Miljoonatuloihin yltäneen nuoren perijättären hevoselle suurpotti – kohuvalmentajan talli juhli jälleen

Julkaistu:

Kymenlaakso-ajo
Riikka Avotien omistama ja Timo Korvenheimon valmentama ravuri yllätti Kouvolan suurkilpailussa.
Orimattilalaisen ravivalmentajan Timo Korvenheimon loppusyksy on ollut yhtä juhlaa.

Hänen tallinsa hevoset veivät kaksi viikkoa sitten kolmoisvoiton Lahden kaksivuotispokaalissa.

Lauantaina ajetussa vielä arvokkaammassa Kymenlaakso-ajossa saman tallin vuotta vanhemmat varsat juoksivat sensaatiomaisen kaksoisvoiton. Voittaja Jolly Roy kuittasi 45 000 euroa ja toiseksi sijoittunut Club Nord Easy 25 000 euroa.

Kouvolan sankarin omistaa Saarioisten elintarvikeyhtiön omistajasukuun kuuluva Riikka Avotie, 24. Hän nousi otsikoihin torstaina, kun viime vuoden tulot ja verot julkaistiin.

Lue lisää: Annamarin parikymppiset tyttäret ylsivät miljoonatuloihin: ”Reippaita ja kunnollisia nuoria naisia” – taustalla suuri suru

Suursuosikki tolaltaan

Kymenlaakso-ajon piti olla vain yhden tappion tänä vuonna kokeneen ihmehevosen Graceful Swampin heiniä.

Lue lisää: Sensaatiohevosen huima kehitys alkoi erikoisesti: pippurinen tarhakaveri nipisteli pyllystä: ”Ja sitten mentiin!”

Karsintalähdössä huiman tuloksen ravanneella oriilla ei ollut kuitenkaan kaikki kunnossa. Se laukkaili kurveissa hervottomasti ja jäi seitsemänneksi.

Omistaja Erkki-Pekka Mäkinen epäili, että finaali tuli liian aikaisin vastaan reilun viikon takaisesta kovasta karsintajuoksusta.

– Ehkä väliä olisi saanut olla puoli vuotta, Mäkinen heitti.

– Graceful Swampin etupolvista on vähän sanomista, ja ne hoidetaan nyt klinikalla kuntoon. Voi olla, että hevonen jää jo talvitauolle, Mäkinen sanoi.

Kouvolan kurvit ovat kiperät etenkin nuorille hevosille. Moni muukin kilpailija laukkasi suursuosikin lisäksi lauantain kisassa.

Myös voittaja Jolly Royn ohjastaja Tapio Perttunen sai olla tarkkana.

– Hevosella oli vähän epävarmuutta ensimmäisessä kaarteessa, mutta se sai juosta sen onneksi sisärataa pitkin, mikä helpotti tilannetta.

Ei riskejä

Hyvän startin takamatkalta saanut Perttunen ei uskaltanut jäädä pussituksen takia sisäradalle, kun takaa tuli muita hevosia. Hän nosti ajokkinsa kärjessä painelleen Callela Lousin kupeelle.

– Ajattelin, että näin isossa lähdössä pitää ehdottomasti antaa hyvälle hevoselle mahdollisuus.

Jolly Roy hankki loppukaarteessa yliotteen johtohevosesta ja jaksoi vielä maalisuoralla vastata takanaan loistojuoksun saaneelle suuryllättäjälle Club Nord Easylle.

Yllättävän tulojärjestyksen täydensi kolmossijallaan toisena sisäradalla juossut Arctic Island.

– 600 metriä ennen maalia uskoin, että voisimme voittaa. Silloin näin, että lyömme kyllä keulahevosen, mutten voinut olla aivan varma, kuinka takanamme tulleiden kanssa kävisi.

– Aloin pitää vauhtia päällä toisella radalla hyvissä ajoin ennen maalia ja uskoin, ettei moni tulisi ohitsemme, Perttunen kertasi päätöslenkin tapahtumia.

Valmentaja shokissa

Valmentaja oli lähes shokissa heti maaliintulon jälkeen.

– Eihän tätä voi vielä edes ymmärtää! Korvenheimo kuvaili tuntojaan.

– Kun tätä työtä yrittää tehdä mahdollisimman hyvin ja nappionnistuminen tulee tällaiseen paikkaan, ei voi olla kuin onnellinen.

Jolly Royn kehityskaari on ollut huikea syksyllä. Valmentajan toiveet ovat aiheesta korkealla seuraavina vuosina.

– Ori pääsee helposti tosi kovaa ja jaksaa mennä hyvin. Uskon sen nousevan vielä avoimen tason kilpahevoseksi, valmentaja povasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt