Ravit

Laukkakaan ei pysäyttänyt tammanousukasta: ”Ei näissä yleensä kestä tasoitusta antaa”

Julkaistu:

TOTO65
Juliette Laxin kausi etenee aikataulussa kohti päätavoitetta Kuninkuusraveja.
Mikkelin Toto65-kierroksen suurin suosikki Juliette Lax oli luottamuksen arvoinen mutta ehti säikäyttää pelaajat ja valmentajansa harha-askeleillaan.

Tamma oli kiihdytyksessä poikkeuksellisen yli-innokas ja hyppäsi jo ennen kuin lähtöauto ehti alta pois. Pelipohja pudotti kuitenkin suhteellisen nopeasti askelilleen ja pääsi pujahtamaan toisen radan jonoon neljänneksi. Sieltä 8-vuotias tammahuipulle hamava menijä oli kirissä selityksittä paras.

– Virtaa oli tänään liikaa. Yritin mennä ajoissa lähtöauton puomiin ja toivoin, että tamma olisi siihen rauhoittunut, mutta tänään ei auttanut mikään. Aluksi oli tarkoitus satsata starttiin ja pyrkiä johtoon, mutta taktiikkahan nyt sitten muuttui. Lopputulos oli onneksi positiivinen. Hevonen tuli viimeiset 300 metriä vahvoilla potkuilla ja lähestyy selvästi huippukuntoa, kun startteja on tauon jälkeen kolme, ohjastaja Antti Teivainen kommentoi.

Juliette Lax debytoi viime vuonna kuningatarkilpailussa, mutta se leikki jäi kesken avausmatkan jälkeen. Suomessa eniten kuningatar-titteleitä ohjastanut Teivainen onkin hyvä mies kommentoimaan hevosen mahdollisuuksia kisassa tulevaisuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sinne on selkeä tähtäin tänäkin vuonna. Tämä on vielä vähän raakile ja tarvitsee rutiinia, mutta jonain vuonna hevonen voisi taistella vielä ihan kruunustakin. Sillä on fysiikka kunnossa ja se on siinä kisassa erityisesti olennaista.

4500 euroa irtosi tuloksella 23,7/1600 metriä. Ravilla hevoselta olisi tosin luonnollisesti nähty vieläkin kovempi tulos. Tämäkin oli tosin laatuaan tammojen kauden kärkitulos Suomessa.

Hevosen omistaa neljän hengen kimppa Juliette Talli Helsingistä. Valmennuksesta vastaa Jussi Suominen, joka myönsi saaneensa kiihdytyksessä ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

– Aina se laukka säikäyttää. Ei näissä yleensä kestä tasoitusta antaa. Hevonen oli kuitenkin tänään upea, Suominen iloitsi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päivän nimilähtö oli rivin päättänyt lämminveristen avoin St. Michel -katselmus, jossa voittajaa odottivat 7000 euron ykkösrahat.

Kisasta tuli aavistuksen tylsä, kun matkalla mentiin avoimelle tasolle hölkkävauhtia, kierros 14,5. Voittoon piti keulasta 10-lopetuksessa suhteellisen tuore Suomen asukas Boys Going In. Viime vuoden lopulla Fastandfurious Stablen omistukseen ja Antti Ojanperän talliin Ruotsista siirtynyt ruuna ravasi voittotuloksen 12,6/1600 metriä. Valmentaja myös ohjasti hevosta.

– Mukava onnistuminen melko uudella hevosella. Se parantaa hiljalleen ja pystyy vielä tästäkin parempaan. Hevonen ei saanut ihan tarvittavaa pitoa tänään pehmeästä radasta, mutta onneksi se piti tiukassa väännössä ykköseksi.

Lähtö oli siis omanlaisensa suurkilpailukatselmus, mutta valmentajan mukaan Boys Going Inille ei ole asetettu mitään tiettyjä tähtäimiä.

– Ajellaan tasaisesti kilpaa, missä nyt sattuu lähtöjä olemaan. Ei tämä varmastikaan kuulu suurkilpailujärjestäjien tähtilistaan.

Maffioso Face täydensi Ojanperän tallin panosta kolmosellaan. Väliin kiilasi Top of The World.

Suomenhevosten suurimmat setelit jaettiin Tähtidivisioonassa, jossa voittaja kuittasi myös 7000 euroa. Lähdöstä tuli lähes täysosuma Terho Rautiaiselle, jonka talliin meni ykkönen ja kolmonen. Voittaja oli tauolta palannut Ekosan, joka kiri yllätysvoittoon johtavan takaa.

– Hevonen oli harjoitellut hyvin, mutta olihan tuo lähtöpaikka eturivin uloimpana sellainen, että etukäteen hirvitti. Sujuvasti sieltä kuitenkin päästiin hyvään paikkaan ja näppärästi kiriin. Ei voitto näiden tapahtumien jälkeen saanut yllättää, Rautiainen huomautti.

Voitto oli Alpo ja Heli Malisen 9-vuotiaalle ruunalle uran kahdeksastoista ja tuli tuloksella 25,5/2100 metriä. Päivän tulostasoon selkeästi vaikutti radan kunto, vaikka sää oli hyvä. Rautiainen ja moni muukin huomautti, että poikkeuksellinen pehmeys vaikutti heidän useiden hevostensa suorituksiin.

Toto65-rivi, Mikkeli 6.5.

Toto65-1: 6 Juliette Lax

Toto65-2: 4 Contro Vento

Toto65-3: 1 Papa Corleone

Toto65-4: 11 Sir Robert

Toto65-5: 8 Ekosan

Toto65-6: 4 Boys Going In

Kuusi oikein voitto-osuus 14201,10 euroa. Viisi oikein 243,20 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt