Skandaali Kuopion raveissa! Eläinlääkäri 2,2 promillen humalassa – ”Hänet vaihdettiin lennosta toiseen” - Ravit - Ilta-Sanomat

Skandaali Kuopion raveissa! Eläinlääkäri 2,2 promillen humalassa – ”Hänet vaihdettiin lennosta toiseen”

Kuopion raveja varjosti ikävä episodi.

Kuopion ravit saivat ikävän käänteen maanantaina. Kuvituskuva.

31.7.2018 21:47

Maanantaina järjestetyissä Kuopion raveissa todistettiin ikävää tilannetta, kun ravien eläinlääkärinä työskennelleen henkilön huomattiin olevan pahasti päihtyneessä tilassa.

Raveissa on perinteisesti eläinlääkäri, joka käyttää ylintä päätäntävaltaa hevosten hyvinvointia ja olosuhteita koskevissa asioissa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan eläinlääkäriä jouduttiin vaihtamaan kesken Kuopion ravien, koska tehtävää hoitanut henkilö oli 2,2 promillen humalassa.

Kuopion Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Marita Huttunen vahvistaa IS:lle tapauksen mutta sanoo, ettei tiedä tarkkaan eläinlääkärin promillelukemia.

– Kyllähän hän oli voimakkaasti päihtynyt. Onneksi se huomattiin ravien alussa. Toimihenkilöt huomasivat asian, ja tuomaristo pyysi puhalluttamaan hänet. Hänet vaihdettiin sitten lennosta toiseen eläinlääkäriin, Huttunen kertoo.

– Luojan kiitos hän ei ollut ehtinyt tehdä hevosille mitään toimenpiteitä kuten ottaa verinäytteitä.

Tapahtuman järjestäjien onneksi korvaavaa eläinlääkäriä ei tarvinnut hälyttää paikalle kaukaa.

– Siinä kävi niin hyvä tuuri, että meillä oli sattumalta paikalla toinen eläinlääkäri, joka otti heti ohjat käsiinsä. Raveja ei tarvinnut keskeyttää tilanteen takia.

Huttunen sanoo olleensa asiasta yhteydessä raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestöön Hippokseen.

– En osaa vielä sanoa, mitä sanktioita asiasta tulee. Koen, että kyseisen eläinlääkärin on vaikea jatkaa meillä enää töitä.

Huttusen äänestä paistaa syvä harmitus.

– Olen ollut todella kurjalla mielellä tämän ihmisenkin puolesta. Se oli kaikin puolin ikävää.

– Tämä on todella harvinaista. Eläinlääkäri on kuitenkin yksi tärkeimmistä ihmisistä, joita raveissa on. Tuolla tavalla ei voi tehdä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?