Iivo Niskasen hevonen yllätysvoittoon Härmän suurkilpailussa: ”Tulipa aurinkoinen juhannus!”

PowerParkin uusi mailin suurkilpailu päättyi Victory Bonsain ja Iivo Niskasen juhliin.

Iivo Niskasella oli aihetta riemuun myös Härmän raveissa. Arkistokuva.

23.6.2018 18:24

Kylmäveriset ovat pääosassa PowerParkin juhannusraveissa, mutta jaettiin lämminverisillekin muitakin kuin murusia. Italialaisen Peace of Mindin mukanaolo teki lämminveristen lähdöstä kansainvälisen, mutta seremoniakehässä kuului kovimpana suomalaisen hiihtäjäsankarin Iivo Niskasen ääni.

Miehen ja Kari Lähdekorven yhteinen ori Victory Bonsai oli juuri ollut PowerParkissa kirissä selityksittä vahvin ja napannut komean 20000 euron voittopotin uudella rataennätyksellä 11,7/1609 metriä.

Victory Bonsain voittajakerroin oli 27,38. Kaksari Victory Bonsai–Starzinner palautti rahat sitä pelanneille peräti 286,08-kertaisesti.

– Juuri ennen lähtöä syötiin maha täyteen ja kyllä loppusuoralla ruoat meinasivat tulla jännityksestä ylös suuhun, Niskanen naureskeli.

– Tulihan tästä sittenkin aurinkoinen juhannus. Monesti on vastustanut tämän kanssa, mutta nyt ollaan päästy oikealle tielle. Hevonen on palannut Hakkaraisella tasolleen ja mennyt nyt koko ajan hyvin. En silti osannut kuvitella, että se tällaisen kisan voittaisi.

Victory Bonsai yllätti Härmässä. Arkistokuva.

Victory Bonsai vaikutti aiemmin Heikki Korhosella, josta se siirtyi keväällä Marko Hakkaraiselle. Uusissa käsissä hevonen on herännyt taas henkiin. Niskanenkin myönsi, ettei hevosenomistaminen ole aina ollut juhlaa.

– Ei ole aina naurattanut. Olympialaisissa kun katselin sen juoksua ja se laahusti hännillä maaliin, niin siitä oli juhla kaukana. Nyt on kuitenkin juhlan aika ja muistetaan nauttia, Niskanen tuuletti.

Lähdön ratkaisuhetket nähtiin alussa, kun suosikki Peace of Mind laukkasi. Se sopi ohjastaja-valmentaja Marko Hakkaraisen suunnitelmiin.

– Yksi laukka ratkaisi tänään paljon siinäkin mielessä, että pääsimme sujuvasti hyvään paikkaan. Kirissä haettiin ratoja ja lopulta homma meni kyllä tosistaan vaikeimman kautta. Ei kai tämän jälkeen voi sanoa kuin, että paras voitti. Täytyy olla onnellinen, että on tällainen hevonen tallissa, eikä mukava omistajakaan haittaa, Hakkarainen iloitsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?