Propulsion jälleen pohjoisen valtias – Raitala ajoi kaksi voittoa

Daniel Redénin superori voitti Bodenin suurkilpailun kolmantena vuonna peräkkäin.

Propulsion palasi voittajaksi Elitloppetin kakkostilan jälkeen.

17.6.2018 8:47

Norrbottens Stora Pris -kilpailu tarjosi lauantain myöhäisillassa raviviihdettä koko rahalla, mutta lopulta voittajakehään saapui tuttu valjakko.

Suursuoskiksi luotettu Propulsion jäi takarivin paikaltaan alussa hännille. Alkumatkan vauhdin oltua rauhallista Örjan Kihlström oli pakotettu aikaiseen hyökkäykseen ja etusuoralla vauhti nousi hetkellisesti kovaksi, kun keulan Arazi Boko ja rinnalla juossut Nadal Broline eivät olleet valmiita luopumaan paikoistaan vapaaehtoisesti.

Lopulta Nadal Broline painui keulaan ja Propulsion jäi sen rinnalle. Daniel Redénin suojatti nitisti johtohevosen aikaisin, mutta uudeksi uhkaajaksi nousi Petri Salmelan valmentama Makethemark. Loppusuoralla Propulsion piti kuitenkin varmaan voittoon ja Makethemark nappasi kakkosijan. Jorma Kontion ajama Arazi Boko sijoittui kolmanneksi.

–  Juoksu ei mennyt parhaalla tavalla ja välikiihdytyskin maksoi. Hevosella on kuitenkin voimaa ja vahva juoksupää. Lähtönopeus on ainoa, joka siltä puuttuu, Kihlström sanoi voiton jälkeen.

Propulsion ansaitsi miljoonan kruunun eli noin 98 000 euron potin ajalla 11,4a/2140 metriä.

Suomalaismenestystä taas runsaasti

Santtu Raitala ja Mr Golden Quick ottivat Elitloppet-sunnuntain voiton jatkoksi Bodenissa 75-täysosuman. Klass I -lähdössä 3. ulkona matkannut valjakko kiri lopussa selvään voittoon ajalla 13,2a/2140 metriä. Mika Haapakankaan valmentama ruuna ansaitsi ykkössijasta 12 300 euroa. Tuomas Pakkasen ajama ja Pasi Väisäsen valmentama George Birdland kiri takaa kolmanneksi.

Jo ennen 75-kohteita Raitala ajoi voiton niin ikään Haapakankaan valmentamalla Mr Golden Quickin isosiskolla, Miss Golden Quickilla.

Suomalaiset olivat tuttuun tapaan muutenkin vahvasti esillä Bodenissa. Voittoihin ylsivät Petri Salmelan Eurythmic Sisu, Petteri Joen Only Eyes Broline sekä Mauri Jaaran Walk A Mile.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?