Ravit

Varsatähti voitti sairastelukierteensä – voittokulku jatkuu taas

Julkaistu:

Ravit
Markku Niemisen Grant Boko kiersi Vermon Isokengässä selityksittä kaikki.
Markku Nieminen on maan johtavia varsavalmentajia, mutta taitaa myös vanhempien hevosten sytyttämisen. Uuden sulan hattuun on tuomassa 5-vuotias Grant Boko.

Se ravasi Reijo Liljendahlin tallista käsin upean 3-vuotiskauden Ruotsissa voittaen mm. Breeders Crownin ja tienaten noin 250 000 euroa. 4-vuotiskaudella sama meno ei enää jatkunut, ja tienestit jäivät kymppitonnin paikkeille.

5-vuotiskaudeksi Grant Boko tuli Markku Niemisen talliin Urjalaan. Vielä ensimmäisissä starteissaan se ei suuremmin loistanut, mutta kahteen edellisstarttiin se oli ollut jo hyvä ja nyt se kiersi puhtaasti kaikki. Kiri alkoi viimeiseltä sijalta 700 metriä ennen maalia, ja vetoapua siihen ei keneltäkään herunut.

– Grant Boko meni 3-vuotiaana Ruotsissa hyvin, mutta viime kausi meni sairastellessa. Sitä jatkui muutama kuukausi vielä hevosen tultua Suomeenkin, mutta kun siitä kierteestä päästiin, hevonen on mennyt koko ajan eteenpäin, Nieminen kiitteli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viimeisen kaarteen kiertäminen kolmatta rataa on ollut tälle aikaisemmin vaikeaa, mutta nyt sekin sujui hienosti.

Omistaja Päivi Laakkonen-Mäkihonko sai juhlia kaksoisvoittoa, sillä keulassa vauhdilla vetänyt Stormysky kesti mainioksi kakkoseksi. Suosikki Rocket Zet petti niin pahoin, ettei kaikki voinut olla kohdallaan.

Tuomariston yllätystuomio

Nuorten ohjastajien Salamakypärät-kilpailusarjan lähdössä puhuttivat ajolinjat. Arna Ruohomäki ajoi Naturgasin ensimmäisessä kaarteessa ahtaasti keulahevosen selkään, ja tilanteesta aiheutuneen häiriön johdosta suosikkeihin lukeutunut Diva Speed laukkasi.

Paikkansa johtaneen Grove’s Hectorin takana menettänyt Niko Huuskolan Sun Sayen kiri lopun niin lujaa, että saattoi menettää tapahtuman johdosta voiton. Nyt Niki Finnström sai lasketella suosikki Grove’s Hectorilla keulassa maaliin saakka.

– Hyvät hevoset oli takana sisäradalla, mutta oli pakko lähteä ajamaan alta pois, kun hevonen rinnalta laukkasi viimeisellä takasuoralla. Grove’s Hector oli tänään jättihyvä, Finnström kehui Titta Kärjen valmennettavaa.

Yllättäen tuomaristo päätyi rankaisemaan kuvanauhoja tutkittuaan ensimmäisen kaarteen tapahtumista ajokiellolla juuri Finnströmiä. Se katsoi häiriön aiheutuneen Finnströmin häiritsevästä hidastamisesta ja Ruohomäen olleen uhri, ei syntipukki.

Suvereeneja keulavoittoja

Kaisa Tupamäki-Kukkamo on saanut 8-vuotiaan Kartierin ravirytmin kohdalleen, ja neljäs peräkkäinen voitto tuli keulasta suursuosikkina näytöstyyliin. Edellinen valmentaja Heikki Mikkonen vastaa nykyään ohjastuksesta ja on saanut havaita oriin varmistuneen.

– Autolähdöt sopii tälle hevoselle paremmin kuin voltit. Viimeksi meinasi volttilähtö koitua ensimmäisellä yrityksellä kohtaloksi, mutta jos hevonen tällaisena pysyy, voittokulku voi jatkua, Mikkonen povaili.

– Prässiä tuli tänään turhan pitkään senkin jälkeen, kun paikat oli jo jaettu, mutta hyvin hevonen jaksoi perille.

Vieläkin vakuuttavampi oli Teräsmiesliigassa Ari-Pekka Pakkasen valmentama Chique. Antti Teivainen ajoi sillä varhain keulaan ja lopussa kauas muilta karkuun.

– Pistin pökköä pesään, kun suosikki (Enjoy’s Paycheck) lähti takaa kolmannelle radalle. Tämä oli koko ajan tosi hyvän tuntuinen ja tuli uljaasti perille, Antti Teivainen kiitteli.

– Olin ajanut hevosta kerran aikaisemmin, ja se antoi heti itsestään vahvan kuvan. Tällä on iso moottori.

Pakoputki falskasi – ei haitannut

Viidentenä kohteena ajetussa mailin ryhmässä suosikit Sanni Sky ja Cissi Fastback iskivät 09,5-avauksessa rajusti yhteen. Sanni Sky piti paikkansa maaliin saakka, vaikka hurjasti kirinyt Bean Dream vei ratkaisun maalikameran kuvaan.

Arsi Skytän valmennettava vakuutti jo viikko sitten amatöörien PM-kilvan osalähdössä ja näytti nyt, ettei ollut ”yhden hitin ihme”.

– Tällä tavalla hevoset vain kehittyvät. Vahvan tuntuinen Sanni Sky on ollut aina, mutta alkuun se oli vain jotenkin osaamaton. Nyt se on saanut paljon vauhtia lisää, Mika Forss kuvaili.

Kuten hevosmiesten vanha sanonta kuuluu, keulasta oli lyhin matka maaliin – päätöskohteessakin. Siinä johtanut Fast Time torjui Carlos la Rentan kirikierroksella langettaman paineen niukasti, mutta varmasti.

– Metreistä ei makseta. Ajoin vaan sen verran, että Hannu-Pekka pysyi takana, ja tarkkailin, ettei Mikakaan (Forss, Reverend Dred) saa liian aikaisin tilaa, Erkki-Pekka Mäkinen kuittasi.

Ainoaksi kauneusvirheeksi jäi ajohousujen likaantuminen.

– Pakoputki on epäkunnossa, ja tuli pikkuisen kakkaa. Pitää hitsata kotona, Mäkinen sanaili.

Oikea Toto65-rivi 15.8. Vermo

Toto65-1: 7 Grant Boko
Toto65-2: 4 Grove’s Hector
Toto65-3: 3 Kartier
Toto65-4: 6 Chique
Toto65-5: 3 Sanni Sky
Toto65-6: 5 Fast Time

Kuusi oikein voitto-osuus: 80,40 euroa
Viisi oikein voitto-osuus: 3,60 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt