Ravit

Jo 46 kertaa voittanut teräsruuna jaksaa ja jaksaa – ”Lyhyt starttiväli vaan piristi”

Julkaistu:

Toto65
Bret Boko ravasi Vermon Isokengässä vuoden seitsemännen voiton. Koko uralla se oli voitto numero 46.
Lämminveriset ravihevoset ovat usein parhaimmillaan 6–7-vuotiaina, ja kymmenen vuoden iän lähestyessä suorituskyky alkaa yleensä kääntyä laskuun.

Bret Bokon uran huippuhetki osui 7-vuotiskauteen, jolloin se voitti Vermossa Finlandia-ajon. Mutta sen jälkeenkin ruuna on jatkanut menestyksekästä kilpailemisesta, ja nyt – 10-vuotiaana – sen voittosumma on ylittämässä puolen miljoonan rajan!

Viime lauantaina Oulun kultadivisioonan voitto meni tiukoille, mutta neljä päivää myöhemmin Vermossa maalikameraa ei tarvittu. Bret Boko sai lasketella keulasta helppoon voittoon.

– Tuntui, että lyhyt starttiväli vaan piristi. Täyttä piti lähteä, kun sisäpuoleltakin lähdettiin lujaa, mutta kun keulaan päästiin, niin paljon oli voitettu, hovikuski Ari Moilanen myhäili.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bret Boko aloitti uransa Stig H. Johanssonin tallista Ruotsissa, mutta nelivuotiskesästä lähtien sitä on valmentanut Suomessa Markku Nieminen.

Arna Ruohomäki nopein Salamakypärä

Vähärahaisten suomenhevosten tasoitusajossa laukat nousivat suureen rooliin. Suosikeista Osla laukkasi ensimmäiseen kurviin mentäessä, Hupsis kolmannelta radalta puolikkaan jälkeen, Piispalan Heko noususta kärjen rinnalta viimeisellä takasuoralla ja Kosen Jose keulasta sata metriä ennen maalia – ollessaan tiukasti voitossa kiinni.

Voittoon lipui johtavan rinnalta Petri Hirvosen Teilor rattaillaan Mika Forss.

– Valmentaja kertoi ajaneensa pari viime starttia vapaalta radalta ja tamman tuntuvan siltä, että on siitä parhaimmillaan. Me päästiin siten toivepaikalle, Forss kuvaili juoksua.

– Teilor tuntui kuolemanpaikalla oikein hyvältä kun molemmin puolin oli hevoset, mutta Moilasen hevosen (Piispalan Heko) se oli vähän että mennäänkö vai eikö mennä.

Nuorten ohjastajalupausten Salamakypärät-kilpailun osalähdössä voittoon ajoi kakkossuosikki Heavy Beatilla Arna Ruohomäki. Voiton avain oli hyvä selkäjuoksu toisella radalla.

– Hevonen oli rauhallisempi kuin yleensä eikä normaalin rehvakka, ja se helpotti juoksun kulkua. Loppukurvi saatiin vielä huilata pahimman uhkaajan (Grove’s Hector), Ruohomäki kiteytti voiton avaimet.

Quite A Boylle vuoden avausvoitto

Kirkkonummelaisen Kaisa Toivosen tallilla oli Vermossa mainio ilta. Rocket Zet seurasi Bret Bokon takaa kakkoseksi. ja Quite A Boy kiri vahvasti Teräsmiesliigan voittoon.

Suosikeista Chique laukkasi mahdollisuutensa lähdössä, ja Cragganmore joutui tekemään alkumatkasta töitä päästäkseen keulaan. Silti se jaksoi rehdisti perille ja joutui päästämään ohitseen vain Quite A Boyn.

– Meinasin lähteä jo 1200 metriä ennen maalia kolmannelle, mutta näkyvyys oli huono ja Tapio (Perttunen Hazelhen Hermeksellä) ehti ensin. Loppujen lopuksi juoksu meni kuitenkin meidän kannalta hyvin ja saatiin kiriin hyvää vetoapua, Olli Koivunen myhäili.

Quite A Boyta on kilpailutettu kunnianhimoisesti avoimissa 4-vuotislähdöissä, ja kauden voittotili oli ennen tätä iltaa avaamatta.

– Tämä oli ansaittu voitto. Jo kesällä Mikkelissä ruuna olisi mennyt ilman laukkaa 10-alkuisen ajan, Koivunen muistutti.

Le Gros Bill nujersi suosikki Fast Timen

Suomenhevosten kolmella kilometrillä vahvin oli selityksittä Harri Vaittisen valmentama Pyöriän Vilistys. Se paikkasi jo viikko sitten laukkansa hienosti ja malttoi nyt ravata, jolloin paikka johtavan rinnallakaan ei estänyt revanssia.

– Mika (Jauhola Meren Ritarilla) teki selväksi, että halusi ajaa keulasta, eikä menty sitten turhaan härkkimään. Luotin hevoseen tosi paljon, sillä se oli tehnyt hienoja juoksuja jo pitkään, Teemu Keskitalo painotti.

Kuolemanpaikka ei ollut nimensä veroinen myöskään päätöskohteessa. Siinä Antti Teivaisen ajama ja Ari Vianderin valmentama Le Gros Bill nujersi johtaneen suosikin Fast Timen tämän rinnalta.

– En satsannut yhtään lähtöön. Saatiin periaatteessa hyvä paikka toisesta parista ulkoa, mutta kun edessä hevonen alkoi jarruttaa, ajoin kuolemanpaikalle kontrolloimaan lähtöä. Loppukurvissa oli tosi kova luotto hevoseen, Teivainen kehui ajokkiaan.

Kuten Quite A Boy, myös Le Gros Bill on 4-vuotisikäluokan kärkikaartia. Se kilpaili yhtenä suosikeista Derbyn karsinnoissa, mutta ihan finaaliin rahkeet eivät riittäneet.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 12.9.

Toto65-1: 5 Bret Boko

Toto65-2: 4 Teilor

Toto65-3: 4 Heavy Beat

Toto65-4: 13 Quite A Boy

Toto65-5: 2 Pyöriän Vilistys

Toto65-6: 3 Le Gros Bill

Kuusi oikein voitto-osuus 170,20 euroa. Viisi oikein voitto-osuus 6,60 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt