Ravit

Nousukkaan valmentajalta myrskyvaroitus suojattinsa kyvyistä: ”Tulee menemään kovaa”

Julkaistu:

TOTO65
The Rector laittaa tulevaisuudessa ennätykset uusiksi mikäli ruunan valmentajaa on uskominen.
Marko Lavin hevostallin päämäärä on pieni, mutta laatu hyvä. Lavi on tehnyt Kouvolan kupeessa Valkealassa hyvää työtä valmennustoiminnassaan, mistä kielii mainio voittoprosentti 17,6 viimeiseltä kolmelta vuodelta. Voittoja on kertynyt 22 reiluun sataan starttiin.

The Rector on voittanut tällä kaudella jo kolmesti. Viimeisimmästä on ehtinyt vierähtää pari kuukautta.

– Pilvenmäki Specialin karsinnassa hevonen oli hyvä, mutta finaalissa ei. Ennen loppukilpailua hevonen meni mainiosti harjoituksissa kengät jalassa, mutta startissa sen askel lyheni, kun otimme kengät pois. Hevonen arkoi kavioitaan, Lavi kertoi.

The Rectorin tuorein startti on kolmen viikon takaa Lahdesta. Sijoitus oli hyvä kakkonen, mutta hevosen tyyli olisi voinut olla parempi. Sen ravi ei ollut maalisuoralla sulavaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nelisen päivää ennen Lahtea hevoselle tuli viisi senttimetriä pitkä haava vasempaan takajalkaan. Lämmityksessä suoja hinkkasi haavan auki, ja startissa suojasta katkesi solki, joka tippui suoraan haavan päälle. Siksi hevosen ravi heikkeni lopussa.

The Rector on voittanut uransa 45 startistaan kuusi. Voittosumma on kohonnut 13 195 euroon.

1.12-vauhti tähtäimessä

The Rector kilpailee keskiviikkona Vermon ravien viimeisessä lähdössä. Valmistautuminen on mennyt Lavin mukaan hyvin.

– Harjoituksissa hevonen on ollut hyvä. Starttiviikolla ajetaan kovempaa ja radalla vetoja. The Rectorin hengityksen pitäisi olla auki Vermossa. Näen, että meillä on pieni mahdollisuus yllättää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seitsemänvuotiaan ruunan meno on valmentajan mielestä helppoa, eikä sen uran parasta esitystä ole vielä nähty.

– The Rector tulee menemään kovaa jossain vaiheessa. Sen meno on niin vaivatonta, etten ihmettele, vaikka se täräyttää jossain vaiheessa 1.12-vauhtia kilpailumatkan läpi. Reippaassakin vauhdissa saattaa näyttää siltä kuin hevonen vain hölkkäilisi muiden mukana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt