Ravit

Suomalaisten hevoselle vahingonkorvauksia Ruotsin huippukilpailun järjestäjiltä – nuolaisu hellytti aikoinaan ostamaan

Julkaistu:

Ravit
Solvallan raviradan kömmähdys vei suomalaiskaksikon tammalta mahdollisuuden osallistua 135 000 euron taistoon.
Ismo Haapasen ja Marko Haramaan omistama Cause I Can tähtäsi 3-vuotiaiden varsojen Tammakriteriumiin, jonka karsinnat ravattiin Tukholmassa tiistai-iltana.

Tamman rankingpisteet eivät kuitenkaan riittäneet karsintalähtöihin pääsyyn, kun hevoset valittiin viikkoa aikaisemmin.

Ennen kilpailuja kuitenkin ilmeni, että Haapasen ja Haramaan hevoselle olisi sittenkin kuulunut paikka karsintalähtöihin. Niihin oli laitettu virheellisesti mukaan eräs tamma, vaikka tämän omistaja ei ollut maksanut viimeistä ilmoittautumismaksua.

Jos maksun puuttuminen olisi huomattu ajoissa Solvallan raviradalla, Timo Nurmoksen valmentama Cause I Can olisi päässyt karsintalähtöihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

18 000 kruunun korvaus

Selkkauksesta uutisoineen Sulkysportin mukaan Cause I Canin omistajille maksettiin ravikilpailusääntöjen perusteella karsintalähdön neljännen palkintosijan arvoinen vahingonkorvaus. Summa oli 18 000 kruunua eli 1 730 euroa.

Haramaa tarkensi, että korvaussummasta vähennettiin 3 000 kruunun starttimaksu.

Karsintalähtöjen voittajat palkittiin 150 000 kruunulla. Ensi viikon sunnuntaina ravattavan loppukilpailun pääpalkinto on 1,4 miljoonaa kruunua, eli 135 000 euroa.

Omistajat eivät harmitelleet

Cause I Canin omistajat eivät olleet maansa myyneitä takaiskusta huolimatta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyllähän se oli aluksi pettymys, mutta enää ei kyllä kauheasti harmita, Haramaa kuvaili.

– Vaikka hevosemme on tervehtynyt ja on Nurmoksen mukaan nyt hyvässä kunnossa, ei ole varmaa, että se pystyisi vielä 12-aikaan, joka loppukilpailun kärkisijoille varmasti vaaditaan. Finaaliin yltäminenkin olisi ollut kovassa lähdössä eilen vaikeaa joltain huonolta lähtöpaikalta, Haramaa uskoi.

Haapanen oli samoilla linjoilla kimppakaverinsa kanssa.

– Toki olisimme halunneet, että tamma olisi juossut karsinnoissa, mutta kaatuneelle maidolle ei voi enää mitään. Tästä katsotaan eteenpäin, ja muita lähtöjä nuorelle hevoselle kyllä riittää.

– Lisäksi Solvallan edustaja pahoitteli asiaa hyvin korrektisti ja lupasi meille pöydän ensi kevään Elitloppet-raveihin, Haapanen paljasti.

Lipaisu sai ostamaan

Cause I Can aloitti uransa 2-vuotiaana kahdella voitolla Pekka Korven valmennuksessa Ruotsissa, mutta sen jälkeen aurinko lakkasi paistamasta varsalle. Haramaa kertoi, että sen jaloista piti leikata irtopalat.


Myöhemmin Nurmoksen talliin siirtynyt tamma on kärsinyt myös keuhkoputkentulehduksesta.

Vain kolmesti tänä vuonna kilpaillut Cause I Can voitti viime juoksunsa Solvallassa. Nousukuntoinen tamma ei ollut ehtinyt kuitenkaan startata niin paljon, että olisi saanut haalittua riittävästi pisteitä Tammakriteriumin karsintalähtöjä varten. Kuuteen karsintaan mahtui 72 hevosta.

Haapanen ja Haramaa löysivät Cause I Canin kaksi vuotta sitten Korven tallista.

– Katselin Vermon tallissa, että mikäs varsa tämä on. Silloin se nuolaisi kättäni ja vaikutti tykkäävän minusta. Kun samalla kuulin, että Cause I Can oli myytävänä, siitä kaupanteko sitten alkoi, Haapanen myhäilee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt