Ruotsalaisen ampumahiihtoväen onnenpäivät jatkuvat – nyt pamahti valmentajalle jättipotti raveista

Julkaistu:

Ravit
Sinikeltaiset ampumahiihtäjät Pyeongchangin olympiakisoissa huippuiskuun virittänyt fysiikkavalmentaja pääsi juhlimaan V86-ravien päävoittoa.
Ruotsissa olympiaurheilu ja ravit ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vuosien ajan. Länsinaapurissa eri lajien urheilijat seuraavat hevoskilpailuja tarkalla silmällä. Monet myös laittavat kruunuja likoon omien suosikkiensa puolesta. Sitten on vielä ne urheilijat tai taustahenkilöt, jotka ovat perehtyneet hevosurheiluun ja pystyvät tekemään raveilla tiliä.

Jälkimmäiseen joukkoon kuuluu Ruotsin olympiakomitean fysiikkavalmentaja Jesper Sjökvist, joka laati viime viikon V86-raveihin systeemin, joka tuotti 1,4 miljoonaa kruunua (140 000 euroa). Sjökvist laati rivin yhdessä purjehtija Josefin Olssonin kanssa. Olsson on olympiatason seilori, joka saavuttanut Euroopan mestaruuden Eurooppa-jollalla ja MM-hopeaa Laser radial -luokassa.

Iso joukko onnellisia

28-vuotias Olsson tähtää Tokion olympiakisoihin, ja Sjökvist huolehtii hänen fysiikkaharjoittelustaan. Olssonin lisäksi Sjökvistin palveluja käyttää 30-40 muuta olympiavalmennettavaa, kertoo Expressen.

Hiljattain päättyneissä Pyeongchangin talviolympiakisoissa Sjökvist sai tuulettaa useita kertoja, sillä hän vastasi Ruotsin ampumahiihtäjien fysiikkatreenistä. Sinikeltaisten menestys Etelä-Korean ampumahiihdossa oli huikea, kun Hanna Öberg ja miesten viestijoukkue voittivat kultaa ja lisäksi maa sai kaksi hopeamitalia.

Sjökvistin kultainen kosketus puri myös hevosten suhteen. Hän laati yhdessä Olssonin voittoisan systeemin, josta muutkin pelaajat saattoivat ostaa osuuksia. Kaikkiaan 275 pelaajaa lunasti yhden tai useampia sadan kruunun osuuksia. Yksi osuus tuotti 5 012 kruunua eli yhteensä 1,4 miljoonaa kruunua.

V86-peliä myydään keskiviikkoraveihin, ja se kerää rahakkaan potin. Kumpikaan rivin laatijoista ei nähnyt itse juoksuja ruudusta.

– Olin poikani kanssa konsertissa ja kun tulin kotiin, näin Tillsammans-sivustolla 25 kommenttia ja arvasin, että jotakin on tapahtunut, Sjökvist kertoi.

Keskinäinen työnjako

Hän oli revetä riemusta, koska Sjökvistin mielestä V86:ssa on vaikeampi saada täysosuma kuin lauantaisin juostavassa V75:ssa.

Olsson oli ravien aikaan purjehdusseuransa kokouksessa ja sai tiedon jättipotista tekstiviestillä.

– Sinä ole paras, kuului Jesperin lähettämä viesti.

Valmentajan mukaan kaksikon työjako on seuraava.

– Minulla on valokuvamuisti, jonka ansiosta muistan hevosten aikaisemmat kilpailut. ”Jossan” puolestaan käy läpi ohjastajien suorituksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt