Ajajaliigan kärki tasoittuu – ”Vanhat herrat” kovimpia nousijoita

Julkaistu:

Ravit
Alkuvuoden aikana kärkikymmenikön kuskeista ovat parantaneet eniten sijoitustaan Esa Holopainen, 57, ja Tapio Perttunen, 61.
Vaikka urheilussa yleensä ikääntyminen merkitsee väistämättä suorituskyvyn heikkenemistä, raviohjastaja voi olla vielä kuusikymppisenä parhaimmillaan.

Tämän tietää ainakin Tapio Perttunen. Vaikka kuluvaa vuotta on takana vasta reilut seitsmän kuukautta, hän on ajanut jo enemmän voittoja kuin viime vuonna yhteensä ja palannut ajajaliigassa kärkikymmenikköön! Esa Holopaisen vieläkin rajumpi sijoituksen parantuminen pohjaa pitkälti viimevuotiseen loukkaantumiseen ja pitkään sairaslomaan.

Aktiivisen lainaohjastamisen ohessa Tapio Perttunen pyörittää myös omaa valmennustoimintaa, mutta silläkään nousu ajajaliigassa ei selity. Valmennustallin menestyksessä on tapahtunut vain lievää parannusta. Silti Perttunen ei ota ansiota menestyksestä itselleen.

– Hevosista se on kiinni, nehän ne juoksee. Ajettavat on olleet paljon parempia, ja nimenomaan laina-ajettavat. Jos omilla valmennettavilla meinaisi ajajaliigassa pärjätä, niitä pitäisi olla 200, Tapio Perttunen tietää.

– Määrätietoisesti en ole raveissa käymistä lisännyt, mutta varmaan ravipäivät on jonkin verran lisääntyneet, kun on ilmoitettu hyviä hevosia ajettavaksi.

Vaikka ikä oikeuttaisi lähivuosina vaikka eläkkeelle jäämiseen, siitä ikinuori Perttunen ei vielä haaveile.

– Lonkkaleikkauksen jälkeen olen nyt fyysisesti hyvässä kunnossa, ja on kiva ajaa, kun kärryillä istuminen ei tee mihinkään kipeää. Miksei sillä voi jotain vaikutusta olla menestykseen, Perttunen suostuu myöntämään.

– Jatketaan samaan malliin niin kauan kuin hyvältä tuntuu!

Kärkikolmikko ennallaan

Kaikkein kovimmassa nousukiidossa ohjastaa tällä hetkellä kruunupyyläinen Ville Pohjola, 33. Hän on pistänyt viime vuoden voittomäärästä (49) jo 15 paremmaksi ja nostanut voittoprosenttinsa 9:stä 15:een. Uran ensimmäinen sadan voiton vuosikaan ei ole mahdottomuus.Jos taulukko ei näy, katso se täältä.

Eniten asemiaan ovat alkuvuoden aikana menettäneet Jukka Torvinen (10 sijaa) ja Iikka Nurmonen (7 sijaa).

Ajajaliigan kärjessä jatkaa sama kolmikko kuin viime vuonna. Mika Forssin, Ari Moilasen ja Hannu Torvisen voittomäärät ovat kuitenkin laskemassa viime vuodesta, eikä ero lähimpänä vaaniviin Santtu Raitalaan, Olli Koivuseen ja Tapio Perttuseen ole enää suuri.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt