Teräsruunan titteli on tämän hevosen kohdalla vähättelyä – puoli miljoonaa ja sata mitalisijaa jo kasassa!

Julkaistu:

Toto65
Bret Bokon hovikuski Ari Moilanen ajoi T65-kohteissa hattutempun keskiviikkona.
10-vuotiaan Bret Bokon tilastoja on ihasteltu jo hyvän aikaa. Keskiviikkona Vermossa paukkui kaksi nykyaikaisessa raviurheilussa harvinaista rajapyykkiä: 500 000 euron palkintosumma ja yhteensä 100 sijoitusta kolmen parhaan joukossa.

156 kilpailussa kertynyt uran saldo on nyt 47 voittoa, 29 kakkostilaa ja 24 kolmosta sekä 502 510 euron tienestit. Eikä loppua näy.

On lähes käsittämätöntä, kuinka pitkään Bret Boko on pystynyt aina vain jatkamaan menestystään lämminveristen huipulla. Se on esimerkiksi voittanut ravilähdön kahdeksana kautena putkeen. Ja tämä vuosi on seitsemäs peräkkäinen, jonka aikana ruuna on pystynyt vähintään 1.11-alkuiseen kilometriaikaan.

Teräsruunan arvonimi tuntuu Markku Niemisen valmentaman ja Stable Bet on Bretin omistaman Bret Bokon kohdalla alamittaiselta.

– Vaatii hevoselta tiettyä kovuutta, että voi yltää näihin saldoihin. Bret Boko on juossut vuodesta toiseen kovia lähtöjä, mutta jaksaa aina vaan nousta hyvään vireeseen. Harvinaisia kilpahevosia tällaiset, jotka näin pitkään ja vanhaksi jaksavat huipulla, ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

Moilasen mukaan hevosen mieliala on tärkeä tekijä menestysuran kivijalkana. Hänen mukaansa Bret Boko ei ole 10-vuotiaanakaan tosikko, vaan päinvastoin lapsellinen.

– Välillä ei meinaa rata riittää, kun ruunaa lähtee lämmittämään. Se saattaa säikkyä ja pelätä kaikkea. Olen silti antanut Bretin aina mennä ihan kuinka sitä minäkin päivänä huvittaa.

Bret Bokon parhaiten tunteva hoitaja Suvi Himanka on samaa mieltä Moilasen kanssa.

– Hevosella on hirveän hyvä huumori. Se nauttii kilpailemisesta ja tykkää olla raveissa, Himanka summasi TotoTV:n lähetyksessä.

Keskiviikkona Vermossa Bret Boko hallitsi kultadivisioonaa jälleen kerran keulapaikalta, mihin se starttirakettina niin usein lähtöauton takaa suhahtaa. Hevonen tyytyi tuttuun tapaan kuskin haluamaan tempoon ja voitti vaivattoman oloisesti. Tienestejä tuli 4000 euroa.

 

Välillä ei meinaa rata riittää, kun ruunaa lähtee lämmittämään.

Suomenhevosten Tammatähdessä Huimariina ja Vieskerin Virva ratkoivat välejään pienellä marginaalilla ties monennenko kerran tänä syksynä. Keskiviikkona oli Johanna Sianojan valmentaman Huimariinan vuoro kurottaa ensimmäisenä maaliin.

Huimariina pääsi kiihdytyksessä kaksikosta lähemmäksi kärkeä takamatkalta ja piti edun maaliin saakka varmoin ottein.

– Luotin hevoseen ja lähdin ajoissa kiriin, kun tammalla ei ole pätkänopeutta. Voitontahtoa sen sijaan on edelleen paljon. Tämä on harvinaisen hyvä tamma, se saa usein raskaita juoksuja huonon lähtönopeutensa vuoksi mutta jaksaa puurtaa aina vaan, ohjastaja Ari Moilanen kiitteli.
Moilasen kolmas voittoajokki T65-kierroksella oli One Point, joka jyräsi vahvasti johtavan rinnalta 2600 metrillä ja haki paikkansa kärjessä jo 600 metriä ennen maalia. Sen meno ei ollut kovin rytmikästä, mutta sitäkin tehokkaampaa.

– Laukka kummitteli muutaman kerran matkalla, mutta niistä tilanteista selvittiin. Ravi saattoi näyttää huonommalta kuin olikaan, koska hevosta joutui pitämään aika kovaa kiinni ja se on vähän huono suustaan, ohjastaja kuittasi.

Mikkeliläisen eläinlääkärin Leena Sinnemaan valmennettavat kilpailevat harvakseltaan, mutta upealla voittoprosentilla. Ennen keskiviikon raveja tallin kaikkien aikojen voittoprosentti 80 kilpailussa oli 30, ja kun Bosse Nice hoiti leiviskänsä odotetusti, saldo koheni vielä pykälällä.

Bosse Nice oli omaa luokkaansa piikkipaikalta Mika Forssin ohjastamana.

– Ei ollut missään kohtaa hätää. Hevonen on keulassa sopivan laiska, mutta kun sille antaa menoluvan, se menee tosi kovaa. Varoja oli maaliin asti tänään, Forss vakuutti.

Forssin ja Moilasen tuima taisto valtakunnallisen ajajaliigan 2018 voitosta on keskiviikon jälkeen voittolukemissa 211–210.

T65-rivin päättivät tasaisesta kiririntamasta parhaiten puristanut Onnetööri ja johtavan takaa ylivertaisen spurtin maalisuoralla vetäissyt Farzad Boko.

Oikea T65-rivi

T65-1: 15 Huimariina

T65-2: 1 Bosse Nice

T65-3: 1 One Point

T65-4: 6 Bret Boko

T65-5: 11 Onnetööri

T65-6: 2 Farzad Boko

Kuusi oikein tuloksille: 22,70 euroa

Viisi oikein: Ei voitto-osuutta, ensi viikolla jackpot

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt