Kummasta kuningas? Costello loisti jälleen, Välähdys lataamassa akkuja

Julkaistu:

KUMMASTA KUNINGAS?
Suurista kuningassuosikeista Costello kävi jälleen voittajakehässä. Välähdys sen sijaan latautui rauhallisesti kotioloissa.
Costello ja Välähdys eivät mitelleet viime viikolla vastakkain, sillä jälkimmäinen ei ilmestynyt Suur-Hollola -ajoon alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Costello jatkoi mahtavaa marssiaan Lahdessa ja sen kohdalla ei löydy tällä hetkellä heikkouksia edes suurennuslasilla etsimällä. Suur-Hollola -voitto tuli korvia pyöritellen melkoisella marginaalilla muihin.

– Ei se tietystikään ikinä suomenhevoselle helppoa ole, kun 3. puolikkaalla vauhti on yhdeksäätoista, muttei hevosen olemuksessa näkynyt, että se olisi joutunut kovinkaan koville, Illalla se rouskutteli kotona ruokaa, kuin ei olisi missään käynytkään, Ville Herttua myöntää.

– Tällä kertaa oli kiva koko joukkueelle, että ravit olivat lähellä, eikä tarvinnut reissata. Ehdittiin tehdä ravipäivänä oikein kotihommiakin, kun juhannuksena oltiin reissussa useampi päivä.

Costellon viikot täyttyvät runsaasta siitostoiminnasta, eikä hevonen juuri kotona käy valjaissa. Herttuan mukaan tähtiori saa nyt harjoittelusta luultavasti jopa 10 päivän totaalitauon.

– Startteja tuli viikon väliajoin useampi. Astumiset rasittavat tälläkin aikaa, eikä Rovaniemelle ole puolestaan kiire. Ori on vähällä ajolla hyvä ja tulevalla viikolla sitä nyt ei ainakaan stressata treenikärryistä. Eipä sitä lajia ole kyllä tänä keväänä liiaksi harrastettu muutenkaan. Lähempänä kuninkuuskisaa pitää sitten toki suorittaa kilpailunomainen harjoitus tai harjoituksia, Herttua muistuttaa.

Costelloa ei kilpailuissa nähdä ennen kuninkuuskisan avausmatkaa. Välähdys puolestaan tähtää Mikkelin Suurmestaruuteen, joka ajetaan St. Michel -ravien yhteydessä parin viikon päästä. Kovin mullistavia uutisia ei kuulu Kotkan Tavastilastakaan.

– Ori sai kaksi kovaa starttia ja viime viikko oli sitten hyvin rauhallista treenin osalta. Ori on käynyt pari kertaa hyppäämässä suvunjatkamispuuhissa. Pari kertaa se oli valjaissakin, mutta se oli sellaista hyvin rauhallista palauttavaa hölkkimistä, Ville Korjus kertoo.

Korjuksen mukaan Välähdys on tällä hetkellä pirteämpi ja iloisempi kuin aikoihin. Kaksi tiukkaa starttia tuntuu siis tehneen hevoselle vain hyvää.

– Ehkä nuo kaksi kunnon rypistystä oli se mitä se nyt tarvitsi. Se on jotenkin poikkeuksellisen pörhäkkä, vaikkeihan se nyt koskaan mikään masentelija ole. Ei tässä ihmeitä kotona tehdä. Käydään oriasemalla se mitä tarvitaan ja toivotaan, että kunto säilyy ja hevonen pysyy terveenä. Se on kuitenkin kaiken perusta, eikä sille paljon muuta voi tehdä kuin toivoa.

– Mikkeli on seuraavaksi ohjelmassa ja sitä silmällä pitäen otetaan jo ehkä tällä viikolla vähän tiukempia rypistyksiä. Aika rauhassa tässä kuitenkin edetään ja odottavin tunnelmin, Korjus mietiskelee.

Kuninkuusarvio: Hevosten voimasuhteissa ei tällä viikolla tapahtunut ihmeitä. Costello oli tutun murskaava ja suorastaan leikitteli Suur-Hollola -ajossa. Orimattilan ori jatkaa Kuninkuuskisan selvänä ennakkosuosikkina. Välähdys on kotiolojen perusteella piristynyt selvästi saatuaan tiukat startit ja se onkin mielenkiintoista nähdä parin viikon päästä viilettämässä Mikkelissä mailia, vaikkei Costello siellä olekaan vastassa.

IS Ravit seuraa kahden suuren suomenhevostähden matkaa kohti Rovaniemen Kuninkuusraveja maanantaisin ilmestyvässä minisarjassa Kummasta kuningas.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt