Ravit

Syksyn menestyshevoseen ei voi sokeasti luottaa – ”Jotain saattaa puuttua”

Julkaistu:

TOTO65
Pelikansa uskoo Mas Aristocratiin kilpailutauosta huolimatta, mutta hevosen valmentaja on epäileväisempi.
Nurmijärveläisen Talli Aristokattien silmäterä Mas Aristocrat pääsi kunnolla kilpailujen makuun verrattain myöhään vasta nelivuotiskautensa loppupuolella.

Sen jälkeen hevosen meno on luistanut hienosti. Tamma nousi Toto65-pelaajien tietoisuuteen voittamalla kotiradallaan Vermossa arvolähdön syys- ja marraskuun aikana peräti kolmesti. Samalla sen lähdöt kovenivat hetkessä.

– Hienosti tamma alkoi heti kehittyä. Vakio-ohjastaja Tapio Perttunen sanoi joka startin jälkeen, että hevonen oli edellistä parempi. Totta kai sellainen nostaa odotuksia ja kohentaa mieltä, valmentaja Anne Kangas sanoo.

Marraskuun voiton jälkeen Mas Aristocrat kuitenkin sairastui. Se palaa keskiviikkona tositoimiin kahden kuukauden starttitauon jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mielellään olisimme jatkaneet tasaisesti kilpailemista, mutta hevonen sairastui. Hoidimme samalla sen pakollisen rokotuksen alta pois ja lomailimme itsekin vähän.

Komealla tulosrivistöllä kilpaileva viisivuotias tamma on luonnollisesti pelaajien suosikki. Kangas kuitenkin varoittelee heitä, ettei hänen suojatistaan ole tällä kertaa ainakaan totopelien varmaksi.

– Koska sairastelu ei kestänyt pitkään, hevonen pääsi valmentamisessa melko nopeasti normaaliin päivärytmiin. Se on ollut virkeä ja harjoitellut hyvin. Koska kotona ei kuitenkaan ajeta huippuvauhteja, tamman vireestä saattaa puuttua jotain.

– Olisin paljon luottavaisempi, mikäli Mas Aristocratilla olisi startti alla. Toivotaan kuitenkin, että se olisi heti hyvä. Pelaajat pelaavat miten pelaavat, mutta itse en ainakaan suunnittelisi tammaa näistä lähtökohdista varmaksi, Kangas sanoo.

Kangas painottaa, että keskiviikon kilpailu on vain yksi muiden joukossa. Hän ei ota siitä paineita, vaan tärkeintä hänelle olisi, että hevosen lupaava kehitys jatkuisi talvella yhä edelleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat