Ravit

Pelisuosikilla epäonnistuminen alla – valmentaja ei silti tingi odotuksistaan: ”Suvereenia juhlaa”

Julkaistu:

TOTO65
Värikkäistä lausunnoistaan tunnettu ravivalmentaja Erkki-Pekka Mäkinen lupaa, että Fast Time kulkee keskiviikkona kovaa Vermon radalla.
Tamperelaisen Erkki-Pekka Mäkisen tallin lippulaiva Graceful Swamp on kulkenut tällä kaudella upeasti ja voittanut kaikki 12 starttiaan. Tuorein, 21 000 euron arvoinen voitto, tuli viime viikonloppuna Oulu Expressistä.

Kaksi viikkoa sitten Graceful Swamp karsi Oulu Expressiin Vermon raviradalla. Mäkiseltä oli silloin starttiviivalla myös Fast Time, joka ei kuitenkaan onnistunut läheskään yhtä hyvin kuin tallikaverinsa.

Valmentaja myöntää, että hänen keskittymisensä oli liikaa kolmevuotiaassa kultakimpaleessa.

– Fast Time kärsi, kun hevostemme lähdöt sattuivat peräkkäin. Keskityin liikaa Graceful Swampiin, ja Fast Timen juoksi starttinsa varman päälle kengät jalassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fast Time starttasi 12-radalta, mistä pääsi yllättäen huippupaikkaan toiseen pariin. Loppukiristä siltä jäi kuitenkin paras terä uupumaan, koska se ei päässyt juoksemaan optimibalanssilla.

– En olisi koskaan uskonut, että pääsen siltä lähtöpaikalta toiseen ulos. Matkalla mietin, että perhana kun kengät jäivät Fast Timen jalkoihin. Lopussa sen takajalkojen potkuista uupui hieman.

– Avojaloin ruuna olisi pystynyt pudottamaan ajastaan kymmenyksiä, jolloin sijat 2-4 olisivat olleet haarukassa. Voittajalle emme olisi voineet mitään. Hevosta en moiti yhtään, vaan otan koko jutun omaan piikkiini. Viime startin voi unohtaa.

Jos Graceful Swamp on ollut tällä kaudella lyömätön, huonosti ei ole kulkenut Fast Timekaan. Se on saavuttanut 19 startissaan 7 voittoa ja 22 350 euron ansiot.

”Suomen nopein lähtijä”

Fast Time starttaa Vermossa lähtönsä suosikkina. Mäkinen lupaa, että kahden viikon takainen skenaario ei toistu.

– Keskityn vain Fast Timeen, joka on Suomen nopein lähtijä. Ykkösrata on sille paras paikka lähteä, ja sieltä homma voi olla suvereenia juhlaamme, Mäkinen hehkuttaa.

– Sen verran kovaa lähdetään matkaan, että taitavat kärryjen pinnasuojat lennellä, valmentaja kuvailee.

Fast Time juoksee Vermossa avojaloin.

– Keväällä sen kaviot olivat lyhyet, mutta koko kesä niitä kasvateltiin. Hevosen kaviot ovat tällä hetkellä niin hyvällä mallilla, että kengät voidaan riisua.

Leveästi Pirkanmaan murretta puhuva valmentaja odottaa paljon illan startista.

– Uskon ja luotan vahvasti Fast Timeen!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt