Ravit

Heikot veriarvot piinaavat ravikomeettaa – ”Tervehtymiseen auttaa vain kalenteri”

Julkaistu:

Ravit
Komeetan tavoin huipulle pinkaisseen Next Directionin kesävaikeudet jatkuvat.
Viisivuotias Next Direction loisti keväällä kauden ensimmäisissä juoksuissaan. Superlupaus ehti jo hetken näyttää Suomen ykkösravurilta.

Mustat pilvet kohosivat savolaishevosen ylle kuitenkin kesäkuun alussa Kymi GP:n alla. Sairastunut ruuna floppasi Killerin Eliitissä ja joutui jäämään sen jälkeen pois Kouvolan huippulähdöstä.

Alhaisista veriarvoista kärsinyt Next Direction näytti omistaja Timo Hulkkosen mukaan toipuneen kuntoon kesä- ja heinäkuun vaihteessa ravattuun Suur-Hollola -ajoon, mutta näin ei käynyt. Se jäi välieräjuoksussaan kahdeksanneksi.

– Ennen Suur-Hollolaa näytti, että olisimme oikealla tiellä. Next Direction ei ollut kuitenkaan oma itsensä. Samoissa raveissa kilpaillut Big Headache sairastui puolestaan paluumatkalla, Hulkkonen kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hulkkonen uskoi, että tallikaverukset olisivat voineet juosta jo viime lauantaina Joensuu-ajossa, mutta hän joutui jättämään molemmat siitä pois.

– Ruunista otettiin perjantaina verikokeet, eivätkä ne voineet kilpailla huonojen arvojen perusteella. Kotitreenissä hevosissa ei ole näkynyt vikaa, mutta sairaudet paljastuvat yleensä vasta starteissa kovemmassa rasituksessa.


SM-kisa vaakalaudalla

Omistaja sanoo, että Next Direction ja Big Headache ovat nyt kilpailutauolla.

– Hevosten punasolu- ja hemoglobiiniarvot pitää saada kuntoon ennen seuraavia kilpailuja. Niiden tervehtymiseen auttaa vain kalenteri. Niitä kyllä liikutellaan koko ajan.

Lämminveristen SM-kilpailu ravataan vajaan kuuden viikon päästä. Hulkkonen ei osaa sanoa, ovatko hänen hevosensa silloin tavoittelemassa kunniakasta titteliä.

– Tässä vaiheessa ei voi vielä mitenkään tietää, koska ne kilpailevat seuraavaksi. Tärkein asia on saada hevoset terveiksi. Kaikista muistakin hevosistamme otettiin juuri verikokeet, ja sekin on mahdollista, että koko talli on kipeänä, Hulkkonen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt