Paussi ei horjuta talviratojen valtiasta

Julkaistu:

Toto76
Vedonlyöjien ei tarvitse olla huolissaan Costellon vireestä, vaikka viime viikon finaalilähtö jäi väliin.
Raviväki hieraisi silmiään, kun talvikauden suomenhevoshallitsijan Costellon nimeä ei löytynyt rahakkaan valiodivisioonafinaalin lähtölistalta viime lauantaina. Valmentaja Ville Herttua kertoo, että kuuden voiton putkessa kilpailevalla oriilla jätettiin Joensuussa ajettu 12 000 euron arvoinen suurkilpailu suosiolla väliin.

– Tarkkailin pakkasjaksoa enkä sitten viitsinyt lähteä kauas yöreissuun, vaikka lopulta lauantaina olikin hyvä ravisää. Lähtö olisi ollut jo perjantaina aamulla, jolloin meillä oli vielä yli 20 astetta pakkasta. Ja joka lauantai ei vain voi ajaa kilpaa.

Kun viime lauantain lähtö jäi väliin, Costello starttaa tämän viikon lauantaina Vermossa, joka on Orimattilassa asustavalle valjakolle melkein kuin kotirata.

– Olisi ehkä ollut jollain lailla optimaalista ajaa Joensuun nimilähtö, mutta hullulta olisi myös tuntunut jättää näin lähellä ajettava lähtö väliin, joten valittiin tämä. Ehkä se kantaa joskus myöhemmin hedelmää, Herttua viittaa kesän tuleviin suurkilpailuihin. Kuninkuusravit ajetaan tänä vuonna Rovaniemellä.

Vermon T76-valiodivisionassa ajetaan lauantaina 7000 euron ykköspalkinnosta. Costello saa vastaansa tutut haastajat Polaran ja Diktaattorin, jotka veivät viime lauantain lähdön kärkisijat.

– En usko, että starttiväli näkyy hevosen suorituksessa millään lailla. Ori on ollut jatkuvasti joka toinen päivä valjaissa. Varmaankin jonkinlaista epäonnea vaatisi, että se ei olisi kolmen joukossa, mutta jos voitosta puhutaan, aina nämä pitää ajaa ensin. Polaraa ei sovi koskaan aliarvioida ja Diktaattori kiri kovaa loppua Joensuussa.

Väkivahva Costello voitti viime kilpailunsa Seinäjoella kolme viikkoa sitten tutun vakuuttavaan tyyliin, vaikka kolisteli hieman kärryihinsä matkalla.

– Seinäjoella rata oli kuin asvalttia eikä hokki oikein purrut kunnolla, minkä vuoksi Costellon takajalat kävivät kärryihin viimeisellä takasuoralla. Sen vuoksi hevonen valjastetaan nyt niin sanotusti hiukan pidemmäksi, mutta muutos on hyvin marginaalinen, Herttua kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt