Suomalaisten hevosilla huikea tilipäivä ulkomailla – Timo Nurmoksen talli juhli jälleen Ruotsin Kriteriumissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Ruotsi
Karsinnassa uransa avaustappion kokenut Inti Boko otti vahingon takaisin finaalissa.
Timo Nurmoksen finaalinelikosta Jorma Kontion ajama Cab Lane otti nopeasti vetotyöt loppukilpailussa, mutta varsin maltillisesta matkavauhdista huolimatta sen paukut eivät riittäneet tällä kertaa kärkeen.

Campo Bahia näytti etenevän 2. ulkoa kohti voittoa, mutta sen takana matkannut Inti Boko iski lopussa Johnny Takterin ajamana edelle.

– Tämä hevonen ostettiin jo pikkuvarsana ja olen pitänyt siitä koko ajan. Se teki uskomattoman hyvän juoksun tänään. Kaiken täytyy mennä putkeen, jotta näitä lähtöjä voittaa, Nurmos sanoi Solvallan voittajakehässä osaomistamastaan Chocolatierin pojasta.

Inti Bokolle kilpailu oli vasta uran kuudes. Voitto oli neljän miljoonan kruunun eli noin 388 000 euron arvoinen ja tuli ajalla 13,5a/2640 metriä. Conrad Lugauerin Campo Bahia oli toinen ennen Johan Untersteinerin Address Bookia.

Ruotsin Kriterium on ollut Nurmokselle menestyksekäs kilpailu, sillä Inti Bokon voitto oli suomalaistreenarille jo viides viimeisen kymmenen vuoden sisällä. Keväällä raviurheilun jo kertaalleen lopettaneelle Takterille Kriterium-voitto oli uran ensimmäinen.

Suomalaiset ravivoimat näyttivät erinomaista osaamistaan myös muissa Ruotsissa ja Ranskassa ajetuissa lähdöissä sunnuntaina. Pelkästään parhaiten menestyneiden suomalaisvalmentajien hevoset kuittasivat viikon lopuksi yli puoli miljoonaa euroa.

Mika Forss ohjasti Staro Miamin kakkossijalle Solvallassa ennen päivän pääkilpailua ravatussa Tammakriteriumissa. Ari-Pekka Pakkasen valmentama ja vantaalaisen Tixi In Car Oy:n omistama Staro Miami tienasi kakkossijasta 136 000 euroa.

Lue lisää: Staro Miamille arvokas kakkossija Solvallassa

Anne Luttisen valmentama, Hannu Torvisen ohjastama ja mäntyharjulaisen Kelly’s Teamin omistama Ranch Kelly oli Pariisissa ylivoimainen ja kuittasi Vincennesin radalla 31 500 euroa.

Lue lisää: Uskomaton Ranch Kelly valloitti Pariisin – ja millä tavalla!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt