Ravit

Graceful Swampin ja Erkki-Pekka Mäkisen huolet helpottamassa: ”Jalka lensi taas tuttuun malliin”

Julkaistu:

Toto76
Kolmevuotistähden kausi päättyy lauantain Kasvattajakruunuun.
Graceful Swampin omistaja-valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen oli tulisilla hiilillä alkuviikosta. Tallin kultakimpaleen vire ei tuntunut parhaalta mahdolliselta ja vielä torstaiaamuna mies arveli, että hevonen saattaa jäädä pois lauantain Kasvattajakruunusta.

Kisa ravataan Seinäjoella lauantaina 30 000 euron ykköspalkinnolla ja voitokas ori on suuri ennakkosuosikki välieräjuoksun yllätystappiosta huolimatta.

Graceful Swamp laukkasi välieräjuoksussa toissa viikolla, aivan kuten edellisessä startissaan Kymenlaakso-ajon finaalissakin. Hevonen ei ole ollut sataprosenttinen kilpailuissa sen jälkeen kun se sai siipeensä Kriteriumin epäonnisessa kontaktitilanteessa lokakuun alussa.

– Kouvolan-startin laukan vielä tavallaan ymmärrän, kun vauhti kiihtyi niin kovaksi jyrkässä kurvissa. Mutta sillä lailla ”Sämpylän” ei pitäisi laukata kuin viimeksi Turussa kävi. Vaikka hevonen ei eläinlääkäreiden mukaan ole rikki, jotain siinä nyt on. Joku pieni asia aiheuttaa niveliin urheiluhevosen kulumaa ja kipuja. Lääkäreiden mukaan kilpaa voi ajaa, mutta kun ori menee niin kovaa ja käyttää etujalkaa vähän eri tavalla kuin tavallinen hevonen, sen ravityylillä pienikin juttu näkyy, Mäkinen arveli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Graceful Swampin jalkoja on huollettu pitkin viikkoa säännöllisesti muun muassa huippukylmähoidoilla ja lampaanvillakääreillä. Kaikki mahdollinen on tehty, mitä lääkeainevaroaikojen puitteissa kilpailuviikolla vain voi.

Torstai-iltapäivän viimeistelyharjoitusten perusteella huolellinen työ on tuottanut tulosta. Graceful Swamp on lähdössä Seinäjoelle.

– Normaalisti Sämpylällä ajetaan startin alla neljä vetoa. Nyt ajoin kuusi, joista ensimmäiset oikein tosi hiljaa, että hevonen saa varmasti tuntumaa ja luottamusta. Yhtäkkiä ori huomasi, ettei sillä olekaan enää kipuja. Viimeisessä reippaammassa vedossa jalka lensi taas tuttuun malliin. Ori oli niin rento, että päättelen tuskantunteiden helpottaneen, Mäkinen päivitti tilannetta.

Silti Mäkinen ei lupaa että Graceful Swamp hoitelee homman lauantaina tavalla, jolla se kasasi hurjan 13 voiton putken aiemmin tällä kaudella.

– Päivä kerrallaan mennään. Raveissa sattuu kaikenlaista ja tervekin hevonen voi laukata ilman syytä. Varsat ovat varsoja ja Sämpylä vielä lapsi kuitenkin. Mistä sitä tietää, vaikka sen korvienväliin olisi jäänyt jotain? Mutta niin letkeä se torstaina oli, että suunta on oikea. Hevosella ei tuntunut olevan kipuja ja treenien perusteella sillä voi ajaa hyvillä mielin kilpaa lauantaina.

Fysiikkansa puolesta Graceful Swamp on ohjastaja-valmentajan mukaan valmis menestymään.

– Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että ruunan kunto on kymppi ja fyysinen suoritusherkkyys 110%. Nivelien kipeytyminen on ollut ainoa ongelma. Henkimaailman hommia!

Kävi Kasvattajakruunussa kuinka tahansa, Graceful Swampin maaliskuussa alkanut kausi päättyy lauantaina. Kilpailukalenterissa ei ole enää jäljellä lähtöjä, joita huippuluokan 3-vuotiaalla lämminverisellä kannattaisi ajaa, vaikka se olisi Seinäjoella oikein hyväkin. Kaudelta on kasassa ennen lauantaita 14 voittoa 17 kilpailusta, vajaan 100 000 euron ansiot ja yksi Suomen ennätys.

Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Temptation Island Suomi -sinkut Emma ja Jenna lupaavat hyvin kostean ja kiihkeän kauden: ”Kyllä siellä lippistä kudottiin”
  Viihde
 3. Formulalupaus Niko Kari sopimukseen F3-sarjan kärkitallin kanssa: ”Olen erittäin luottavainen”
  Formula 1
 4. Hollantiin siirtyvää Euroopan lääkevirastoa uhkaa jättilasku Lontoon tiloista – sopimus ulottuu vuoteen 2039
  Ulkomaat
 5. Keskustan varapuheenjohtaja Anne Bernerin lähdöstä: ”Kitkeryyttä olisi varmasti lieventänyt se, että ehdokkuudesta olisi kerrottu etukäteen”
  Kotimaa
 6. Kummelin sketsi päätyi FC Barcelonan julkaisuun – suurseura purki pettymystään sketsihahmon tuskalla
  Mestarien liiga
 7. Toinen vanhemmista pahoinpiteli pikkuvauvan hengenvaarallisesti – kumpikaan ei saa syytettä, koska varmuutta tekijästä ei saatu
  Kotimaa
 8. Sokkotestasimme 18 ja 239 euron kahvinkeittimessä valmistetun Juhla Mokan – toinen kahvi voitti lukemin 5–3
  Ajankohtaista
 9. Ystävä lähetti Jethro Rostedtille lomaparatiisista kuvan, joka sai kiinteistövälittäjän järkyttymään – paljastaa karun todellisuuden
  Viihde
 10. Kilpailu- ja kuluttajavirasto perää järeämpiä aseita pikavippifirmojen valvontaan: ”Keinot ovat 70-luvulta”
  Taloussanomat
 11. Tellervo Koivisto kukitti 100-vuotiaan lentopalloilijan – myös presidentti Mauno Koiviston pelipaita nostettiin kattoon
  Lentopallo
 12. Näytä lisää