Iivo Niskaselle taas suurvoitto hevosenomistajana – uran alkuaikojen tärkeän tukijan muistolähdöstä 15000 euroa

Iivo Niskasella menee hevosenomistajana lujaa tänä kesänä.

Iivo Niskanen Victory Bonsai -hevosensa kanssa kuvattuna kesäkuussa.

20.7.2018 21:21

Vieremällä ravattiin perjantai-iltana 4-vuotiaiden lämminveristen suurkilpailu Einari Vidgrenin Muistoajo. Lähdössä kiri ylivoimaiseen voittoon Iivo Niskasen osaomistama Cameron Evo.

Kilpailu oli Niskaselle tärkeä tapahtuma, sillä Ponssen perustaja jo edesmennyt Einari Vidgren tiedetään hiihtäjätähden hiihtouran alkuaikojen suurena ja tärkeänä taloudellisena tukijana.

Cameron Evo kiersi startissa kirikierroksella johtohevosen rinnalle ja irtosi loppusuoralla kuin itse Iivo Olympialaisissa viidelläkympillä konsanaan. Perässä peesaillut ruotsalaisvieras Leader Brodde jäi kuin seisomaan. Se toi silti Einari Vidgrenin pojalle Juha Vidgrenille omistajan ominaisuudessa hienon kakkossijan.

– Oltiin aika luottavaisia jo etukäteen ja loppusuoran alussa tiesin, että voitetaan. Ei Cameron ketään päästä ohi, kun se pääsee tuohon asemaan muiden etupuolelle, Niskanen kommentoi lähdön tapahtumia ja tuntemuksia.

– Valmentaja sanoi, että hevonen on vasta noin 90-prosenttinen. Toivottavasti se pitää paikkaansa, sillä se näytti nyt jo huippuhienolta.

Cameron Evon voitto irtosi uudella kilpailuennätyksellä 13,2/2140 metriä. Upealla esityksellään hevonen nousi kerralla yhdeksi suurimmista suosikeista syyskuussa ajettavaan Suureen Suomalaiseen Derbyyn, jossa voittaja palkitaan 150000 eurolla.

Niskanen yritti pitää matalaa profiilia suuren kilpailun lähestyessä, mutta myönsi siirtäneensä yhden uraan liittyvän kuvaussession Helsingissä samoille päivämäärille.

– Aika hyvältä näyttää Derbyn suhteen, mutta urheilijana tiedän, että viimeiset viikot ennen isoja kisoja ovat ne ratkaisevimmat. Paljon ehtii tapahtua ja mennä vikaan. Ei nyt todellakaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, Niskanen painotti.

Cameron Evoa ohjasti Mika Forss. Sen kausiansiot nousivat jo lähes 40000 euroon.

Hevosen omistaa yhdessä Niskasen kanssa sen valmentaja Heikki Korhonen, sekä Kari Lähdekorpi.

Lähdekorvella on ollut melkoinen viikko hevosenomistajana Suomessa, kun miehen Pastore Bob oli sunnuntaina kakkonen kovassa St. Michel -ajossa ja Zigge Silvio yllätti Suurmestaruudessa torstaina 23000 euron edestä.

Niskanen osallistui Vieremän raveissa myös railakkaaseen "pappatunturien" kilometrin kiihdytysajoon raviradan ympäri, mutta siinä mies jäi sentään vaille menestystä, kun Rene Rinnekangas kaasutteli ykköseksi.

Ahkerasti ja innokkaasti raveja seuraava Niskanen on noussut ryminällä suomalaisten hevosenomistajien kärkikaartiin, kun miehen toinen osaomistettava Victory Bonsai voitti juuri juhannuksena 20000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?