Ravit

Supertamma lähdössä Ranskan valloitukseen – uusi laji myös päämääränä

Julkaistu:

Ravit
Ranskan monté-lähdöt kiehtovat Ranch Kellyn omistajaa, joka on ostamassa tähtitammalleen tallikaverin tällä viikolla.
Sensaatiomaisen kauden ravanneen Ranch Kellyn turnee Ranskaan on toteutumassa. Omistaja Anne Luttinen kertoo, että sopivat kilpailut ovat hänen välikädellään vielä muutamien päivien ajan selvityksen alla.

Luttisella on katsottuna myös mahdolliset majapaikat hevoselleen ja itselleen, mutta hän ei halua paljastaa niitä ennen kuin Ranskaan lähtö on 100-prosenttisesti varmaa.

– Matkamme voi estää ainoastaan se, ettei tammalle löytyisikään lähtöjä. Olen lähdössä itse Ranch Kellyn mukaan, ja reissu olisi minulle eräänlainen lomamatka, Luttinen kuvailee.

Mistään muutamien viikkojen lomasta Luttinen ei haaveile.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos lähdemme Ranskaan, olemme siellä loppuvuoden, hän sanoo.

Viimeinen mahdollisuus

Ranch Kellyn on tarkoitus kilpailla Ranskassa kärrylähtöjen lisäksi myös raviratsastuksessa, eli montéssa.

– Tammalla on ratsastettu paljon kotona, mutta radalla sillä ei ole menty kovia vauhteja. Ilman muuta kokeilisimme, kuinka monté siltä oikeasti luonnistuu.

Monte-lähdöt ovat Ranskan raveissa kärrylähtöjen ohella suosittuja. Vuoden suurimmassa monté-kisassa Prix de Cornulierissa maksetaan siellä 315 000 euron pääpalkinto.

Isoimman ravilähdön Prix d’Ameriquen voittaja palkitaan Ranskassa 450 000 eurolla. Molemmat kilpailut ravataan Pariisissa peräkkäisinä viikonloppuina aina tammikuussa.

Vaikka 10-vuotias Ranch Kelly jatkaisi hurjaa menoaan myös syksyllä Keski-Euroopassa, se ei voi osallistua kumpaakaan edellä mainittuun suurlähtöön. Ravihevosten kilpailuoikeus päättyy Ranskassa 10-vuotiskauden jälkeen.

Kilpailuvarmuus yllätys

Ranch Kelly tämän kauden ansiot ovat jo 272 000 euroa. Ennen tätä vuotta sen voittosumma oli 145 000 euroa.

Kolme SE-aikaa juosseen mäntyharjulaishevosen ehdottomia tähtihetkiä ovat olleet voitot Suur-Hollola -ajossa, St. Michel -ravien Tammatähdessä, Tammavaltikassa ja Suomen mestaruudessa ja kakkossija EM-kilpailussa.

Lue lisää: Kaikkien aikojen työvoitto – 120000 euroa amatöörille Mäntyharjulle

Lue lisää: Ranch Kelly jatkoi maagisia esityksiään – ravasi uuden SE-tuloksen

Lue lisää: Megatamman kova viikko huipentuu lauantaina – odotettavissa on jälleen raju suoritus

Mikä on yllättänyt eniten tällä kaudella?

– Se kuinka varmasti tamma on kulkenut kilpailusta toiseen. Aikaisempina kausina se ailahteli, mutta syytä en osaa siihen sanoa, Luttinen vastaa.

Omistaja kertoo, että viimeksi toissa viikonloppuna SM-lähdössä kilpailleen Ranch Kellyn seuraava startti on näillä näkymin ensi viikon lauantaina Lappeenrannan Toto76-raveissa. Sen jälkeen se suuntaisi Ranskaan, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

– Ehkä tamma juoksee Lappeen mailin, jottei kilpailutauosta tulisi niin pitkää.

Huutokauppaostoksille

Tällä viikolla Ranch Kelly saa uuden tallikaverin. Luttinen aikoo mennä tosimielellä Ypäjän varsahuutokauppaan perjantaina.

– Ranch Kelly on ainoa hevoseni, mutta huutokaupasta tarkoituksenani on ostaa sille kaveri. Edellyttäen, että sopiva löytyy minun budjetilleni, Luttinen kertoo.

Viime syksyn huutokaupan kallein varsa maksoi 28 000 euroa. Varsojen keskihinta oli 7 008 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt