Ruotsin EM-sankaritar ja Italian supervarsa mittaavat tasonsa Vincennesissä

Julkaistu:

PARIISIN TALVIMEETING
Prix Marcel Laurent on Talvimeetingin kansainvälisesti kiinnostavin koitos tällä viikolla.
Suomalaistähti Ranch Kelly ei kilpaile Pariisin Talvimeetingissä tällä viikolla, sillä seuraava startti on suunnitelmissa mahdollisesti vasta 12. marraskuuta.

Pariisissa sattuu ja tapahtuu silti pitkin viikkoa ja ehkäpä mielenkiintoisin koitos mitellään torstaina. 4–5-vuotiaille rajatussa Prix Marcel Laurentissa nähdään Vincennesin debytanttina tuore EM-voittaja ja muita tulevaisuudessa maanosan huipulle nousevia nimiä.
Lähdössä kilpaillaan 120 000 euron palkintopotista ja 54 000 euron ykkösrahoista 2100 metrin autolähetyksellä. Ruotsalainen tammojen EM-sankaritar ja Ranch Kellyn tuossa startissa taakseen jättänyt Darling Mearas juoksee ensimmäisen starttinsa Ranskassa. Hevosella on eväät hyökätä suomalaistamman ME:n 10,1/2100 metriä kimppuun, mutta lähdön voittaminen voi olla kovemman työn takana kuin ennätysaika.

Hevosen kyytiin hyppää toista kertaa sen uralla joku muu kuin valmentaja Stefan Persson ja ensimmäistä kertaa huippukuski Björn Goop. Tamma pääsee matkaan maukkaalta paikalta ykkösradalta.

Ranskalaisjoukkueen tähtiä ovat kaksi suurkilpailuvoittoa peräjälkeen ottanut J-M Baziren Davidson du Pont, Jarmo Niskasen UET GP -kolmonen Earl Simoni sekä urallaan jo huimat yli 1,3 miljoonan euron ansiot ylittänyt syksyn menestysvalmentaja Philippe Allairen Django Riff.

Lusikkansa soppaan lyö myös italialaislupaus Vitruvio. Suomalaisillekin tutun Alessandro Gocciadoron tähti on ollut kotimaassaan lähes pysäyttämätön ja ansainnut varsavuosinaan yli 800 000 euroa. Kauden alun Vincennesin-debyytissä tuli hylkäys, mutta nyt ori yrittää rutinoituneempana uudestaan.

Lisää ruotsalaisväriä lähtöön tuo Frederik Wallinin Inga In Heaven, joka onnistui viimeksi nappaamaan ensimmäisen Ranskan voittonsa kuudennella yrityksellään.

Prix Marcel Laurent on Vincennesin torstain ravien kolmas lähtö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt