Ravit

Superyllätykset ja tunteet pinnassa Vermossa – pelaajien laput romukoppaan hyvissä ajoin

Julkaistu:

Toto65
Vermossa ravattiin yksi kaikkien aikojen vaikeimmista Toto65-kierroksista. Jo ennen kahta viimeistä kohdetta oli selvää, ettei täysosumia löytynyt.
Pelaajat joutuivat haromaan hiuksiaan heti ensimmäisessä Toto65-kohteessa, jossa Vermon ravien suurin suosikki El Dirtyman hiipui maalisuoralla kärkipaikalta viidenneksi. Vaikka kolossimaisen ruunan piti avata railakasta 10,0-vauhtia, esitys oli kaukana hevosen parhaista.

Kun El Dirtyman alkoi loppusuoralle tultaessa näyttää taipumisen merkkejä, sen rinnalla vahvasti juossut Jasulito näytti pötkivän voittoon. Maalisuoralla kenttä kääntyi kuitenkin vielä uudelleen, sillä pontevimmin kirinyt jättiyllättäjä Golden Eleven ehti Jukka Torvisen kannustama kärkeen. Myös Sahara Foxylady ohitti kalkkiviivoilla Jasuliton.

Golden Eleven oli voittanut toissa kilpailunsa Tampereella, mutta sen heikko viime juoksu Lappeenrannassa hämäsi pelaajat.

– Lappeen pehmeä rata ei sopinut lainkaan ruunalle. Tänne Vermoon on kiva tulla, koska rata on aina kunnossa. Viime startin jälkeen hevosella oli ajettu vain hissukseen, valmentaja Marko Lavi kertoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuskin penkillä istunut Torvinen ei kuulostanut yhtä hämmästyneeltä kuin pelaajat.

– Golden Eleven tuntui matkalla tosi hyvältä ja oli hyvin ohjilla. Sen perusteella osasin odottaa siltä jotakin. Saimme myös ihan hyvän juoksun kolmannessa parissa. En heti uskonut, että ruuna kirisi voittoon, mutta loppukurvissa kärkihevoset eivät vaikuttaneet enää niin hyvävoimaisilta, Torvinen sanoi.

26 kerta toden sanoi

Noran Pot ehti kilpailla 25 kertaa ennen kuin sillä tärppäsi. Arto Hammarin ajama ja Soile Färlinin omistama hevonen piti kärkipaikastaan sitkeästi kiinni rinnallaan mainiosti koko matkan kirittänyttä Fiannan Mystiä vastaan.

Färlin oli ikionnellinen hevosensa ensimmäisestä voitosta.

– Ihan kuin olisi kuninkuusraveissa voittanut. Noran Potilla oli viime vuonna paljon vastoinkäymisiä, mutta nyt se on terveempi, Färlin iloitsi.

Yllättäjien karkelot jatkuivat seuraavissakin kohteissa. Oikeat rivit olivat tippuneet jo neljännen kohteen jälkeen. Siinä Santtu Raitalan ajama Ray Mysterio eteni nappireissun jälkeen ensimmäiseen totoravivoittoonsa suosikkien Twist In Timen ja Elrondin välistä.

Tunteet olivat pinnassa Ray Mysterionkin voiton jälkeen.

– En ikinä uskonut, että tällainen harrastushevonen voittaisi Vermon T65-lähdön, liikuttunut Miia Myllymäki yllättäjän taustajoukoista sanoi ääni väristen.

Ihmeiden aika ei ohi

Pitkällä matkalla saatiin hirmuinen totopommi. Alkuvuoden ilman totosijoja kilpaillut Cold Hard Lady kiersi numerolla 16 kaikki vastustajansa. Tammaa oli rastittu T65:ssä alle prosentti, ja sen voittajakerroin oli hulppea 71,8.

– En missään nimessä odottanut minkäänlaista pärjäämistä. Meidän piti olla 40 metrin takamatkalta ulkona kuin lumiukot. Sitten hevonen lähti vain menemään, ja täällä ollaan. Ihmeiden aika ei ole ohi, ohjastaja Tapio Perttunen hämmästeli voittajahaastattelussa.

Cold Hard Ladyn omistaja ja valmentaja on Eino Oksanen.

Koska lähdön muutkin totosijat menivät yllättäjille, oikea troikkayhdistelmä löytyi vain yhdestä pelilapusta. Sen laatija kuittasi koko 17 751 euron jakosumman.

T65-pelissä viisi oikein tulostenkin arvo kipusi huimaksi, 15 675,90 euroon.

Jo ennen T65-kohteita nähtiin hurjaa menoa. Rovaniemeltä asti saapunut Tromb Access räväytti monté-lähdössä muiden edellä huikean soolon ja pysäytti kellot lukemiin 13,4/2100a. Tuuli Kurkisen ratsastama ruuna kohensi raviratsastuksen täyden matkan Suomen ennätystä kymmenyksellä.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 13.6.

Toto65-1: 7 Golden Eleven

Toto65-2: 6 Noran Pot

Toto65-3: 1 Ray Mysterio

Toto65-4: 16 Cold Hard Lady

Toto65-5: 5 Valppaus

Toto65-6: 3 Deangelo

Kuusi oikein ei yhtään kappaletta. Viisi oikein -voitto-osuus 15 675,90 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt