Uusi nimi valmentajaliigan kärjessä – ”Mielenkiintoinen syksy edessä”

Julkaistu:

Ravit
Kun vuotta on takana reilut 7 kuukautta, valmentajatilaston piikkipaikalla porskuttaa pihtiputaalainen Antti Ojanperä, 37.
Vaikka viime vuonna Antti Ojanperän lopullinen sijoitus oli 14, täysin puskista hän ei ole maan ykkösvalmentajan paikalle ponkaisemassa. Jo Jokivarren Kunkun huippuvuosina 2015 ja 2016 hän sijoittui valmentajatilastossa kolmanneksi Pekka Korven ja Markku Niemisen jälkeen.

Vaikka vuotta on vielä paljon jäljellä ja suurimmat ikäluokkalähdöt ovat vielä edessä, ”isot pojat” joutuvat lähtemään niihin takaa-ajajina. Ilman jalkaleikkauksesta toipuvan Jokivarren Kunkun täyttä panostakin tallin hevoset ovat voittaneet jo 57 kertaa ja tienanneet 324 130 euroa.

– Kokonaisuutena on mennyt oikein hyvin, sitä ei voi kiistää. Erityisen kivaa on, että moni hevonen on mennyt hyvin eivätkä tienestit ole olleet yhden tai kahden tähden varassa, Antti Ojanperä myhäilee.

– Vastoinkäymisiäkin tietysti aina on, mutta ne kuuluvat lajiin. Yksin Jokivarren Kunkku olisi terveenä ollessaan pystynyt petraamaan lukemia aika lailla, mutta sen jalkaleikkaus tammikuussa oli tietoinen riski, josta toipumisen tiedettiin voivan vaatia aikaa.

Vaikka syksy isoine ikäluokkakisoineen on perinteisesti Niemisen, Korven ja Tuomas Korvenojan kulta-aikaa, Ojanperä saattaa hyvinkin pitää paikkansa liigaykkösenä vuoden loppuun asti.

– Meilläkin on ihan kohtuuhevosia molempien rotujen ikäluokkalähtöihin, ja lisäksi on tulossa radoille Regent Zet, Shadow Woodland, pari uutta varsaa ja jonkun ajan päästä Jokivarren Kunkkukin. Tosi mielenkiintoinen syksy on edessä, Antti hehkuttaa.

Uusi talliyksikkö rakenteille

Pelkästään hevosmiestaidoilla ei valmentajatilaston kärkeen kavuta. Raviurheilu on välineurheilua, ja Ojanperä on onnistunut hankkimaan talliinsa huippuhevoset – oikeita ihmisiäkään unohtamatta.

– Meillä on tosi hyvät hevosenomistajat ja työntekijät, jotka ovat välttämättömiä sille, että kokonaisuus toimii.

– Hyvien hevosten etsiminen on jatkuvaa työtä. Nytkin käytiin menomatkalla katsomassa yhtä varsaa ja käydään kotimatkalla koeajamassa se, parin päivän kalareissulta tavoitettu Antti Ojanperä mainitsee.

Jos taulukko ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tallin hevosmäärä on tällä hetkellä 30.

– Jonkin verran hevosia aina syksyllä vaihtuu, mutta suuremmin ei määrää ole tarkoitus kasvattaa. Nyt on tosin juuri alkamassa uuden reilun 10 hevosen tallin rakentaminen, mikä tuo pikkuisen pelivaraa.

Mäki-Tulokas kakkospaikalla

Ammattivalmentajista alkuvuoden kovimpia nousijoita ovat Top20:ssä olleet Antti Ojanperän lisäksi Antti Tupamäki, Uumajaan valmennustoimintansa keskittänyt Aleksi Kytölä sekä Matias Salo. Huippuvuosi on menossa myös harrastajalisenssillä lähinnä omia hevosiaan valmentavalla Erkki-Pekka Mäkisellä.

Yhdellä hevosella ovat kärkikymmenikköön harpanneet ravikuningas Costellon valmentaja Ville Herttua sekä Suur-Hollola-voittaja Ranch Kellyn valmentaja Anne Luttinen.

Tapio Mäki-Tulokkaan nousu kakkoseksi on pudottanut viime vuoden ykkösen Markku Niemisen kolmanneksi ja kakkosen Pekka Korven kuudenneksi, mutta 4,5 kuukaudessa voi tapahtua vielä paljon.

Eniten osakkeitaan ovat menettäneet savolaisvelhot Ossi Nurmonen ja Heikki Korhonen. Nurmosen Midnight Hour ei suorittanut alkukaudesta samalla tasolla kuin vuosi sitten ja joutui nyttemmin sairaslomalle, eikä Korhonen ole löytänyt vielä manttelinperijää siitosuralle siirtyneelle Venicelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt