Ravit

Lahjakas nousukas palaa sairastauolta kysymysmerkkinä –  silti pelikansan ykkösvalinta

Julkaistu:

TOTO76
Julminin elokuun loppu meni sairastellessa. Turussa lahjakkuuden pitäisi kantaa pelikansan luottamusta Toto76-jackpotissa.
Ypäjäläinen raviharrastaja Esa Heikkinen nousi ravikansan tietoisuuteen valmennettuaan Mariminin ravikuningattaruuteen saakka. Tammatähden ura on jo päättynyt ja hevosestakin aika jättänyt, mutta nyt Likan Tallia tuo esiin samaa sukulinjaa edustava uusi tähti Julmin.

Hurjaa tahtia kehittynyt 6-vuotias on napannut tänä vuonna jo kahdeksan voittoa ja vakio-ohjastaja Peter Lindroos on ehtinyt seremonioissa toteamaan moneen kertaan, että taustajoukot odottavat oriin nousevan ajan kanssa aivan rodun kärkeen saakka.

Turun lauantaina Toto76-kierroksella Julmin tavoittelee ykköstä Huippudivisioonassa pelikansan suosikkina. Viimeisimmästä startista hevosella onkin komea voitto, jossa lauantain tiukimmaksi arvioitu haastaja Juiseri jäi selityksittä taakse. Valmentajan suusta kuullaan kuitenkin varoituksen sanoja, sillä syksy ei ole sujunut Ypäjällä sen kuuluisan suunnitelman mukaan. Julmin jäikin elokuussa jo ilmoitettuna pois kotiratansa Forssan Toto76-raveista.

– Hevonen oli viimeisen startin jälkeen pari päivää kuumeessa. Jätimme luonnollisesti Forssan startin välistä ja ori oli kokonaan ajamatta pari viikkoa, Heikkinen huomauttaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Veriarvot ovat vieläkin vähän sekaisin, mutta koitetaan ajaa kilpaa. Se tuntuu harjoituksissa todella hyvältä ja on ennenkin tehnyt hyviä esityksiä, vaikka testaukset ovat näyttäneet hieman hassuja lukemia. Testistartti tämä joka tapauksessa on. Jos tietäisin, että hevonen on samanlainen kuin viimeksi Vermossa, niin voisin paukutella vähän henkseleitäkin, mutta kun ei tiedä.

Lähtöauto pelottaa vielä tässä vaiheessa uraa

Julmin on suorittanut urallaan varsin tasalaatuisesti, mutta sen lähtönopeus on vaihdellut aika lailla. Lauantaina olisi tarjolla loistava lähtöpaikka kolmosella ja alkuun olisi satsattava. Heikkiseltä löytyy uskoa, että ori avaa Turussa lujaa.

– Ei Julmin mikään raketti ole, mutta avaa asiallisesti. Siis jos se ei joudu starttaamaan suoraan auton takaa. Se on kuitenkin vielä vähän arka ja rutinoimaton. Nelosella ja vitosella ollessaan se vähän pelkää autoa, kun joutuu olemaan suoraan sen takana. Eiköhän se kolmoselta lähde ihan kivasti. Eihän se keulapaikasta tappele tuossa alussa, mutta ei tätä lähtöä varmasti ensimmäisten 50 metrin aikana ratkaista, Heikkinen huomauttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt