Huima Lento Varsakunkku-finaalin sankaritar - Ravit - Ilta-Sanomat

Huima Lento Varsakunkku-finaalin sankaritar

Suosikki Turelius pilasi kisansa laukkoihin.

Huima Lento hyödynsi suosikin hapuilut parhaiten.

15.7.2018 15:44

Sunnuntai päivän ensimmäisenä suurkilpailuna ravattiin Varsakunkku-finaali.

5-vuotiaille suomenhevosille rajatun lähdön voiton vei yllättäjä Huima Lento. Esa Holopaisen ohjastama tamma hyödynsi 20 metrin etumatkansa ja vei voiton ajalla 25,2ke, joka sivuaa voimassa olevaa SE-tulosta.

Lähdöstä ei dramatiikkaa puuttunut. Suosikkina matkaan lähtenyt Turelius avasi nopeasti takamatkaltakin johtoon. Hevonen kuitenkin laukkasi takakaarteessa, mutta antoi nopeasti takaisin raville ja jatkoi uudestaan kärkipaikalla.

Kolmannen puolikkaan väliajaksi kellotettiin 23,0 ja Turelius näytti marssivan varmaan voittoon. Uusi laukka kuitenkin yllätti samassa paikassa kuin avauskierroksella ja se avasi tien onneen Huima Lennolle.

Holopainen käänsi tamma sisäradalta ulos ja Huima Lento jatkoi varmaan voittoon.

– Tapahtumia oli kyllä paljon, mutta onneksi meillä meni kaikki hyvin. Halusin antaa hevoselle hyvän juoksun kärjen takana, Holopainen sanoi.

– Tilat tulivat sopivasti lopussa, kun Turelius laukkasi. Hevonen piti sen jälkeen loppusuoralla varmasti voittoon. Tamma on kyllä hyvä hevonen, Holopainen jatkoi.

Valmentaja Noora Rinne-Nirva kertoi kyvykkään tamman jatkosuunnitelmista voittajakehässä.

– Villinmiehen tammakilpailu on meidän päätähtäin, Rinne-Nirva sanoi.

Ensimmäisen kerran ajettu Varsakunkku-lähdön voittaja Huima Lennon omistaa Chanette Roth Lohjalta. Tamma tienasi voitosta 10 000 euroa.

Lähdön toiseksi sijoittui Turelius ja kolmanneksi Rupeltaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?