultan Journeylla ja ehti kommentoimaan kaviouraa ensimmäisenä voittajahaastattelussa. Hevonen kesti kunnialla reippaan alkuvauhdin keulapaikalta.

– Vaikka on raskaat olosuhteet ja pelkäsin keliä, vauhti ei tuntunut oikein miltään ja hevonen meni helposti. Kun vähän löysäsin menemään loppusuoralla, hevoselta löytyi vielä lisää, Holopainen sanoi.

Kärkipaikalta voitti heti perään myös Aging Well, joten ainakaan tulosten perusteella sisärata ei jauhautunut merkittävästi muita kaistoja pehmeämmäksi.

– Ensimmäiset 200 metriä hevonen oli aika paineissaan ja siinä oli luovimista. Saatiin keulat suosiolla ja annoin hevosen mennä mukavaa tempoa. Aging Wellissä on ainesta pitkälle, jos sen psyyke alkaa kypsyä oikeaan suuntaan. Tähän on kiva lopettaa kausi, ohjastaja-valmentaja Tuomas Korvenoja sanoi kuranaamion alta.

Rapakeli kiusasi myös ohjastajia keskiviikkona. Näkyvyys oli selkein keulapaikalta, luonnollisesti.
Lämminveristen Derbyrevanssissa 6 000 euron ykkösrahat menivät odotetusti Markku Niemisen valmennettavalle. Ei kuitenkaan ennakkosuosikki Lexus Dreamille, vaan sen takana maukkaan peesijuoksun saaneelle tallikaveri Willow Pridelle. Lexus Dream kesti keulasta kakkoseksi ja pronssia illan päälähdöstä otti Hotshot Luca.

– Voitto lämmittää aina, vaikka keli on huono. Saatiin tosi hyvä juoksu suosikin takana ja tempo oli maltillista. 300 metriä ennen maalia kun Lexus Dream lähti alta pois, ohjissa oli tosi hyvä paine. Willow Pride on erittäin nopea hevonen, ohjastaja Antti Teivainen sanoi, ja povasi Willow Priden nousevan aikuisena tammojen ykköstasolle.
T65-rivin kovimman suomenhevoslähdön suosikki Hexan Voksu pelästytti kannattajiaan pahalla lähtölaukalla, mutta kiersi vielä muut hänniltä näyttävästi ja vauhdikkaasti.

– Laukka tuli, kun ennen lähtöä oli hässäkkää ja hevoseen kertyi ylimääräistä painetta starttia odotellessa. Keli kävi Hexan Voksulle hyvin, ohjastaja Jukka Torvinen kehui Annika Rahikan valmennettavaa.

Torvisen mainitsema hässäkkä syntyi, kun Vinksa ei toiminut lähtövoltissa ja ohjastaja Tapio Perttunen ajoi hankalaksi heittäytyneen tamman suosiolla talleille.

Willow Priden ohella Toto65-pottia nosti BWT Angryman, jonka voimat riittivät parhaiten lämminveristen kolmella kilometrillä. Kierroksen kaksoisvoittaja Jukka Torvinen ajoi orin ensin johtavan rinnalle ja jatkoi kierros ennen maalia keulaan, mistä hevonen oli lopulta ylivoimainen pelisuosikkien epäonnistuttua.

– Hevonen oli hyvä jo parissa viime lähdössä ja lämmityksessä. Siksi voitto ei kauheasti yllättänyt. Tänään kaikki meni nappiin, valmentaja Jeroen van Craen kommentoi.

Rivin päätti Northern Trick, joka lesetti keulassa koko matkan melko selvästi muiden edellä. Lopussa ero toista rata pitkin juosseeseen ennakkosuosikkiin Stardust Fibberiin vain kasvoi.

– Hevonen oli meneväinen matkalla, mutta rauhoittui kun kaverit rupesivat jäämään. Tamma oli todella hyvä ja vakuuttava tänään, ohjastaja-valmentaja Anssi Nurminen sanoi.

Nurmisen mukaan huippukuntoinen hevonen ei kilpaile läpi talven.

– Talvella pidetään pieni treenipaussi. Jos terveyttä riittää, uskon että ensi kesänä päästään aika lujaa tällä hevosella.

Oikea T65-rivi

T65-1: 2 Sultan Journey

T65-2: 9 Aging Well

T65-3: 2 Hexan Voksu

T65-4: 11 BWT Angryman

T65-5: 1 Willow Pride

T65-6: 2 Northern Trick

Kuusi oikein tuloksille: 658,10 euroa

Viisi oikein: 17,00 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt