Kummasta kuningas? Välähdys valmiina Suurmestaruuteen – Costello kesälomalla

Julkaistu:

KUMMASTA KUNINGAS
Kuninkuuskilpailun ennakkosuosikeilla on hyvin erilainen viikko.
Kuninkuuskilpailun kuumin kaksikko Costello ja Välähdys ovat valinneet erilaisen lähestymiskannan kohti pääkisaa. Välähdys spurttaa Mikkelin lauantain Suurmestaruudessa kiihkeän mailin, kun taas Costellon heinäkuu on edennyt kesäloman merkeissä.

Välähdyksenkään harjoituspäiväkirjassa ei näy hurjastelua, mutta Ville Korjus uskoo, että Kotkan Tavastilassa ollaan valmiina tiukalle Mikkelin mailille.

– Välähdys on tosi timmissä kunnossa juuri nyt. Se sai olla Härmän jälkeen viikon tosi helpolla, kun siinä oli kaksi kovaa starttia viikon välein. Tällä viikolla hevonen ajettiin hikeen, mutta eihän se innostu kotona yksin samalla sykkeellä menemään kuin kilpailuissa, Korjus huomauttaa.

– Olen sanonut ennenkin, että äärimmäinen huippukunto on pienistä asioista kiinni. Hevonen on mielestäni huippukunnossa nyt, mutta paljon asioita ehtii tapahtua vielä ennen Mikkeliäkin. Astutusrasitus on meilläkin kuitenkin ihan jonkinlainen, kun pari kertaa viikossa hevonen joutuu olemaan autossa kuljetettavana kolmisen tuntia päivässä.

Mikkelissä Välähdys joutui pahimipien vastustajien ulkopuolelle radalle viisi. Korjuksen mukaan se ei ole varsinainen haitta.

– Hevonen avaa melkeinpä parhaiten keskeltä rataa ja tuo vitonen on ihan hyvä paikka. Ei homma siihen ainakaan kaadu. Toivotaan, että Mikkelissä on hyvä rata hevosen juosta, Korjus painottaa.

Costello ei ole ollut valjaissa hienon Suur-Hollola -ajon voiton jälkeen. Tiivis astutusrytmi on pitänyt hevosen silti kiireisenä.

– Sitä samaa kuin koko kevät ja kesä. Astutuskiireitä. Se on meille kunnia-asia, että se puoli hoidetaan säntillisesti, kun siihen on tarjouduttu. Harjoittelusta Costellon on saanut pitää täyttä lomaa. Se on meillä oikeastaan aika normaali käytäntö. Välillä se "unohtuu" kayttää valjaissa parin kolmenkin viikon ajan. Mitäs sitä hyvää systeemiä muuttamaan, kun ori on kilpailuissa näyttänyt, että se sopii, Ville Herttua järkeilee.

– Oikein pirteä ja hyväntuulinen hevonen on ollut Lahden kilpailun jälkeen. Alustavasti mietin, että pitäisikö tässä välissä klinikkahommia, mutta kun ei se näytä mitään vikaakaan, niin mitäpä sitä tyhjää lähdet hoitamaan.

Alkaneella viikolla Costello joutuu pitkästä aikaa hikoilemaan hieman muunkin kuin suvun jatkamisen merkeissä.

– Viikolla kävästään Jokimaalla hölkkäämässä. Tarkoitus ei ole ajaa kovin kovaa harjoitusta, mutta sellaista verryttelyä. Kyllä me vielä ennen Rovaniemeä päräytetään ihan kunnon juoksuakin, mutta sen aika ei ole vielä tällä viikolla, Herttua pohtii.

Kuninkuusarvio: Costello on ottanut alkukaudella niskalenkin ja jatkaa toistaiseksi selvänä ennakkosuosikkina. Kumpikaan hevonen ei kilpaillut viime viikolla, eikä kummallakaan kuulosta olleen terveysmurheita, joten voimasuhteissakaan ei sen myötä ole tapahtunut päivitystä vaativia asioita.

IS Ravit seuraa kahden suuren suomenhevostähden matkaa kohti Rovaniemen Kuninkuusraveja maanantaisin ilmestyvässä minisarjassa Kummasta kuningas.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt