Ravit

Erik Adielssonin päivä Skellefteåssa

Julkaistu:

Ruotsi
Roheryn otti tammalähdössä toisen 75-voiton putkeen.
Suomesta Skellefteån lauantain kisoihin matkannut runsaslukuinen joukkue jäi ilman 75-voittoa, mutta Timo Nurmoksen valmentama Roheryn jatkoi menestyskulkuaan.

Takamatkalta tammalähtöön startannut 6-vuotias haki Ulf Ohlssonin ajamana keulapaikan jo ensimmäisellä takasuoralla ja toinen peräkkäinen 75-ykkönen tuli lopulta varmaan tyyliin ajalla 13,9/2160 metriä. Lähteenmäki Consulting Oy:n omistama Roheryn ansaitsi 125 000 kruunua eli noin 12 000 euroa. Ile Saint Louis varmisti Nurmoksen talliin kaksoisvoiton.

Erik Adielsson narutteli iltapäivän kohteissa kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa. Päälähtönä ajetussa stayerkisassa Adielssonin ajama On Track Piraten kiersi takajoukoista vastustajansa päätöskierroksella ja voitti ajalla 13,9/3180 metriä ennen Digital Inkiä ja Antonio Trotia.

–  1200 metriä ennen maalia ei näyttänyt hyvältä, mutta lopulta saimme sopivasti vetoapua ja viimeiset pari sataa metriä sain vain istuskella kyydissä. Tämä hevonen on ruotsalaisen raviurheilun elävä mainos, Adielsson suitsutti Hans R. Strömbergin valmentamaa ruunaa, jonka uran ansiot kohosivat jo yli 16,5 miljoonan kruunun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hopeadivisioonassa lahjakas, mutta laukkoihin toisinaan pilannut 4-vuotias Very Kronos esiintyi tällä kertaa varmasti ja oli johtavan rinnaltakin omaa luokkaansa. Samu Sundqvist ajoi Höwings Starin yllätyskakkoseksi.

Vielä helpommalla Adielsson pääsi kylmäverilähdössä Lome Bragen rattailla. Jan-Olov Perssonin suojatti oli keulapaikalta täysin ylivoimainen ja voitti ajalla 20,4a/1640 metriä. Mika Jauholan ajama ja Outi Kajulan valmentama Pireus yllätti kolmossijallaan.

Pronssidivisioonassa Matias Salon valmentama Celebrity Lane kirkasti kuukauden takaisen kolmossijansa kakkoseksi. Adielsson tarjosi suomalaisruunalle juoksun johtavan takana, josta se puristi lopussa Doctor Doxey Zenzin edelle. Fredrik B. Larssonin Milliondollarrhyme oli pitkällä kirillä 4. ulkoa kuitenkin omaa luokkaansa.

Kakkossijalle suomalaisvieraista ylsi myös Ari Aatsingin Denver Brodde Klass I -lähdössä. Voiton vei johtavan rinnalta Per Lennartssonin ajama Corroded. Ulf Ohlsson voitti Roherynin lisäksi keulasta myös Major Vicilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt