Ravit

Ostohintansa 10-kertaistanut hevonen hakee jättipottia Ruotsissa – omistaja valitsi silti Lapin patikoinnin

Julkaistu:

UET Trotting Masters
Vasta Amerikan MM-lähtö houkuttelisi Lapista lumoutuneen Pastore Bobin omistajan katsomoon.
Östersundissa sunnuntaina ravattavassa suurkilpailussa UET Trotting Mastersissa on vahvasti myös sinivalkoista väriä, vaikkei mukana ole yhtään Suomessa vaikuttavaa hevosta.

Ruotsissa valmennuksessa olevien Readly Expressin, Pastore Bobin ja Nadal Brolinen valmennus- ja omistajatahoilta löytyy suomalaisnimiä.

Readly Expressin valmentaja on Timo Nurmos, Pastore Bobin toinen omistaja on Kari Lähdekorpi ja Nadal Brolinen omistaa Päivi Laakkonen-Mäkihonko ja sitä valmentaa suomalaislähtöinen Reijo Liljendahl.

Pastore Bob on ottanut tänä vuonna rakettimaisen hyppäyksen huipulle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lähdekorpi ja Roland Svensson ostivat 5-vuotiaan hevosen viime kauden jälkeen ja siirsivät sen Johan Untersteinerin talliin. Ruunan voittosumma on kasvanut uusissa käsissä 2,7 miljoonalla kruunulla, eli noin 260 000 eurolla.

Lähdekorpi kertoo, että he maksoivat Pastore Bobista talvella 270 000 kruunua. Hevonen on jo juossut kymmenkertaisesti ostohintansa.

Eikä rahantulolle näy loppua, sillä jatkuvasti venyvä ruuna teki viimeksi uransa kovimman juoksun. Se näytti pitkään voittajalta Sundsvall Open Trotissa, kunnes Propulsion ja Sorbet pääsivät siitä ohitse loppumetreillä.

Muun muassa tämän vuoden Prix d’ Ameriquen sankari Readly Express jäi Pastore Bobin taakse.

Kalut lähti - ilo palasi

Lähdekorpi nimeää kaksi seikkaa, jotka ovat muuttaneet Pastore Bobin.

– Ruunaus ja Johanin treenaus ovat alkaneet näkyä koko ajan paremmin hevosessa. Se on paljon iloisempi kuin aikaisemmin, Lähdekorpi sanoo.

– Kun Pastore Bob rupesi kilpailemaan aika nopeasti ruunaamisen jälkeen, se ei voinut olla heti parhaimmillaan. Hevonen on nyt 20 metriä parempi kuin kevään Finlandia-ajon voitossaan, omistaja vakuuttaa.

Lähdekorpi kertoo, ettei hän ole spekuloinut valmentajan kanssa sitä, kuinka kovaksi ravuriksi Pastore Bob voisi vielä kehittyä.

– Sen kuitenkin tiedän, että Johan oli sanonut tallillaan, ettei hän enää tiedä, kumpi on tällä hetkellä parempi, Cyber Lane vai Pastore Bob.

Pastore Bobin ikätoveri ja tallikaveri Cyber Lane on viime syksyn Derby-voittaja, josta kaikilla on ollut hurjat odotukset aikuisten hevosten huippulähtöihin.

Molemmat ovat mukana UET Trotting Mastersissa, joten Östersundissa on panoksena myös yhden huipputallin herruus.

Määrätietoinen taktiikka

Tuulennopea Pastore Bob pääsee sunnuntaina matkaan loistoasemista ykkösradalta. Lähdekorpi on mielissään hevosensa lähtöpaikasta, ja taktiset kuviot pyörivät jo hänen mielessään.

– On pieni mahdollisuus, että Johanin ajama Cyber Lane pystyy kiihdytyksessä ohittamaan Readly Expressin, jolloin hän tulisi varmasti kyselemään keuloja Pastore Bobilta.

– Usein kärkipaikka annetaankin tallin toiselle hevoselle, mutta teemme ennen lähtöä valmentajalle selväksi, että vain Readly Expressin tai Propulsionin vetoapu kelpaa Pastore Bobille. Cyber Lanea emme halua hevosemme eteen, Lähdekorpi painottaa.

Lähdekorpi ei usko aivan voittoon, mutta hyvä sijoitus on tavoitteena.

– Pitää olla realisti. Readly Express ja Propulsion ovat ehkä turhan kovia lyötäviksi, mutta kolmen parhaan joukkoon Pastore Bobilla voisi olla mahdollisuudet ainakin hyvällä selkäjuoksulla. Se on selästä vielä parempi kuin keulasta.


Amerikan valloitukseen

Mikäli Lähdekorven toive toteutuu Östersundissa, se voi johtaa seuraavaan, vielä paljon suurempaan haaveeseen.

– Tavoitteenamme on päästä New Yorkin MM-lähtöön, joka juostaan ensi kuun puolivälissä. Siihen kutsutaan Ruotsista kai neljä hevosta. Twister Bi saa viime vuoden voittajana varmasti paikan, ja Cyber Lane on jo kutsuttu mukaan.

– Pastore Bobin mahdollisuudet MM-lähtöön kasvaisivat, jos se sijoittuisi sunnuntaina kärkikolmikkoon. Yonkersin normaalia lyhyempi 800 metrin rata sopisi oikein hyvin hevosellemme, ja Amerikkaan olisi mukava lähteä isommalla porukalla.

Östersundiin Lähdekorpi ei lähde jännittämään hevosensa juoksua. Hän suuntaa lomailemaan ja patikoimaan Lappiin.

Keväällä Seinäjoelle

UET Trotting Mastersin ykköspalkinto on 191 000 euroa. MM-kilpailun sankari rohmuaa peräti 500 000 taalan, eli 432 000 euron jättipotin.

Lähdekorpi kertoo, että mikäli Pastore Bob ei pääse New Yorkin superkilpailuun, se kilpailee samoihin aikoihin Ruotsin mestaruudessa. Lokakuuta pidemmälle venymiskykyisen ruunan kausi ei omistajan mukaan jatku.

Hän lähettää iloisia terveisiä myös Pohjanmaalle.

– Pastore Bobin kevään ensimmäinen isompi tähtäin on Seinäjoki-ajossa, Lähdekorpi paljastaa.

Readly Expressin kuski vaihtuu

Östersundin lähtölistassa huomio kiinnittyy hurjien hevosten lisäksi myös ohjastajiin.

Nurmoksen tähden Readly Expressin kärryille hyppää kolmen Jorma Kontion ajaman kesän startin jälkeen Björn Goop. Ruotsalaisvirtuoosi ajoi hevosta viime talvena kaikissa Ranskan kilpailuissa.

Kontion ajokkina on norjalainen Lionel.

Pastore Bobia ohjastaa 2 140 metrin autolähdössä kolmannen kerran peräkkäin Suomesta lähtöisin oleva halmstadilainen Peter Ingves.

UET Trotting Mastersin ratajärjestys:

1. Pastore Bob/Peter Ingves

2. Propulsion/Örjan Kihlström

3. Readly Express/Björn Goop

4. Dreammoko/Gabriele Gelormini

5. Cyber Lane/Johan Untersteiner

6. Nadal Broline/Ulf Ohlsson

7. Milligan's School/Ulf Eriksson

8. Muscle Hustle/Robert Bergh

9. Up and Quick/Wilhelm Paal

10. Diamanten/Erik Adielsson

11. Sorbet/Per Linderoth

12. Lionel/Jorma Kontio

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt