Ravit

Voittokone hakee Toto76-revanssia: ”Se ei ymmärtänyt viimeksi juostavaa matkaa”

Julkaistu:

TOTO76
Novan Voiton uran ainoa tappio tuli Toto76-suursuosikkina. Lauantaina on vuorossa yritys numero kaksi.
Porin Kuninkuusravien yhteydessä järjestetystä suomenhevosten varsahuutokaupasta 8000 euron hintaan hankitun Novan Voiton varsavuodet olivat hieman ongelmallisia, mutta kun ori on vihdoin 6-vuotiaana päässyt vauhtiin, niin jälki on ollut tuhoisaa.

Veli-Erkki Paavolan suojatti on napannut peräti kahdeksan ykköstä kauden yhdeksästä yrittämästä. Lauantaina on vuorossa uran toinen yritys Toto76-tasolla. Ensimmäinen tuotti tappion suursuosikkina, mutta valmentaja-ohjastajan mukaan siihen heikkoon esitykseen löytyi lopulta ihan looginen selitys.

– Ori kilpaili ensimmäistä kertaa urallaan kolmella kilometrillä. Sillä ei ole harjoituksissa ajettu edes ratahiittejä, niin se luuli kahden kierroksen jälkeen, että työpäivä on täynnä ja alkoi puskemaan väkisellä kohti varikkoa, Paavola naureskelee huvittuneena.

– Ei siitä periaatteessa voi syyttää hevosta. Se ei vain ymmärtänyt juostavaa matkaa, kun radalla on aina juostu vain kahden kierroksen kisa ja käännytty voittajaesittelyyn. Väsynyt se ei ollut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Novan Voitto on tappiokisan jälkeisillä esityksillään antanut katetta valmentajansa selityksille, sillä seuraavien kilpailujen 2100 metrin matkoilla hevonen on ollut tutun ylivoimainen. Härmässä ori polki kirikierroksen alle 25-vauhtia ja siitä kisasta tulleessa ennätyksessä pitäisi olla vielä ilmaa.

– Uskon, että hevonen pystyy parantamaan ennätystään vielä aika selvästi tarvittaessa ja koko ajanhan se kehittyy muutenkin.

Kokkolassa Novan Voitto oli ensimmäistä kertaa urallaan eturivissä ja ampaisi hurjasti liikkeelle ottaen keulapaikan.

– Hoksasin Kokkolassa vasta auton takana, että tämähän on ensi kertaa siivessä. Aiemmissa autolähdöissä kun oltiin takarivissä. Siinä ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa ja hevonen avasi ihan pyytämättä tosi lujaa. Lähtönopeus on hyvä apu, mutta tällä voi toisaalta ajaa miltä juoksupaikalta vain, eikä meidän ole mikään pakko satsata alkuun raivona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paavola vaikuttaa Novan Voiton kanssa tosi luottavaiselta, mutta ei luonnollisestikaan lupaa varmaa voittoa.

– Vastusta riittää aina Toto76-tasolla ja nämä on hevosia, kuten edellisessä Toto76-yrityksessä nähtiin. Tietysti, jos juoksu nyt menee kutakuinkin normaalisti, niin oriin pitäisi olla ihan kärkitaistossa, Paavola painottaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt