Ravit

Voittotehtailuun äityneen nousukkaan putki vaarassa – ”Toisten takaa hevonen on huomattavasti nahkeampi kuin keulasta”

Julkaistu:

TOTO76
Aatsi juoksee täysin rinnoin, kun latu on vapaa.
Toiset hevoset ovat siitä erikoisia, että ne eivät innostu lauman takana kilpaileman yhtä toissaan kuin johtopaikalta. Aatsi kuuluu tähän porukkaan sataprosenttisesti.

Ruoveteläisen Juhani Inkisen valmentama ruuna on ottanut kaksi voittoa putkeen keulasta, mutta viikon Toto76-lähtöratojen arvonnassa sille jäi mustapekka käteen. Hevonen joutuu starttaamaan kakkosrivistä matkaan.

– Takarivin lähtöpaikka muuttaa tilannetta tosi paljon, kun toisten takaa hevonen on ollut huomattavasti nahkeampi kuin keulasta, Inkinen tunnusti.

Ravihevosille laitetaan silmälappuja monesti lisäterävyyden toivossa. Myös korvia pyritään avaamaan, että hevoset kuulevat ohjastajan käskyt ja ovat näin terävämpiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Varustemuutoksella ei lisäpontta voi hakea, kun Aatsilla on tähänkin asti ollut mukana kaikki varusteet mitä kaupasta löytyy. Silti se on ollut haluton, kun on joutunut ravaamaan kavereiden perässä.

Aatsi keräsi viime kaudella yhteensä seitsemän voittoa. Kausi päättyi mainiosti, mutta on vaarana, että peräkkäisten voittojen määrä jää kahteen.

– Lähdön taso kovenee aikaisemmasta, joten rahasijakin on kireässä. Voitto olisi minulle älytön yllätys. En usko siihen millään.

Aikaisemmassa lähdössä suuremmat odotukset

Lindy Poppins starttaa lauantaina Tampereen Teivossa kaksi lähtöä ennen Aatsia. Lindy Poppins voitti Aatsin tavoin seitsemän kertaa viime vuonna ja uransa 27 kisastaan yli puolet eli 14. Myös se joutuu starttaamaan takarivistä, mutta tämä ei ole este ruunan menestykselle.

– Harjoituksissa ruuna on ollut samanlainen kuin aikaisemminkin. Hyviä hevosia on vastassa ja kärkisijan eteen joutuu tekemään täyden päivätyön.

Lindy Poppinsin kilpailuvireessä ei ole ollut moitteen sijaa vaikka se joutuikin Lahden finaalikierroksella tyytymään viidenteen sijaan. Paremmalta lähtöpaikalta ruuna olisi saattanut voittaa sielläkin.

– Olin tosi tyytyväinen viimeksi hevosen suoritukseen. Se tuli reilusti perille neljättä rataa pitkin. Aikaisemmassa startissa Lindy Poppins voitti helposti, mutten tiedä, jäikö sille varaa.

Lindy Poppins on toistaiseksi tienannut reilut 22 000 euroa uransa aikana. Inkinen toivoo, että lauantaina on hyvät ja pitävät olosuhteet.

– Ruuna tarvitsee hyvän pidon. Radan pinta ei saa lohkeilla tai olla pöpperöinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt