Ravit

Robin Roof emänsä jalanjäljillä – ja nyt myös ennätyslukemilla

Julkaistu:

Ravit
Legendaarisen Passionate Kempin poika Robin Roof paransi ennätyksensä Vermossa 10,4:ään – täsmälleen samaan aikaan, mihin emä parhaimmillaan pystyi.
Passionate Kemp on yksi suomalaisen raviurheilun tuhkimotarina. Pikkuvarsana se ei meinannut kelvata kenellekään, mutta Markku Niemisen valmennukseen tultuaan ”ruma ankanpoikanen” kasvoi Kriteriumin, Derbyn, Suur-Hollola-ajon ja lukuisien kansainvälisten suurkilpailujen voittajaksi. Voittosummaa kertyi lähes 1,7 miljoonaa euroa.

Siitosuralla samanlaista loistoa ei ole vielä nähty, mutta keskiviikkona Vermossa Passionate Kempin 6-vuotias poika Robin Roof – Markku Niemisen valmentama nykyään sekin – sai kuin siivet selkäänsä. William Pine paineli keulassa urku auki ja jaksoi urheasti perille, muttei voinut Robin Roofin loppurynnistykselle mitään. Kellot pysähtyivät näyttämään voittoaikaa 10,4, mitä kovempaa ei mikään suomalaishevonen ole tänä vuonna juossut.

– Tämä ei ole yleensä mikään lämmityshai, mutta tietää mitä pitää startissa tehdä. Tänään olemus oli hyvä jo lämmityksestä alkaen, ja se enteili hyvää, voittajaa ohjastanut Hannu Torvinen myhäili.

Suosikit saivat taipua

Kakkoskohteessakin odoteltiin suosikkivoittoa, kun eniten pelattu Tahtova marssi jo ensimmäisellä takasuoralla halkomaan tuulta. Rinnalla taivaltanut kakkossuosikki Juiseri oli kuitenkin asiasta toista mieltä ja jyräsi loppusuoralla kärkeen. Myös tätä seurannut Muiston Prinssi ohitti suosikin maalilinjalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Luotin hevoseen, kun se lähti ja pääsi jo takasuoralla johtavan rinnalle. Loppuun asti piti silti olla tarkkana, sillä tämä ottaa joskus omia vaihtoaskeleitaan, Camilla Vihannon silmäterää ajanut Henri Bollström jutteli.

– Siksi en uskaltanut ottaa lopussa mitään riskiä enkä avannut edes korvia. Hevonen on loistavassa kunnossa.

T65-kierroksen suurimmaksi suosikiksi pelattiin Her Royal Highness. Hitaan startin jälkeen sille oli tarjolla paikka johtaneen Menthan rinnalla, minkä se selvitti kyllä kunnialla. Lopussa paremman juoksun saanut Club Nord Elit kurotti kuitenkin ohi.

– Saatiin nappijuoksu johtavan, ja sellainen tarvittiin voittoon, kun oli näin hyvät tammat vastassa, Tapio Perttunen kommentoi.

– Tämä oli 3-vuotiaiden Suomessa syntyneiden tammojen parhaimmistoa jo viime vuonna ja on jatkanut siitä nousuaan. Aina tällaisella hevosella lähtee voitosta ajamaan.

Huimariina mursi taian

Suomenhevostammojen parhaimmistoon kuuluvalla Huimariinalla oli ennen tämänkertaista A.V. Marttilan Tammasarjaa mielenkiintoinen statistiikka. Se oli kilpaillut kolmen kilometrin matkalla kahdeksan kertaa ilman yhtään voittoa, vaikka on jaksavan hevosen maineessa.

Nyt taika murtui komeasti. Kun hallitseva kuningatar Saaga S jäi puolestaan porukan hännille, Huimariina nousi lopullisesti Rovaniemen kuningatarkilvan kuumimmaksi suosikiksi.

– Hyvillä mielin voidaan lähteä Rovaniemelle. Huimariinalla ei ollut mitään hätää sen päästyä keulaan. Se lähti hyvin jo Härmässä ja olisi lähtenyt nytkin lujempaa jos olisin halunnut, Ari Moilanen kehui.

Voittajan takana Marj-Lovviisa varmisteli kuningatarkisapaikkaansa kakkossijalla, kolmanneksi ja uutena spekulaatioihin kiri lennokkaasti Sävel-Taika. Vieskerin Virva oli kuolemanpaikalta urhea neljäs.

Topmar ja Saaga S puolestaan eivät pystyneet parhaaseensa. Saagan kilometrin kiri katkesi pahoin kesken, ja myös Topmar taipui hyvistä asemista sisäradalta kauas takajoukkoihin.

Johanna Sianojalle tuplat

T65-kierros päättyi Olli Koivusen juhliin. Ensin hän voitti keulasta kolmossuosikki Wall In Carlinalla ja sitten eniten pelatulla Jugadorilla.

– Wall In Carlina on ollut koko ajan hyvässä kunnossa. Olin ajatellut antaa keulat Westcoast Skipperille, mutta kun näin että se laukkasi, tuli paikka ajaa keulasta ja kiva onnistuminen, Olli Koivunen kertasi.

Kuten Huimariinaakin, Wall In Carlinaa valmentaa sastamalalainen Johanna Sianoja.

– Pari hevosta lähti kovempaa kuin Jugador, mutta kun tilanne rauhoittui, ajoin keulaan. Se tuntui koko ajan mahtavalta ja lähti niin lujaa että oikein pelästyin, kun vedin loppusuoran alussa laput.

Oikea Toto65-rivi 11.7. Vermo

Toto65-1: 6 Robin Roof

Toto65-2: 2 Juiseri

Toto65-3: 8 Club Nord Elit

Toto65-4: 3 Huimariina

Toto65-5: 2 Wall In Carlina

Toto65-6: 4 Jugador

Kuusi oikein voitto-osuus 169,70 euroa. Viisi oikein voitto-osuus 9,00 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt