Ranch Kellyn Ranskan kiertueen jäähyväisstartti torstaina – sulhanen valittu, uran jatko mietinnässä

Julkaistu:

PARIISIN TALVIMEETING
Ranch Kellyn superkausi ja Ranskan ura päättyy Pariisissa torstain Prix de Bloisiin.
Suomalaisravuri Ranch Kelly on niittänyt loppukaudesta mainetta Ranskassa. Torstaina huipputamma nähdään kuitenkin urallaan viimeisen kerran ranskalaismaisemissa kilpailemassa.

Hevosten kilpailuoikeus Ranskassa päättyy, kun ne kääntyvät 11-vuotiaaksi ja Ranch Kellylla se on edessä vuodenvaihteessa. Omistaja ja valmentaja Anne Luttinen haikailee kuitenkin tammansa kanssa kotimaahan jo joulukuun alussa.

ME:n, voiton ja nelossijan toistaiseksi tuonutta kiertuetta voidaan pitää onnistuneena, vaikka kaksi viimeisintä kilpailua on mennytkin pieleen.

– Tunnen hevoseni aika hyvin ja siinä alkaa näkyä jo pitkä kausi, sekä ehkä pieni koti-ikäväkin. Kokeillaan nyt kerran vielä ja suunnistetaan ensi viikon alussa kotia kohti, Luttinen kommentoi.

– Reissu on ollut aivan mahtava ja isoin kiitos kuuluu isännillemme Saara Jalastille sekä hänen puolisolleen Jean Baudronille. Olisimme olleet todella pulassa ilman Ranskan kielen taitoa ja heidän paikallista tietämystään. Puhumattakaan siitä, miten upeissa maisemissa olemme saaneet Kellyn kanssa viettää syksyä.

Luttinenkin korostaa reissun olleen hieno päätös hienolle kaudelle, eikä sitä voi pitää tuloksellisestikaan epäonnistuneena.

– Minusta tamma näytti, että se kuuluu tänne ja se riittää meille. Osa lähdöistä olisi tietysti voinut mennä paremminkin, mutta kokonaisuutena kaikki myös huonommin.

Torstain Prix de Blois on 5–10-vuotiaille, vähintään 160 000 euroa ja enintään 550 000 euroa tienanneille rajattu autolähtö. Palkittujen kesken jaetaan 95 000 euron palkintopotti, josta voittaja kuittaa 45 prosentin siivun. Ranskan voltissa kankeasti käyttäytyneelle supertammalle autolähdön pitäisi olla mieleen. Ranch Kelly starttaa 2100 metrin kilpaan radalta viisi.

– Aivan hurjan kova lähtö siitä taas tuli ja vastustajia riittää 15 kappaleen edestä. Ei siellä ole helppo sujutella tai pärjätä, oli voltti tai autolähtö. Aika matalalla profiililla tämä viimeinen kilpailu nyt otetaan.

Lähtö on Vincennesin ravien ensimmäinen kilpailu ja starttaa Suomen aikaa 14.47. Ranch Kellyn vastustajista suomalaisille tutuimpia ovat Kymi GP:n menestyjät Carabinieri ja Dreammoko sekä Ruotsissa keväällä upeasti kulkenut Day Or Night In.

Sulhanen valittu – päätös kilpailu-uran jatkosta keväällä

Ranch Kellyn kilpailuoikeus päättyy Ranskassa, mutta kotimaassa Suomessa sitä on vielä jäljellä kahden vuoden verran. Luttinen on kuitenkin jo tutustunut isäorivaihtoehtoihin ja löytänyt mieleisensä kumppanin silmäterälleen.

– Hevosta yritetään joka tapauksessa saada ensi vuonna tiineeksi. Love You on selkeänä ykkösenä isäoriehdokkaista. Toivottavasti vanhan herran pakaste toimii ja eihän sitä tiedä miten Kellyäkään saa tiineeksi muutenkaan. Jos yhtälö Love Youn kanssa ei toimi, niin keksitään sitten jokin jenkkihevonen isäksi.

Kilpailu-uran jatkon suhteen ei ole tehty vielä päätöstä, mutta varmaa on, että pikkuraveihin ei lähdetä enää metsästämään jäännösrahoja.

– Tamma päättää itse, jatkuuko sen ura. Sillähän voi vielä ensi kaudella ajaa, vaikka se tulisi kantavaksikin. Katsotaan keväällä mikä sen tahtotila ja yleisolemus on. Tämä kausi on ollut niin super, etten tahdo kilpailuttaa hevosta enää pikkurahojen perässä ympäri ämpäri. Se saa kilpailla, jos se on hyvä, mutta pakko ei ole. Espoon Palkinto on ajallisesti sellainen kilpailu, jossa aloitetaan, jos aloitetaan ja kaikki on hyvin, Luttinen pyörittelee.

Ranch Kellyn 10-vuotiskausi on ollut verraton. 24 starttia on tuonut 11 voittoa ja viisi muuta totosijaa. Ansaittua rahaa on kertynyt 323 730 euroa ja hevonen on rikkonut peräti kolme SE-tulosta, sekä yhden ME:n.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt