Sitkeä uurastus palkittiin viimein Vermossa – ”Voittoa on odotettukin”

Julkaistu:

toto65
Spade Ace Fridon himmeämmät palkintosijat kirkastuivat ansaituksi voitoksi.
Jos jonkun hevosen voi sanoa ansaitsevan voittonsa, niin näin kävi taatusti keskiviikkona Vermossa kärkeen kirineelle Spade Ace Fridolle.

Ruuna oli tehnyt koko vuoden hienoja juoksuja, mutta voitot olivat itsepintaisesti kiertäneet sitä tähän päivään asti.

Spade Ace Fridon voitto ei tälläkään kertaa näyttänyt kovin todennäköiseltä, koska verkkainen matkavauhti oli taka-alalla juosseita hevosia vastaan. Koska keulassa ravannut Dancinginthedark oli kuitenkin kovin ponneton ja moni kilpailija jäi sen takia pussiin, lujaa kirinyt ruuna ehti lopulta helposti parrasvaloihin.

Jukka Torvinen ajoi Reetta Even valmentamaa Spade Ace Fridoa. Toiseksi spurttasi vielä kauempana matkalla taivaltanut Reverend Dred.

– Spade Ace Frido oli tehnyt aiemmin tosi hienoja juoksuja ja saavuttanut paljon kakkos- ja kolmossijoja. Siltä on kyllä odotettukin voittoa, Torvinen sanoi.

– Voittaminen ei ole kuitenkaan koskaan helppoa, kun joutuu juoksemaan takana parijonossa, ja matkavauhti on hiljaista. Luotin silti ruunaan, sillä se oli tosi hyvän tuntuinen, Torvinen jatkoi

Norjan ihme vauhdissa

Norjasta keväällä Suomeen ostettu Chief Orlando on kohonnut lyhyessä ajassa parhaiden lämminveristen joukkoon. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ori on painellut koko kesän kovia 1.12-aikoja matkasta riippumatta.

Vermossa alusta loppuun johtanut ori pisti vielä paremmaksi ja noteerasi upean voittotuloksen 11,8/2100a. Hienosti Mika Forssin ajaman supersuosikin peesissä pysynyt Frosty Vice ansaitsi juoksustaan myös kiitettävän arvosanan.

– Hevonen oli alussa aavistuksen ylilatautunut, mutta 100 metrin jälkeen sitä uskalsi jo löysätä. Annoin 400 metriä ennen maalia oriin mennä, ja maalisuoran alussa kävi jo mielessä, että tuliko kuitenkin ajovirhe ja ajaako Tommi Kylliäinen Frosty Vicella selästä ohitsemme. Loppupelissä ei kuitenkaan syntynyt tosissaan kamppailua, ja Chief Orlandon korvat jäivät kiinni, Forss sanoi.

Kolmevuotias Angel Raziel aloitti Suomen uransa parhaalla mahdollisella tavalla. Ruotsista hankittu ori oli saavuttanut viidessä syntymämaansa startissa kaksi kolmossijaa, mutta uusissa maisemissa oli heti voiton vuoro.

Vaikka ori on nopea avaaja, se ei lähtenyt Vermossa alussa vauhdikkaimpien mukaan. Juoksupaikka joukon keskellä sisäradalla ei lupaillut suurta menestystä, mutta Angel Raziel pääsi loppukurvissa sujuvasti kirikaistalle ja ehti kurottaa voittoon ohi Badass Peten.

– Angel Raziel ei osannut lähteä toisten välistä. Sillä oli paineita, mutta se ei käyttänyt niitä alussa juoksemiseen. Rutinoimattomat avaajat ovat välillä tuollaisia, vaikka niillä olisi vauhtia vaikka kuinka paljon, ohjastaja Forss selvitti lähtökiihdytystä.

Lopussa Nina Pettersson-Perklenin valmennettava laittoi tarmonsa juoksemiseen.

– Kun pääsimme sisältä pois, Angel Raziel lähti hyvin imemään. Tiukoille meni, mutta hyvin hevonen veti maaliin asti. On vaikea sanoa, kuinka pitkälle ori pystyy kehittymään, mutta lahjakas se on.

Tammojen huippu mielessä

Pitkän linjan raviharrastajan Martti Patrakan valmentama Villikuuma oli suvereeni voittaja keulapaikalta. Nopean tamman viime kilpailu Lahdessa oli mennyt harakoille varustehaaverin takia, mutta Vermossa siltä onnistui kaikki.

– Kun Villikuumalla natsaa kaikki, se on tosi hyvä hevonen. Pieniä haaveita on, että se nousisi vielä tammahuipulle asti, Patrakka myönsi.

Suosikkipitoinen Toto65-kierros päättyi Tulingon ja Enjoy’s Paycheckin tyylikkäisiin voittoihin. Jussi Miettisen ajama Tulinko ei antanut kärkipaikalta muille saumoja ja Antti Veteläisen suojatti Enjoy’s Paycheck jyräsi vastustajat alleen komealla pitkällä kirillä.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 5.9.

Toto65-1: 4 Angel Raziel

Toto65-2: 3 Villikuuma

Toto65-3: 3 Chief Orlando

Toto65-4: 11 Spade Ace Frido

Toto65-5: 6 Tulinko

Toto65-6: 10 Enjoy’s Paycheck

Kuusi oikein -voitto-osuus 43,00 euroa. Viisi oikein 2,20 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt