Ravit

Tamperelainen sanaseppo virittänyt hevosensa taas hirmuiskuun – ”Minulla oli silmät selässä”

Julkaistu:

Toto65
Erkki-Pekka Mäkisen tallilla on alkanut uusi nousu. Hämeeseen lähti Vermosta kaksi voittoa.
Vuosi 2015 oli Erkki-Pekka Mäkiselle huikeaa ilotulitusta alusta loppuun. ”EeePee” voitti silloin Vermon valmentajaliigan 32 ykkössijallaan.

Kaksi viime kautta eivät kuitenkaan sujuneet tamperelaisella ravivalmentajalla yhtä ruusuisesti.

Värikkäillä lausunnoillaan ravikansaa usein lämmittävän Mäkisen hevoset ovat nyt taas talven kynnyksellä puhjenneet hurjaan vireeseen.

Keskiviikon Toto65-kierros käynnistyi Mäkisen ja Rosi’s Rodrigon juhlilla. Kun valjakko ei päässyt hurjassa alkurynnistyksessä kovasta yrityksestään huolimatta piikkipaikalle, se siirtyi joukkoa johtaneen An-Alfa Centaurin peesiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mäkistä ei yllättänyt, ettei häntä päästetty halkomaan tuulta.

– Tiesin, että Markku Iivarin hevonen (An-Alfa Centauri) on tosi nopea, sillä olin ajanut ennenkin häntä vastaan. Kysyin kuitenkin, että miten on, koska en ole mikään härmäläinen. Pohjoisen poika sanoi, että ajaa keulasta, minkä jälkeen otin hänen taakseen, Mäkinen sanoi.

Mäkinen nosti ajokkinsa aikaisin vetojuhdan kupeelle, mistä ruuna liukui maalisuoralla hallittuun voittoon ennen perässään juossutta Vanierea ja takajoukosta hyvin kirinyttä The Dudea.

Mäkinen ei pelännyt jäävänsä pussiin kärkihevosen taakse.

– Minulla oli vähän kuin silmät selässä ja oletin, ettei rinnallemme tullut kuutonen (Hugo Pepper) kestä loppuun. Takasuoralla se hiipuikin ja pääsin nostamaan Rosi’s Rodrigon ulos.

– Ajattelin ajaa loppukurvin raikasta, etteivät pääse yllättämään ne, jotka olivat saaneet enemmän hillitä hevosiaan. Hyvä juoksu Rosi’s Rodrigolta, sillä ratakin oli yllättävän raskas, tyytyväinen Mäkinen huomautti.

Toisen voittonsa Mäkinen narutteli päätöskohdetta alkumetreistä lähtien varmasti johtaneella Al E.Gador Zetillä.

Katsojat ja kuski erehtyivät

Ville Mäkelän tallin Bluebird Nash on saamassa juonen päästä kiinni. Tamma avasi voittotilinsä viikko sitten Vermossa ja uusi heti perään temppunsa.

Ari Moilasen ajokki ei näyttänyt kenenkään mielestä keulassa voittajalta loppukaarteessa, mutta ryhdistäytyi maalisuoralla ja piti takaa lujaa spurtanneen Pt’s Queenlyn takanaan.

– Bluebird Nash ei kyllä tuntunutkaan ihan voittajalta 500 metriä jäljellä. Se välillä hiljenteli ja välillä spurttaili, mutta kun loppusuoralle tultiin, tunsin sen pitävän muut takanaan. Hevoset, joilla on vähän rutiinia, eivät aina ymmärrä, kuinka pitää mennä, Moilanen kommentoi voittoajokkinsa temppuiluja.

Toto65-pankki Laura Vixi oli illan kirkkain tähti. Se joutui urakoimaan alussa kovasti keulapaikan saamiseksi, mutta irtosi silti loppusuoralla omille teilleen.

– Hevonen tuntui lämmityksessä jopa karvan verran paremmalta kuin viimeksi, jolloin se teki jo tosi hyvän esityksen. Kun aukaisin Laura Vixin korvat 500 jäljellä, se lähti itsestään hienolla tyylillä muiden alta pois, ohjastaja Mika Forss kehui Tuomas Korvenojan valmennettavaa.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 10.1.

Toto65-1: 7 Rosi’s Rodrigo

Toto65-2: 15 Villihiisi

Toto65-3: 5 Bluebird Nash

Toto65-4: 2 Laura Vixi

Toto65-5: 6 Liivate

Toto65-6: 3 Al E.Gador Zet

Kuusi oikein -voitto-osuus 72,30 euroa. Viisi oikein 3,10 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt