Ikäluokkakisan karsinnoissa riitti draamaa – Vihdin pumpulisormi hurjassa vedossa

Julkaistu:

KYMENLAAKSO-AJO
Ari Moilanen nappasi kolme neljästä Kymenlaakso-ajon -karsinnasta. Graceful Swamp alitti kilpailuennätyksen.
Kouvolan perinteisen loppukauden 3-vuotiaiden suurkilpailun Kymenlaakso-ajon -karsinnat ravattiin torstai-iltana. Lähdöissä nähtiin draamaa ja paljon ratkaisevia laukkoja. Yksi mielenkiintoinen hylkäyskin muutti finaalipakkaa. 3-vuotistähti Graceful Swamp palasi areenalle epäonnisen Kriteriumin jälkeen ja samalla myös voittajakehään. Illan ehdoton hahmo oli Ari Moilanen, joka ohjasti kolmea neljästä karsintavoittajasta.

1. karsinta – Callela Louis kiitti vetoavusta

Spill The Beans vastasi vetotöistä, mutta sitä peesannut Callela Louis korjasi hedelmän. Suosikki, Kriteriumissa kolmanneksi venynyt, Mr Big Star oli 3. ulkoa hieman tasapaksu neljäs, joskin kiihtyvässä tempossa kärjen saavuttaminen oli epämieluisa tehtävä.

Omistajana ja valmentajana tutun menestyjän kuopiolaisen Heikki Korhosen Callela Louis on poikkeuksellisesti valmennuksessa Markku Niemisellä, eikä miehellä itsellään. Ohjastuksesta vastasi Ari Moilanen.

– Tämän kapasiteetti on ollut tiedossa, mutta varsinkin kaarrejuoksu on ollut uran alkutaipaleella vielä hakusessa. Kouvolan tiukaksi tiedetyt kaarteet luonnollisetsi huolestuttivat etukäteen, mutta yllättävän hyvin ori ne selvitti. Se kehittyy nyt koko ajan ja mielenkiintoista tämän kanssa on jatkaa, Moilanen kommentoi.

Finalistit: Callela Louis, Spill The Beans ja Eliot Ness. Voittoaika 15,9/2100 metriä.

2. karsinta – Timo Korvenheimon vauhtiviikot jatkuivat

Lahdessa lauantaina 2-vuotiaiden Hevosenomistajapokaalissa hienon kolmoisvoiton ottaneen valmentaja Timo Korvenheimon juhlat jatkuivat Kouvolassa, kun miehen karsintojen ykkösase Jolly Roy hoiti leiviskänsä rehdillä tyylillä. Karsintojen toisen voittonsa ohjastajana ottanut Ari Moilanen suuntasi parijonosta suosikki BWT Dangerin rinnalle jo 1200 metriä ennen maalia ja masensi voimallaan sen laukalle viimeisessä kaarteessa.

– Innokas hevonen ennen lähtöä, mutta sitten startissa tosi kevyt ja mukava ajaa. Olin aktiivinen jo matkalla ja mielestäni voitto olisi tullut kotiin ilman kaverin laukkaakin, Moilanen uskotteli.

– Varsa on saanut kovasti itseluottamusta starttien myötä ja kehittyy hurjin harppauksin. Ehkä se on lopullisesti valmis myöhemmin uralla, mutta ei sitä voi kuin kehua tämänpäiväisestäkään. Siihen on helppo luottaa, kun se on niin pätkänopea. Finaalissa ei tule helppoa takamatkalta, mutta yritetään, Korvenheimo puolestaan spekuloi.

Voittajan omistaa Riikka Avotie Kangasalta.

Finalistit: Jolly Roy, Effronte Photo ja Big Sexy Deli. Voittoaika 15,6/2120 metriä.

3. karsinta – taas Moilanen, supertähti Graceful Swamp murskasi kilpailuennätyksen jo karsinnassa

Mainio yritti keulapaikalta urheasti karkumatkaa ja oli vähällä onnistuakin, mutta aivan viime metreillä superlupaus Graceful Swamp vyöryi vastustamattomasti ykköseksi. Graceful Swampin voittoaika 14,1/2120 metriä alitti neljällä kymmenyksellä Quite an Avengerin aikaisemman kilpailuennätyksen. Mainiolle kävi lopulta köpelösti, kun se mutkitteli loppumetreillä merkillisesti ja hylättiin lopulta radalta poistumisen vuoksi.

– Arvasin, että Mika Forss yrittää karkumatkaa tallikaarteessa ja niinhän siinä kävikin. Tuntui kyllä, ettei saada sitä millään kiinni, mutta lopulta voitto tuli aika varmasti, kun Mainio teki jotain outoja mutkia lopussa. Tämä osoitti taas, että kuinka vaikea näissä on tulla takamatkalta. Finaalissa se on varmasti vielä vaikeampaa. Toisaalta, tänään ei nähty ihan parasta ”sämpylää” ja eiköhän viikon päästä ole toiset tohinat senkin otteissa, Moilanen pyöritteli.

Valmentaja ja omistaja "Eepee" Mäkinen" oli tuttuun tyyliin innoissaan.

– Kaverilla oli hyvä, mutta herranjumala on tämä Graceful Swamp ihan karmea, Mäkinen tuuletteli.

Finalistit: Graceful Swamp, Arctic Island ja Club Nord Easy. Voittoaika 14,1/2120 metriä.

4. karsinta – vivahteikas millimetrikamppailu päätti karsintasavotan

Viimeisessä karsinnassa mentiin matkalla hiljaa, mutta lopussa voitosta taistelivat silti toisen radan kirihevoset. Werner Ors joutui niukasti taipumaan kun ulkoa vyöryivät Trouble Leader ja Double Revenge. Markku Niemisen talli sai Double Revengesta toisen finalistinsa, mutta voitto matkasi Ullavalle Petri Klemolan silmäterän Trouble Leaderin pinnistyksellä. Draamaa lähdöstä ei puuttunut, kun ruuna käänsi päätään sivuun juuri lähdön kohdalla ja laukkasikin heti maalin jälkeen.

– Hevonen meni lopussa toisohjaiseksi. Jouduin korjaamaan sitä aika lailla ja se reagoi siihen noin. Onneksi laukka tuli vasta linjan jälkeen. Tämä on hyvävauhtinen hevonen. Finaalissa taitaa kuitenkin olla liian kovia vastassa. Ollaan suosiolla altavastaajia, mutta miksei se oikein onnistuneella juoksulla voisi yllättää, ohjastaja Hannu Hietanen jutteli.

Petri Klemola valmentaa, Klemolan Maatalousyhtymä omistaa ja on myös kasvattanut voittajan.

Finalistit: Trouble Leader, Double Revenge ja Werner Ors. Voittoaika 16,5/2100 metriä.

Finaali ajetaan Kouvolassa lauantaina 3. marraskuuta. 1. palkinto on 45000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt